Zvucna izolacija??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivica77
    CBC Član
    • 08.07.2007
    • 70
    • Suzuka
    • Honda Civic 1.5, 16V

Re: Zvucna izolacija??

Evo, ja sam se interesovao ovih dana za zvucnu izolaciju vozila i koliko sam uspeo da pohvatam po raznim forumima i sajtovima, a prelistao sam ih dosta (trudio sam se da budu nasi domaci zbog same nabavke i pristupacnosti materijala) dosao sam do zakljucka da je najbolje iskombinovati Azmafon (nesto kao staklena vuna, ali pravljeno bas za zvucnu izolaciju i ima toga u skoro svim novijim vozilima, ustvari vrsta filca) i gumenu prostirku.

Koliko sam mogao sam da zakljucim po pricama, najbolji efekat se postize ako se na pod postavi prvo taj Azmafon, a preko njega presvuce ceo pod gumenom prostirkom, s tim da treba paziti da guma prekriva do samih krajeva vozila, da se ne bi mokrom obucom provukla voda pored nje i dosla do lima. Naravno, preko svega ovog treba vratiti tepih koji je bio na podu. Sto se tice vrata, samolepljive ploce bitumena su najjednostavnije za montiranje, ali su iz nekog nerealnog razloga preskupe. Zato i tu moze da se montira isto kao na patos, i najbolje da ide na sam tapacir vrata, ako je moguce, a ne na lim iznutra.

Takodje je bitno presvuci koseve tockova nazad, kao i gepek i haubu, ako vec nemate fabricki ugradjeno ovako nesto.

Ja cu sve ovo da uradim, najverovatnije na prolece, pa cemo videti. Jos nisam imao prilike da sednem u kola sa nekim ko je to vec radio, ali verujem da ima efekta posto u mnoga vozila danas se radi zvucna izolacija bas ovako i ovakvim ili slicnim materijalima.

Comment

• banekg
      CBC Senator XXL
      • 06.09.2010
      • 1274
      • Nis
      • Toyota Carina e 2.0

Na moju veliku zalost "Azma" iz Kragujevca vise ne postoji. Firmu je kupilo preduzece za proizvodnju boja i lakova i nema nameru da se bavi termo i zvucno-izolacionim materijalima. Sve sto jos uvek postoji na trzistu su stare zalihe.

Kako su mi rekli u firmi, Fiat ne trebuje njihove materijale, jer sve stize gotovo od "preko", a kod nas se samo sastavlja.
      Jako mi je zao jer su materijali bili odlicni u smislu cena-kvalitet.
      Long Live CBC!!!

Comment

• ivica77
        CBC Član
        • 08.07.2007
        • 70
        • Suzuka
        • Honda Civic 1.5, 16V

Au, hvala Bane na ovoj informaciji! Pa sta cemo sad? Ja planirao radove na prolece...znaci, moram ili sad da kupim azmafon, ili na prolece da trazim nesto slicno tome...Procitao sam da posao zavrsava i obican filc, ali ovo je ipak bolje.

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

Jos uvek ima zaliha po nekim prodavnicama, ali mora se lutati. Bio sam pre neki dan u fabrici, covek me uveo u neki magacin od 800 kvadrata, a tamo tuga, potpuno prazno, samo na jednoj gomili stoji pedesetak onih zelenih izolacionih materijala, i kaze izvolite, to je to sto imamo.
          Long Live CBC!!!

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

skinuh tablu i kad sam to vec uradio, hocu da poboljsam zvucnu izolaciju. sta da stavim? bilo bi lepo kada bih mogao da kupim kod nas, da ne dovlacim bas sve sa ibeja.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

svi tuneri na godisnjem, ipak ibej... njah.
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Cougar
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2009
                • 352
                • NBG // Vrbas
                • Cougar XR 2.5 V6 24v

Ma nije... nego navikli da ih ložiš non-stop pa neće da se pecaju ovcica
                Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• Paranoid
                  CBC Senator XXL
                  • 13.01.2009
                  • 622
                  • Beograd
                  • Fiat 131 1300

Pa utrpaj nesto ti si admin od stila ...
                  Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• aleksd
                    CBC Član
                    • 15.03.2010
                    • 55
                    • Smederevo

Skoro sam radio zvučnu izolaciju u jednom stanu pa sam se raspitivao šta se sve proizvodi kod nas. Neka firma iz Inđije pravi materijal Termosilent (20db) u debljinama 5 i 10mm i prilično je jeftina. Takođe sam našao i Azmafon (30db) u komadima od 1m2 ( oko 350 din) i rekli su mi da mogu da poruče i veće količine tako da izgleda da se opet proizvodi. Oba imaju u Termo Dom-u, doduše gledao sam kod mene u SD.
                    nikad se ne predati, osim kad moraš... (Otto Von Grunf)

Comment

Working...
                    X