Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Re: Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Ma meni ova cena za Michelin skroz odgovara ali citam po netu i ima i losih iskustva sa ovom gumom kod nas. Na silnim testovima po Nemackoj su je nahvalili na duzim testiranjima kao jedinu gumu koja se i pored trosenja isto ponasa. Onda dodjem ovde i na strani pre procitam da je decko kupio cetri i da su se sve cetri "iskrivile". Ja sam prezadovoljan sa Michelinom Energy Saver-om za leto a te su mi stigle uz auto. Dve su kao nove a dve nisu i njih cu zameniti na leto sa novima.
    Ma zapravo, ja sam sebi dajem odgovor, kupio bih Michelin ali ne bih voleo da ih menjam za sledecu zimu.

Comment

• sukabb
      CBC Član
      • 27.05.2009
      • 43
      • Bajina Basta

Verujte da je istina sto kazem.Michelin Pilot Alpin ,koju sam vozio je ekstra guma za sneg.Nemam reci o njenim voznim karakteristikama,ali sve je to palo u vodu .Hajde da se jedna iskrivila,ali 4 to je strasno.Normalan sa vozac,pogotovo zimi nije imalo sanse da ih pokrivim mojom greskom.Ko ne veruje,mogu da mu poklonim gume sa 6 mm sarom,u koje kao i ja moze samo gledati ili ih baciti .

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Na corolli michelin Alpin su se extra pokazale u dimenziji 195/60/15. Po meni su na snegu bile za nijansu lošije, ali su na suvom kolovozu bile znatno bolje od drugih zimskih guma! Probao sam i Dunlop, ali ne 3d već starije i bile su super, Winter1 i dobre su samo po snegu... Eto, ukratko!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• LaMar
          CBC Veteran
          • 01.03.2006
          • 140
          • Beograd

Ipak tako i uradih. Kupio sam 4 komada Alpin A4. Po mojoj logici kod nas i nema mnogo snega nego bas lapavice i vode. Za sada sam jedino primetio da su dosta tihe

Comment

• Dejo_Joe
            CBC Veteran
            • 25.08.2009
            • 104
            • Subotica

Kupio upravo BF Goodrich winter G GO 165/70 r14 ...posle razmisljanja oko wintere po 4.100,sava eskimo po 4.300 i Goodricha od 4.700 i mnogo ''googlanja'' oko proizvodjaca i kvaliteta ne nadjoh puno o ovoj gumi...el vozio neko ovu gumu?El je srazmeran kvalitet i cena? iskustva?

Comment

• Ivancho
              CBC Veteran
              • 11.02.2008
              • 199
              • Vracar - Zemun

Mislim da si za iste tj truncicu manje para trebao da uzmes Fuldu Kristal Montero 3 . Mada i sve te cene koje si naveo su malko visoke. Sto se tice same gume, u principu znam par ljudi koji su vozili i nisu se nista spec zalili. Ok guma srednje klase, sluzice svrsi.

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Ja imam 4x Alpine PA3 i nemam nikakve probleme, pa ni sa iskrivljenoscu. Proizvedene su 2009 i tada su prvi put vozene. Prosle zime sam sa njima prosao 5000km, po svim uslovima, izmedju ostalog i 2x na skijanje.

Pre 15tak dana sam ih stavio na druge felne (zamenio sam celicne od prosle zime lepsim aluminijumskim). Prvo iznenadjenje kod vulkanizera, polovne felne sa pomenutim Alpine gumama i sve je u balansu su bileuz svega 5-15 grama tegova. Nema pomena o iskrivljenosti.

Pre neki dan sam ih stavio na auto i nastavlja se ocekivano, rade odlicno. Cak i juce, 20tak stepeni su odlicno drzale i nakon malo duze i brze voznje. Nisam ocekivao, posebno kada sam nedelju dana ranije na slicnoj temperaturi vozio Wintere (drugi auto doduse, Honda Accord) i sa kojima nisam bio zadovoljan, osecalo se da im ne prija.

U svakom slucaju, ja sam (pre)zadovoljan.
                work in progress

Comment

• Cp6uH
                  CBC Senator XXL
                  • 22.09.2008
                  • 553
                  • Beograd
                  • Corolla TSn

I ja imam 4x Alpine PA3 195/55-16 na autu od druge polovine Oktobra do Aprila presle 20ak hiljada km od toga 7 puta na planinskim vencima u zemlji i inostranstvu jedan put do beca i nazad i posle sezone 09/10 primecen klobuk na jednoj a mogle su bar jos jednu sezonu da izdrze, po snegu odlicne, nisu mnogo bucne, ne trose se mnogo super drze...

Comment

• bojanvet
                    CBC Član
                    • 06.04.2008
                    • 85
                    • kraljevo

Interesuje me da li neko za koja je dubina sare na novoj michelin alpin gumi dimenzije 195/60/15?

Comment

• subicd
                      CBC Senator XXL
                      • 20.06.2008
                      • 463
                      • Novi Sad

8mm na svakoj putnickoj.,

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

Jel na novim gumama ista debljina sare na letnjim i zimskim gumama ili je ovo 8mm samo za zimske?
                        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Grumpy
                          CBC Veteran
                          • 30.10.2009
                          • 151
                          • Cartolle, Cattaro bay
                          • Meriva B, BMW 520d

Posto sam i ja bio u potrazi za "najboljim" zimskim pneumaticima, a povucen ponudem jednog ovdesnjeg dilera akcijom 3+1, gde je cetvrta guma gratis, pokupio sam njihovu ponudu u mojoj dimenziji i dosao do jednog interesantnog "otkrica".

Nokian WR G2 http://www.nokiantires.com/tyre?id=1189 ... okian+WRG2

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... -Guide.htm

Will the Nokian WRG2 suit your car? Find the best tyre for your car read 72 reviews for Nokian WRG2 and compare to other Winter tyres

http://www.tyretest.com/pkw_winterreife ... index.html

Guma se predstavlja kao zimska, ali ima sve karakteristike i klasicne letnje gume. Odlicno drzanje na suvom i mokrom, englezi su dali odlicnu ocenu za bljuzgavicu (slush), a to je najcesci slucaj u nasim krajevima.
                          Koliko vas vozi po utabanom snegu? Tada su klasicne zimske gume odlicne. WR G2 je u disciplinama mokro i suvo bio u rangu najboljih letnjih.
                          Naravno, ostaje i da se ja malo upoznam sa njima, to ce sacekati jos malo, jer trazim celicne felne, pa da imam dva seta, letnje i zimske.
                          Nisam video na zimskim gumama oznaku "traction A" i "temperature A" " treadwear 420", ovo je uglavnom uobicajeno za letnje, i indeks brzine H.

Vredi razmisliti.

p.s.

nemojte ovo shvatiti kao reklamu, ne radim u auto industriji, moj iskren savet kao kolege vozaca

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by StudentBGD
                            Jel na novim gumama ista debljina sare na letnjim i zimskim gumama ili je ovo 8mm samo za zimske?
                            Mislim da je samo za zimske. Nove letnje su oko 5-6mm
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• aivan
                              CBC Senator
                              • 28.02.2006
                              • 247
                              • Bograd, Mirijevo

Ako se dobro secam pisalo mi je negde da nove letnje Sava Effecta imaju 7.5 mm dubinu sare (mislim da je bilo negde na njihovom sajtu)
                              Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• BOOST
                                Founder - Admin od Začetka
                                • 29.09.2004
                                • 8726
                                • Gislaved//Sweden
                                • SAAB 9000 AERO R; SA

Moje zimske cipele..

2 su Michelin Maxi Ice
                                2 su Nokian Hakkapelita

Namerno su zbog razlicitih svojstva podeljene za prednju i zadnju osovinu.
                                Naizgled iste a tako razlicite. Nokian je 2 godine ispred sto se razvoja tice.

Interesantno je za primetiti da se Tigar ukljucio na trzistu guma sa spajkovima, samo mi nije jasno kako misle preziveti sa tako niskim cenama.
                                Jedan Tigrova spajkovana 205/55-16 H guma kosta 65€ maloprodajno, racunajuci na troskove transporta, mariginale zarade u najmanje 2 ruke izmedju, sta su u stvari dobili po gumi?

Pozz // Boost
                                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                                move your mind

Comment

Working...
                                X