grejanje reno clio II 1.5dci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dr.gagi
    CBC Početnik
    • 16.10.2007
    • 2
    • Beograd

grejanje reno clio II 1.5dci

Jednostavno ne radi ili duva veoma mlak vazduh.Kad upalim grejanje krene da duva jedva toplo i onda se posle 1 min ohladi. Ima vode u sistemu.Obe cevi za grejanje sto ulaze u kabinu auta su tople.e sad me interesuje da li neko zna kako je reseno grejanje na cliu II? konkretno me interesuje da li prekidac za regulaciju toplote ima mehanicku i/ili elektricnu komandu.Ja kontam da ima obe komande.Mehanicka otvara klapnu a elektricna ventil koji pusta toplu vodu u radijator.Meni je mozda taj ventil zaglavljen pa pusta veoma malo tople vode u radijator (to je ono malo toplog vazduha sto ubacuje) Ili je mozda nesto drugo u pitanju?
    Primetio sam da mi se auto po ovim mrazevima slabo greje.Ne dostize radnu temperaturu.Isprobavao sam, tek kad ga vozim pod vecim gasom (ubacim ga u trecu i na 4000obrtaja)dize temperaturu na pola skale ali kad krenem normalno da vozim on se opet ohladi.Bez obzira na ovo, i letos po vrucinama kad mu je radana temp bila normalana nije radilo grejanje.Mozda mi ne radi termostat i voda je non stop u sistemu pa se teze greje ali bez obzira nece da ubacuje topli vazduh.Aj neka pomoc drugari...
  • dr.gagi
    CBC Početnik
    • 16.10.2007
    • 2
    • Beograd

evo sad videh da sam pogresno postovao.mollim administratore da prebace temu gde bi trebalo da stoji.

Comment

• Neba
      CBC Početnik
      • 07.11.2007
      • 3
      • B.Crkva

Sredstvo protiv curenja hladnjaka

Dali si možda stavljao neko sredstvo protiv curenja hladnjaka? Meni se na primer na Vectri 20i desilo da nema grejanja (duva mlak vazduh i auto se teže zagreva) posle stavljanja praha koje je zaustavilo curenje antifriza iz hladnjaka. Danas idem kod majstora da vidimo šta će biti.

Comment

• supic dejan
        CBC Veteran
        • 11.07.2006
        • 146
        • Novi Sad

proverite da li imate dovoljno rashladne tečnosti u sistemu i da li ima vazduha u istom.

Comment

• Neba
          CBC Početnik
          • 07.11.2007
          • 3
          • B.Crkva

Majstor je ustanovio začepljenje hladnjaka koje je uzrokovano prahom protiv curenja antifriza. Danas skida hladnjak i očistiće ga nekom kiselinom. Proveri da se i tebi to nije dogodilo.

Comment

• eki86
            CBC Član
            • 15.11.2005
            • 82
            • Bor

i kako ste resili problem?

Comment

Working...
            X