Pa da malo osvezim staru temu, planirao sam da zatamnim stakla, znaci nista skroz ili tako neko ludilo, nego dolazi leto da da bude malo prijatnije u kolima. Temu sam iscitao tako da nije problem znam gde sve moze da se zavrsi koliko kosta, vise me interesuju iskustva ljudi koji su stavili(posto je tema stara 2 godine pa sad vec moze da se vidi na sta to sve lici). Takodje i ako se nesto jos saznalo sta za policijom u tom slucaju( problemi itd.). Znaci ne skroz tamna stakla, to racunam da i nije dozvoljeno a i bezberno, nego nesto tipa 20-30%.
Gde u Beogradu zatamniti stakla?
Collapse
X
-
Ja sam pre nedelju dana stavio 15% zatamnjena (ovaj iz glass servisa je rekao da je 15 tamnije od 20, to mi jedino nije jasno bilo), prezadovoljan sam radom, nocu se sve vidi znaci nema problema prilikom rikverca i sl. Za moj auto cena je bila 110e. Sto se tice pandura zaustavili su me 2x i to dok nisam smeo prozore da otvaram, nista za stakla nisu rekli, doduse nije bila interventna nego saobracajna. Ako nekome treba telefon za informaciju, pusticu mu na pp.
Comment
-
-
Evo da ti makar "MALO" pojasnim...15 jeste tamnije od 20,a to sve zbog toga sto taj broj,tj. INDEX koji oznacava u procentima kolika je propustljivost "spoljasnjeg" svetlosti kroz folije u kabinski prostor(samim tim 15 je tamnija folija od 20; 10 je tamnija od 15 itd.)
Nadam se da sam ti makar imalo razjasnio tvoje "PITANJE",tj. eventualne nejasnoce...
PozdraVW
Comment
-
-
Pre zatamnjivanja:
Posle:
Na zalost ne vidi se lepo stepen zatamnjenja, videcu ovih dana da slikam kad bude suncan dan. Nocu se recimo vidi kroz folije kad se gleda spolja, dok preko dana deluje da je skoro skroz zatamnjeno, eventualno moze silueta vozaca da se vidi kroz njih ako je siber otvoren, pa svetlost od gore dopire.
Comment
-
-
Folije + ladovina
Ako stavim folije, jel mogu da lepim na ta stakla one vakum stvarcice na staklo? Ne bih stavljao neku ultra tamnu foliju a ipak moram i dalje da zastitim bebu sa onim stitnicima za sunce sto imaju one vakum drzace?
Mozda jeste malo offtopic, ali zna li neko gde imaju one rolo zavesice? Ako bi nasao pravu velicinu, onda bi to bio manji smor od ovih stitnika.Vous n’imaginez pas tout ce que Citroën peut faire pour vous !
2008 C4 Grand Picasso, 1.6 HDI Comfort 110KS
Comment
-
-
Ja sam proshle godine zatamnio sva stakla (sem prednjeg vetrobranskog, naravno =]) ali ne u Glass Service-u i to jedino iz razloga shto ne daju nikakav atest. Verovatno su najkvalitetniji, ali to mi malo vredi ako treba da strepim svaki put kad me zaustavi saobracajna policija, da ne smem da tom prilikom otvorim prozore i slichno...
Meni su posao odradili u Borskoj ulici, ne secam se imena ali imam atest u autu i mogu da proverim, ako nekoga interesuje... Folije su vrhunskog kvaliteta, visheslojne, made in shvabija, a i posao je odradjen korektno tako da se i nakon vishe od godinu dana ne primecuju nikakvi "mehurici" vazduha i slichno.
Policija me je u vishe navrata do sad smarala u vezi folija prilikom zaustavljanja i kontrola, ali kad bace pogled u atest ne prave probleme, i pored toga shto imam folije i na prednjim (bochnim) staklima. Uostalom, ako novi automobili imaju 30% fabrichki tonirana stakla, ne znam zashto bi meni neko pravio probleme ako su moja stakla naknadno tonirana tek 20%. Samo treba to dokazati nekako, a atest upravo sluzhi za to...
Znachi, uzevshi u obzir kvalitet i atest, za apsolutnu preporuku je servis u Borskoj ulici. Evo, sad sam bacio pogled na atest u autu - zove se Mimac, a nalaze se na broju 80 =] To je moje iskustvo, pa ako se neko dvoumi/odluchuje oko postavljanja folija mozhda mu bude korisno ili chak i interesantno...
Comment
-
-
Originally posted by overspeedUostalom, ako novi automobili imaju 30% fabrichki tonirana stakla, ne znam zashto bi meni neko pravio probleme ako su moja stakla naknadno tonirana tek 20%. Samo treba to dokazati nekako, a atest upravo sluzhi za to...Vous n’imaginez pas tout ce que Citroën peut faire pour vous !
Comment
-
-
Tachno, atest nije "klasichan" u smislu da se nakon postavljanja folija auto mora atestirati, a sama procedura bi u tom sluchaju bila mnogo komplikovanija, poput one pri odradjivanju atesta za instalaciju LPG sistema.
U ovom sluchaju dobijash dva papira, jedan potvrdjuje da su na konkretnom autu sa datim registarskim tablicama postavljene folije sa naznachenim specifikacijama, stepenom toniranosti i sl. Drugi papir je zapravo potvrda Republichnog zavoda za standardizaciju kojim se potvrdjuje da je stepen toniranosti folije koja je navedena u onom prvom papiru ispod zakonski dozvoljenog maksimuma.
Ponavljam, mene su u vishe navrata do sad smarali oko folija, jednom prilikom chak i neka interventna jedinica, ali nakon uvida u te papire nisu vishe pravili probleme... U stvari, tada bi uglavnom krenuli sa prichom oko LPG-a, ali kad bi im i tu ponudio atest na uvid odustajali bi, valjda nevoljni da prelistavaju tolike ateste...
Comment
-
-
Originally posted by Williams@overspeed: Jel bi mogao da bacis neki scan tih atesta, cisto da vidim kako izgledaju, posto su mene u Glass Servicu uporono ubedjivali da atest ne postoji.
Evo linkova pa pogledaj
i mesta odakle je to uzeto:
http://www.fandjo.co.yu/forum/lofiversi ... 5-450.htmlVous n’imaginez pas tout ce que Citroën peut faire pour vous !
Comment
-
-
Hee,odem ja danas da lepo zatamnim auto kod nekog lika u Borskoj kad ono medjutim. Kec je jedini auto koji se ne moze zatamniti navodno zato sto su mu kederi plasticnogumeni i doslo bi do habanja folije nakon odredjenog vremena jer bi se folija grebala od keder
Stigne mi poruka od nekog lika koji isto radi zatamnjivanje,ja ga nazovem i on kaze da su mu folije iz amerike i da je to profi tako da nebrinem o tome da ce se staklo-folija izgrebati nakon duzeg vremena. Daje mi garanciju od 5god. i tvrdi da ce jedan uzorak zalepiti na staklo i kljucem pokusati da je otsteti kako bi me razuverio ali ovaj covek kod kog sam bio znam da je vrhunski majstor za zatamnjivanje i on tvrdi suprotno. Kome je sad za verovati?! Znam da garancija stoji ali moze da se vadi na to da je u pitanju mehanicko ostecenje koje ne podleze garanciji i sta onda raditi!? Zapaliti nekom servis ili polupati svoja stakla??!!Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Ako je taj "lik" iz Borske kojeg pominjesh Zoran, nemoj da sumnjash u njega, chovek zna svoj posao. Uostalom, ti si otishao tamo da platish njemu za posao, to shto nije hteo da ti tek tako digne kesh i ofushari govori da je on chovek koji stoji iza toga shto (u)radi, medju danashnjim raznoraznim majstorima jako retka osobina.
Ne kazhem da nije moguce zatamniti stakla na "kecu", uostalom vidjao sam ih vec u saobracaju. Pitanje je samo koliko to mozhe da traje, a da ne mora svakih par meseci na zamenu. Ako su u pitanju neke jeftine folije sa bivljaka nikakav problem, medjutim za visoko kvalitetne (i skupe) folije se ne isplati davati garanciju na ugradnju ako ce korisnik svako malo reklamirati odradjen posao. U tom smislu iskreno i ne vidim smisao u postavljanju folija ako ce one biti konstantan irtirajuci problem za vlasnika automobila, bez obzira na njihovu cenu i kvalitet.
Comment
-
Comment