ne pravi ih za nase trziste a i srbiji ih nema svrhe voziti zato sto se baca so. u skandinaviji su spajkovi A MUST jer se sneg ne cisti tj samo se uklanjaju smetovi i sve dok traje zima vozi se po utabanom snegu. zato im putevi nisu razvaljeni kao nama. ovde su zabranjeni pod izgovorom da ostecuju kolovoz a to sto ga so razjeda i sto se nakon svakog manjeg maraza naprave krateri to nema veze.
sto se tigra tice, prica se da mislen gasi tigar kao brend pa mozda zato, ono kao neka vrsta rasprodaje...
Neznam da li ga gase ali neizgleda tako, vec par godina od kako su na trzistu ovde i uvek su bilo lowbudget alternativa, nesto jeftiniji od Svedskog Regumiranog AGI na Michelin bazama.
Vozim Opel Merivu 1.7, a na njoj gume 185/60 R15. U potrazi sam za odgovarajućim zimskim gumama.
Obzirom da godišnje ne pređem 10k, i da ne idem brže od 130 (neko bi rekao da vozim k'o penzioner - i ne bi bio daleko od istine, ali sve je to zbog sitne dece na zadnjem sedištu) pretpostavljam da ima smisla tražiti nešto u nižem cenovnom rangu.
Jedan Tigrova spajkovana 205/55-16 H guma kosta 65€ maloprodajno, racunajuci na troskove transporta, mariginale zarade u najmanje 2 ruke izmedju, sta su u stvari dobili po gumi?
Pozz // Boost
205/55-16 Tigar Winter1 7400 din ili 70 evra.Loznica,ExTigrova prodavnica(sada drzi neki privatnik).
Slicne cene su i u Bg,mozda 5 evra moze jeftinije da se nadje.
Svedske cene ,Srpski standard.
Moze to Ex Tigar jos jeftinije gore kod Vas,jer sve to naplate sirotinji u Srbiji. Od 1 novembra jos5% gore cene....
Srbijo,zemljo is bajke
Ali opet ovde nema od Tigra nista JEFTINIJE.Bolje za slicnu ali vecu cenu-da,ali jeftinije nema....
Ja sam stavio KLEBER KrisalpHP2, ovako na suvom, OK!... Cekam sneg da vidim kako ce... Tigar sam otpisao kad sam proshle godine Shetao po putu gde je bilo bljuzgavice i vode... a vozio sam auto od skoro 2 tone, i brzinom od 70-80km. Za sneg je Wintera dobra za vodu i bljuzgavicu JOK! Shetao mi auto i leteo samo tako. Winteru vise NIKAD! 1000 dinara po gumi skuplji KLEBER...
Prvi put kupujem zimske gume tako da sam skroz van price pa bih zamolio za informaciju koja je guma bolja, dvoumim se izmedju fulde cristal control hp i cleber cristalt hp2?! Profil je r17, 225, 45. Hvala puno!
Treba da kupim zimske gume za mog Passata B4 (185/65/r14), ne preterano skupe i dvoumim se između:
BF Goodrich G-Force Winter i Fulda Kristall Montero 3.
Obe gume su (tamo gde sam ih našao) oko 5500 din.
Šta je bolje uzeti i da li možda negde postoji i nešto bolje za slične pare?
Dobre jedne i druge al ako mene pitas obavezno druge.Prosle zime sam pomenute vozio na pogonski a ove god cu sve 4 Fulda CM3.Rovi za sve pare a osmeh s lica ti nece silaziti kad sve ostavis iza sebe na semaforu+ sigurnost u krivinama i izlasci iz snega dje nema"prtine"+tiha i dopbra i na suvom,kisi ,snegu
Comment