Gde nabaviti crevo za punjenje auto-klime?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Yvan
    CBC Veteran
    • 01.03.2008
    • 195
    • Kragujevac

Paaa, nema, ali mislio sam da je ovo dobro mesto da pitam za propan, ali su me onda pitali zašta mi treba. Premestite, ili zaključajte ili...

Izvinjavam se za offtopic.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Navukli te mangupi
      Nema veze bar neko može saznati nešto o klimama u autu
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

@Yvan ... bio sam zaludan , pa sam bacio pogled u Autodatu .. otprilike za tvoj auto ide i R12 i R134.pise da ima labela,nalepnica na kompresoru koji je gas unutra.Pise u atodati i koje ulje ide tipski i koja kolicina.
        tako da bi tu mogao da dobijes neke onformacije.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

da ne bude zabune za druge kada čitaju.

ILI R12 ILI R134a.
          nema mešanja.

postoji prelazni period nekoliko godina kada su fabrike prelazile sa 12 na 134 i tada u papirima poput autodate treba pažljivo čitati za koji model i koje GODIŠTE se odnosi koji podatak.
          čak tačnije, za koji broj šasije.

prelazni period je bio 92-94 godine pa bi auti novije produkcije po pravilu trebali biti sa R134a punjeni.

ali opet, 5 puta proveriti šta je tačno u konkretnom autu.

obe vrste gasa, da tako nazovem, se sipaju u tečnom stanju preko u****.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Yvan
            CBC Veteran
            • 01.03.2008
            • 195
            • Kragujevac

Gde nabaviti crevo za punjenje auto-klime?

Ugradio sam (sam) klimu u svoj auto, pa bih da je napunim. Ovde u KG-u ima samo par "servisa" za autoklime, a niko ne prodaje materijal i opremu.

Zna li ko gde mogu u BG-u da nabavim crevo sa konektorom koji pasuje na port za dopunu za autoklimu sa gasom r12?

Eventualno onaj klinac sa dva manometra i tri creva... Da li crevo pasuje direktno na port za dopunu ili treba još nešto? Neki adapter?

I da li treće crevo ide bez nekih adaptera na bocu sa gasom?

Ovo pitam jer je boca od 13 kg r12 gasa ~60 evra, a toliko, ili još više će mi uzeti samo za jedno punjenje.

Comment

• Yvan
              CBC Veteran
              • 01.03.2008
              • 195
              • Kragujevac

Meni je r12. Tačno, ima nalepnicu, Piše Bosch pa part number i po njemu sam pronašao da nije r134a kompatibilan.

Da se vratim na gas (a moderatori neka premeste temu, ili da ja možda batalim više ovde pisanje i otvorim novu temu na pravom mestu?).

Malo istraživanja, i pronašao sam da boca od 13 kg r12 gasa košta ~60 evra. Nema razloga da se zezam sa propanom. Može li ko da mi pomogne informacijom gde da pronađem crevo koje pasuje za r12 sistem? Ovde u KG-u nema.

P.S. Posebno bih zamolio sw.brick-a da se uključi i pomogne ako može, liči da je dosta upućen u problematiku.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

treba ti i vakuum pumpa, zatim digitalna precizna vaga za merenje mase gasa, i menzura za merenje ulja da bi pripremio mešavinu za tvoj konkretan auto.

naravno potreban je i manometarski set da bi znao kakvo je stanje pritisaka u sistemu, pre i posle kompresije.

mislim da sam video da se set nudi u prodaji oko 300 evra, + naravno carina i PDV uz transport.

Galeb Grupa iz Šapca je imala ranije u ponudi nešto tako (pre jedno 5-6 godina) u radnji u Novom Beogradu.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Yvan
                  CBC Veteran
                  • 01.03.2008
                  • 195
                  • Kragujevac

Za vakuum pumpu ću da koristim kompresor od frižidera (ili možda platim nekom servisu da mi baš izvakumira). Vagu za merenje gasa će nađemo, a umesto menzure može i špric (tako su radili u "servisu" gde su mi dopunili sa pogrešnim gasom).

Manometarski set košta ~ $60 u US znači oko 40 evra. Ovde je verovatno mnogo skuplje.

Može da se dopunjuje i prema onom staklencetu na sušaču, tako da mogu da prođem i samo sa crevcetom.

Neko još sa informacijama o mogućnosit nabavke? Ili bar gde da se raspitam (a da nije servis za auto-klime).

Comment

Working...
                  X