Hromiranje,poliranje poklopca dekli ventila??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zux
    CBC Senator XXL
    • 10.05.2005
    • 773
    • Beograd-Filmski grad

ja danas bio na sajmu i to hromiranje me nije bas nesto posebno odusevilo
    ona zuta felna je pocela da se ljusti po rubovima, a i na narandzastom mercedesu se ljuste neke lajsne oko zadnje soferke
    Iz daljine OK izgleda ali kad sam se priblizio izgleda kao felna farbans sprejom (dakle ljusti se poprilicno)
    Najverovatnije nije dobro uradjena priprema
    Za tolike pare to mora biti mnogo bolje

Comment

• Sasha
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 4126
      • Novi Sad

Preskupo je!!! za te pare moze da se kupi set novih felni, a i ne volim hrom i slicne pomodne kic detalje. Klasika je klasika i tesko da nesto moze da bude lepse od klasicne alufelne.
      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

Jedan tip: Fabrika elektronska industrija u Zemunu (blizu Zemun Polja) radi hromiranje, kako dekorativno hromiranje tako i ono namenjeno extremnijim uslovima (za spoljnju upotrebu).

Imaju gigantske kade (bukvalno)...

RV Metal
        Radovic Goran
        Batajnicki drum 23, Zemun
        011/3070-348

Inache, momak koji mi je spomenuo ovo kazhe da je DES teshka prevara u odnosu na Zemunce. Ali poredjenja radi, hromiranje zavrshetka auspuha u EI koshta oko 15-20 eur (nije jeftino).

Tu je takodje i Teleoptik (otvorio se za smrtnike sa svojim postrojenjima) koji daje oko 10 godina garancije na hromiranje. Sam postupak hromiranja, od pochetka do kraja je brutalan, a cena takodje (pretpostavka je da je to najskuplja varijanta, ali vredi proveriti).

Manite se tih tjuning-smajling firmi ukoliko radite neshto na eksterijeru (mora da koshta). Ako ste ipak za jeftiniju varijantu, imate kit sa kojim farbate (nije me neshto preterano interesovalo), vide to u Vojvode Stepe br. 80 - farbara ppg itd... Koshta, chini mi se 2000 din.

Nadam se da je ovo dovoljno...

Edit: Telefon, dodatak texta itd.
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Williams
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2006
          • 556
          • Beograd- Cerak

A koliko ovo kosta da se uradi

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Shta te boli uvo koliko koshta, kada bi kod fandja sigurno uzeo prvo mesto na tjuning/smajling/zvizhdeca ajkula manifestaciji.

Napomena: Prochitati info na prethodnoj strani za hromiranje - gde/kako itd.
            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Van
              CBC Senator XXL
              • 16.02.2007
              • 1425
              • Nbgd

Znam da je malo zastarela tema , ja sam pre 3 godine hromirao poklapac ventila , poklopas zupcastog kajsa i remenicu u DES-u . Delove sam sam polirao , prvo celicnom cetkom , pa smirglom , pa finijom , pa finijom ... Generalno toliko treba da uglacate metal da izgleda kao da je hromiran , i mikronski ris se vidi posle hromiranja . Ima i neki problem oko hromiranja dva dela koja su spojena pod pravim uglom , tu hrom nece da se hvata . Koga interesuje , slikacu poklopac
              ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• g60
                CBC Senator XXL
                • 20.10.2006
                • 1011
                • Vrachar je majka ;)

A jel rade hromiranje plastike? Ja bih imao gomilu sitnih metalnih delova od mog oldtimera da im uvalim na hromiranje... Jel rade aluminijum? Imam neke lajsne...

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Cista galvanizacija , tj. elektroliza tako da plastika otpada . Za nju se koristi sprej , to sam video na sajmu , i kosta nesto brda . Kada vidis da je plastika hromirana to je to. Moze aluminijum samo ne sme da bude tanak alu lim . Odlivci delova mogu ,samo treba da se poliraju

Comment

• g60
                    CBC Senator XXL
                    • 20.10.2006
                    • 1011
                    • Vrachar je majka ;)

A jel ja trljam ili oni? Ako koshta a ja josh da trljam... Ostavicu sledecoj generaciji
                    Koliko si ti platio to sto si hromirao? Jel ima neki cenovnik?
                    Pozz

Comment

• Van
                      CBC Senator XXL
                      • 16.02.2007
                      • 1425
                      • Nbgd

Kako izgleda poklopac .
                      Plastika ne moze da se homira galvanizacijom , mada nekim postupkom moze ... j... li ga !

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

pa dobro bre, sto ne uradi i ovu izduvnu, vidi na sta lici... sad mu taj dekl dodje ko piletu sise na taj "zrdjani" motor...
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Van
                          CBC Senator XXL
                          • 16.02.2007
                          • 1425
                          • Nbgd

Detaljcici kao sto je dekla su sa drugogo motora koji je bio tip-top ali je crko . Ovaj je prljav , i neugledan , ali radi ono sto mu je posao , a to je da ide , i to dobro . Grana nije mogla nikako da se hromira jel nije nova . Kada sam je ja nabavio imala je 31. godinu ( 36 sada ).Hteo sam i da je pravim ali su mi svi rekli , nema sanse decko ( o zemljo Srbio ...)
                          Cekam da kolima istakne registracija , pa da ide na dobar kozmeticki tretman .

Comment

• g60
                            CBC Senator XXL
                            • 20.10.2006
                            • 1011
                            • Vrachar je majka ;)

Farbaj blok, farbaj blok, farbaj blok
                            U crveno

Ma farbash nas da su te izduvne grane original... Meni deluje kao neka totalna zbrka.... Kao da je u zurbi savijano i vareno
                            Baci ih barem u srebrni chunkolit

Kakav je zvuk? Jel rezak? Dubok? Kakav?

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

Probao sam da ofarbam vatrostalnom bojom za auspuhe , ali se sve uljustilo . Ja je zasticujem tako sto je prskam antirosom dok motor radi . Npravi se beo film od fosfata i to je stiti izvesno vreme ( to je to sto je belo po njoj ) . Mozda bi tako trebao da je ofarbam ? Zvuk je super u visim obrtajima , a iz nj je potpun normalni auspuh . Na drugom motoru sa sredjivanom glav zvuk je stvarno bio STRAVA , kao malo stariji hondini motoricikli . Prosto te mami
                              da mu od 2500-3000 rpm stisnes gas do daske i otvoris drugo grlo . Motor povuze ko blesav , a meni rastu ocnjaci i usi mi postaju spicaste
                              Delove od kola najcesce farbam u crno , hamerit , najprakticnije je , najmanje se vidi da je prljavo . Meni vec dve godine kaplje ulje na dihtungu benzinske pumpe ,mrzime da ga promenim . Dva srafa , koji sam trut !

ps . Izduvna grana je bila na taunusu gt 1971. Ceo auto sam kupio zbog nje .

Comment

• Spooky_karaburma
                                CBC Veteran
                                • 07.03.2007
                                • 175
                                • Beograd,Karaburma

definitivno najjeftinija varijanta je sprej ,uzeo moj drug i platio oko 400 din,i ne izgleda uopste lose
                                BlindmanMotorsport

Comment

Working...
                                X