uradi sam.. ili da teram kod limara?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

uradi sam.. ili da teram kod limara?

Auto mi je uzasno izgreban... na nekolicini mesta je obijena farba (kamencici) i jednostavno vise ne mogu da ga gledam takvog. Sa druge strane... ukoliko uradim sredjivanje limarije... definitivno cu morati da trazim novi parking.. jer ispred zgrade svaki dan novu saru nadjem

Ostecenja su tipska:

Od kamencica:

Gepek:

Ispod brave:

Hauba:

Ogrebotina/ostecenje do metala - pocelo da rdja:

Spoj blatobran/hauba:

Ima slicno i na vratima gepeka... sa sve rdjom koja je pocela da "cveta"

Ogrebotine razno (parking majstori i sakati komsiluk koji od kola misli da je klupa/polica za odlaganje,njihovo privatno pomocno sredstvo sirokog namenskog spektra):

Blatobran:

Gepek:

Znaci u pitanju je goooomila sitnih ostecenja, po meni previse za limara, ali mozda i gresim.

Ukoliko ovo moze da se popravi u ulicnim uslovima, na parkingu, uradi sam metodama... molim za savete i pomoc.

Ukoliko je bitno, karoserija je pocinkana, ostecenja su sirokog spektra (kao sto se vidi), farba je metalik... ali kontam da je i to jasno iz slika.

Naravno na kraju ovog dela price (limarije) planiram jedno ljudsko poliranje i eventualno jedan sloj laka.... ali to ako bas budu kipele pare...
  • The Punisher
    CBC Senator XXL
    • 01.03.2006
    • 503
    • Beograd Wozhdovatz
    • Ford Taunus TC1

Imas ovde detaljno sredjivanje ovakvih ostecenja:

Autopia Forum-Auto Detailing & Car Care Discussion Forum

skini program autopia, to je ceo sajt u offline modu i citaj polako
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Van
      CBC Senator XXL
      • 16.02.2007
      • 1425
      • Nbgd

Tebi ne treba limar , vec farbar . Te sve sitnice mogu da se urade DIY , mada ce se uvek primecivati . Ako hoces sam kreni prvo od onih gde je go lim , ona su najopasnija za karoseriju
      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Tikica
        CBC Senator
        • 27.06.2007
        • 220
        • Nbg blokovi

mic po mic... -----> i dobijes sare na kolima kao bubamara
        resavaj to !
        A u Suzi uvek ludo...
        Odeeeee...... :D hahaha :D

Comment

• g60
          CBC Senator XXL
          • 20.10.2006
          • 1011
          • Vrachar je majka ;)

Najgrdji ti je ovaj rub... Odmah si trebao da promenish lokaciju parkiranja. Da nisi mazohista?
          Sada je kasno, jedino farbar.
          Pozz

Comment

• DraxNS
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2006
            • 520
            • Bačka Palanka
            • Peugeot 307 SW

hmmm kako vidim... nista od DIY varijante.. (mada sam to i pretpostavljao)... nije da imam 2 leve ruke... ali ...

onda mi treba preporuka za pristojnog (a jel da povoljnog) farbara u NS-u...

g60 nisam mazohista... samo stanujem na izuzetno prometnoj lokaciji... i gde god da parkiram u zoni u kojoj kao stanar mogu.... (placa se parking itd...) nema sanse da izbegnem "vozace"...

total offtopic: danas na moje oci lik na parkingu oguli drugi auto izlazeci sa parkinga... i onda ode 100m dalje.. i stane da vidi sta je sebi uradio... ima para da kupi golf 5.. ali kanda nije preostalo za nabavku vozackih vestina....

Comment

• g60
              CBC Senator XXL
              • 20.10.2006
              • 1011
              • Vrachar je majka ;)

Nadam se da si lepo zapisao broj tablica sve sa svojim brojem telefona i zatakao coveku na brisach kao savestan gradjanin
              Ja sam to radio i ljudi me nisu posle ni cimali jer su se odma dogovorili.
              Nije tesko biti fin

Meni bi to bilo mazohistichki da gledam svaki dan kako mi voshte auto. Presviso bi nego sreca pa imam svoje parking mesto rezervisano za dz u strogom centru... Direktan pogled na auto iz gajbe... Milina! Svi u dvorishtu znamo da jedni druge stalno snimamo i onda se pazi.

Elem, nesto mozes sam a nesto bi trebalo kod majstora...
              Ove tackice mozes da ogulish exerom do zdravog lima i namazes maleckom cetkicom temeljnu nitro boju... Kasnije nabacish jedan sprey sto se pravi po uzoru i onda naprskash u onaj poklopac pa isto zafarbash sloj preko temeljne malom cetkicom... Ne bi trebalo da se vidi toliko.
              Jedino su rubovi problem. Njih bi trebao da preprskash sprejom i lakirash. Prasinu od prskanja obrises nitrorazredjivachem i ispolirash ceo auto... Ne bi trebalo bitno da se razlikuje a sve bi te kostalo soma dindzi...

Comment

• NemaN
                CBC Senator XXL
                • 29.11.2004
                • 1560
                • munze

moze s da probas sam ....

odes u farbaru i napravis sprej....

stavis auto u garazu.....

malo osmirglas(nekom srednjom smirglom npr 600) to mesto i ocistis (razredjivac)

uzems karton izbusis rupu u sredini i stavis na auto i predjes sprejem (gledaj da bude toplo i bez prasine)

pustis da se osusi...

uzmes vodenu smirglu i predjes preko svega(sve zavisi koliko imas viska boje)

e onda uzmes grubu polir pastu i ispoliras i na kraju neku obicnu....

probaj na jednom ostecenju ako ok ispdne teraj tako cela kola i posle ispoliraj i cao....
                I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

Working...
                X