Nisi mi jasan. Ako smem da ima zashto bih se nagodio?
Folije za zatamnjivanje
Collapse
X
-
Dozvoljeno je fabricko zatamnjenje i u tom slucaju kod homologacione oznake postoji rimsko 5 (V)... Sve ostalo je nedozvoljeno... Dakle svaka folija je nedozvoljena... E sad je na panduru da li ce da te smara ili ne... Ja vec 7-8 godina na svim automobilima imam blago zatamnjena stakla i nikada nisam imao problem sa policijom... Jos su me pitali gde sam zatamnio i konstatovali da je bas dobro ispaloSEAT Klub Srbija
Comment
-
-
Mene samo interesuje da li providne folije štite od sunca isto koliko i tamne.
Kapiram da ako folije sa različitim stepenom zatamnjenja imaju istu zaštitu onda bi i providne trebale isto da štite. To bi moglo da bude rešenje za one koji ugrađuju folije samo zbog sunca a ne i zbog estetike.
Comment
-
-
Iskreno ja ne verujem u to... Slazem se da ne moraju da budu crne da bi zadrzale svetlost ali onda moraju imati neku refleksiju, samim tim ne mogu biti skroz providne... I nije istina da najsvetlija i najtamnija folija imaju istu zastitu, imao sam ih na kolima od najsvetlije do najtamnije i razlika je osetna...SEAT Klub Srbija
Comment
-
-
Pa ne znam da li je istina tako su mi rekli u servisu :loo
I ta najsvetlija folija je mnogo bolje nego ništa.
Tek kada sam počeo da vozim auto sa klimom shvatio sam značaj folija.
Rashladim se ja lepo ali osećam na koži kako prži sunce.
Comment
-
-
Mene su zaustavili isti dan kad sam ugradio foliju i kad sam izashao pitam me pandur shto nisam otvorio prozor i ja mu rekao da sam danas stavio folije pa nesmem da otvaram dva dana i on rekao ok. pogledao dokumenta i pozheleo mi laku notj. Za 5 meseci koliko furam folije nikad nijedan pandur mi nije kenjao sve do danas. od kad se sprovodi taj zakon da nesmeju da se koriste folije?q;o)
Comment
-
-
Kontaktirao sam jednog prijatelja u policiji i on kazhe da se po NOVOM zakonu zabranjuje. Ja sam nashao TAJ NOVI zakon i nigde se tachno ne definishe folija na staklu(nisam struchnjak za zakone pa je moja procena dosta povrshna). Ali se zakon o bezbednosti u saobratjaju ne sprovodi retroaktivno tj. ako sam napravio neki prekrshaj ranije ne mogu mi suditi po novom zakonu vetj po starom, a ja sam folije ugradio JA MISLIM pre donoshenja NOVOG zakona pa samim tim podlezhem starom u kome je dozvoljeno imati folije.q;o)
Comment
-
-
Mozda je ta providna folija "atermicka" ili tako nesto, ne sprecava svetlost da prolazi ali zato zaustavlja toplotu? Jedan poznanik ima takva fabricka stakla na Meganu, nisu tamnija od drugih ali jednostavno Sunce "ne pece" kroz njih...
Folije jesi stavio po starom zakonu ali samo stavljanje folije nije preksaj, prekrsaj je da vozis auto sa tim folija sto ces da radis i kada stupi novi zakon tako da nema nikakve veze kada si ih stavio...Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Comment
-
-
Ma brate njima kad je dosadno onda se sve moze i nemoj vise da se iscudjavas kad znamo svi kakvi su!Ima ih dobrih ali uglavnom sve to boranija sa vrske cuke okacila znacku pa sad ide i pljacka po gradu.
Iskreno dobro je dok ti pisu kaznu,zayebano ako te natera da gulis stakla ili ti jos gore on izgrebe
Sto se tice tih providnih folija pa i nisu one bas 100% providne,imaju neki blag ali bas blag ton ali po njihovim recima 99,99% zastita od UV zracenja.
Ja sam kod sebe stavio crne folije sa tom zastitom od 99,99%.
Yebiga,ipak je to lumar-ova folija tako da ne verujem da nesto preterano lazuVozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
Comment