Auto klime (-) iskustva, crna lista

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Auto klime (-) iskustva, crna lista

Majstor Kele,
    Mene je popravka klime koštala preko 500 evra. Pare su uzeli a kvar ostavili za uspomenu. Pola je uzeo majstor električar iz Cvijićeve i to na kvaran način a pola je uzeo majstor za Alfe iz Futoga na još kvarniji način zamenom (bespotrebno) kompresora za neku crkotinu koja ni fizički nije pasovala pa su popucale ušice za držanje jer je kreten stegao onako nek se nakrivi ko ga šiša (tada smo utvrdili da niej adekvatan kompresor) a klima i dalje nije radila a onda je još bio bezobrazan da kaže kak oto nije kod njih radjeno a uzeo 270 evra. Problem je bio što je to radjeno u kasnu jesen pa je bilo već hladno a na proleće se reklamacija odigrala (ma ko vas **** tužite me to niej kod na sa radjeno nemate fiskalni račun a niej ga izdao ne znam ni ja kome) za fiskalni račun ne zameram i to razumeme ali onda nemoj da se praviš frajer da ga tražiš kad ti ne odgovora.
    Auto je prodat sa kvarom klime i pored volje da se plati.
    Problem je bio unutra u ventilu, hladnjaku ili ne znam čemu ima tamo ali posle 500+ evra teško da platim još ko zna koliko za skidanje konzole a plus toga to bi bilo vraćeno kao da nikad nije tu bilo.

Pomenuti siti kar je tražio za krpljenje creva koje m ije remenica presekla oko stotinak evra uz priču da se to mora skinuti pa ovo ono i ostalo a tražio sam ko ima mobilnu mašinu za nastavak creva i došao do njih jer su je jedini (valjda) imali u NS da ne bih skidao sve dole jer nije trebalo što sam i pokazao majstoru procenitelju, no niej pomoglo oko procene.
    Želim da platim jer i ja radim posao koji (uslugu) naplaćujem ali ne želim da me pravi ovcom a mene ne može pogotovo jer o kolima znam više od njega.

Otišao sam kod majsotrsa u Kaću Bora Nerac Partizanska 4 tel:063 502 544 koji mi je to isto uradio i ima pokretnu hidrauličnu presu da uradi na licu mesta ako može i koštalo je ne sećam se ali oko 20 evra a do nejga sam došao preko tog gore pomenutog Sneškakoji ga je kolegijalno preporučio jer on niej imao presu ali je znao da ovaj u Kaću ima.

Majstor je kao i svaki dobar majstor nadr***kan ako kreneš da pametuješ ali za retko koga mogu reći da zna znanje, ovaj zna.

Koliko si me najdeio sad vidim da sam ovo sve već pisao davno
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

I da, generalno "majstori za klime nemaju pojma" Pravi mejastori se neće uvrediti ali većina radi punjenje klime i to je to, neznaju čak ni elementarno kako to radi jer im je to delatnost sa kojom nisu imali nikakvog dodira nego to sad ide pa ajde i ja da radim. Nemaju pojma ništa o kompresorima a o elektronici da ne pričam, skinuti išta oko konzole je bauk (priznajem da jeste jer se i ja moj
      nakanjume mesecima da skinem) ali ako neko plati skidaću ga

Garancija, garancija je do ćoška, zašto? Pa nek bude bar jedno leto, tu dodje majstor Kele koji je u pravu jer svi žure i hoće da poprave klimu za 20 evera ali onda i pravi majstori ne mogu da rade jer za 20 evra ne može da se popravi klima sa garancijom.

https.autogas.rs

Comment

• kele
        CBC Član
        • 20.08.2007
        • 95
        • Sonta

E moj majstore,preveslase te kolege!
        A ovaj naziv "crna lista" ,to je kao neka lista sugavih ili nedaj boze tifusara koje treba zaobilaziti u sirokom luku?
        Ja verujem da svako od gore prozivanih likova mozda nije odgovarao jednom coveku ali je takodje pomogao desetorici drugih pa mislim da ne zasluzuju da se na ovaj nacin prozivaju.Hajde da napravimo crnu ili belu listu musterija,da vidimo koja lista ce imati duzi spisak,ova majstorska ili ona sa musterijama.Eh,skidam kapu dobrim musterijama ali ima i onih "teskih" zbog kojih mi se nekada ogadi da radim ovo sto radim.
        Mislim da bi ove teme sa crnom ili belom listom trebalo obrisati jer je to javno prozivanje ljudi.A kad se sretnete u kafani onda razmenjujte misljenja i tracajte ko je dobar a ko los majstor.
        Ti majstor Doro bi ovo sve trebalo da znas.Sumnjam da je bas svaka od musterija koja ti je otisla iz servisa bila zadovoljna.Naravno ne podrzavam vacarenje ni deranje koze sa ledja ali isto tako nikad necu da podrzim rad za kiselu vodu.A na kraju ,ko radi taj i gresi i to je tako i bice dok je sveta i veka.

Comment

• stevak
          CBC Senator XXL
          • 31.05.2009
          • 1215
          • Zemun
          • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by kele View Post
          A na kraju ,ko radi taj i gresi i to je tako i bice dok je sveta i veka.
          To stoji, ali je onda lepo da se greška prizna i otkloni, a ne da puca po džepu mušterije sa sve nesuvislim objašnjenjima i vađenjem.
          ex SAABotražitelj

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

E moj majstore,preveslase te kolege!
            A ovaj naziv "crna lista" ,to je kao neka lista sugavih ili nedaj boze tifusara koje treba zaobilaziti u sirokom luku?
            Ja verujem da svako od gore prozivanih likova mozda nije odgovarao jednom coveku ali je takodje pomogao desetorici drugih pa mislim da ne zasluzuju da se na ovaj nacin prozivaju.Hajde da napravimo crnu ili belu listu musterija,da vidimo koja lista ce imati duzi spisak,ova majstorska ili ona sa musterijama.Eh,skidam kapu dobrim musterijama ali ima i onih "teskih" zbog kojih mi se nekada ogadi da radim ovo sto radim.
            Mislim da bi ove teme sa crnom ili belom listom trebalo obrisati jer je to javno prozivanje ljudi.A kad se sretnete u kafani onda razmenjujte misljenja i tracajte ko je dobar a ko los majstor.
            Ti majstor Doro bi ovo sve trebalo da znas.Sumnjam da je bas svaka od musterija koja ti je otisla iz servisa bila zadovoljna.Naravno ne podrzavam vacarenje ni deranje koze sa ledja ali isto tako nikad necu da podrzim rad za kiselu vodu.A na kraju ,ko radi taj i gresi i to je tako i bice dok je sveta i veka.
            Prvo nisu mi kolege jer su se poneli gejovski a ja računam da je svako majstor kao i ja.
            Zanavek su za mene gejovi, ja nisam anonimus nego čovek sa imenom i prezimenom a i telefonom ko želi da sazna i napisao sam moj slučaj a ne nešto što sam čuo od malog od tetkea ovaj od...
            Ne znam odakle ti da ova tema podržava rad za kiselu vodu, 500+ evra je skupa kisela voda. Majstor nije nikad skup ako je napravio dobar posao a preskup je ak oej uzeo 5 eva a nije popravio.

Što se mušterija tiče, svakako da nisu svi zadovoljni ali dok je procenat mizeran ja sam dobar majstor. Možeš otvoriti posebnu temu za i protiv mušterija...

Delimično si u pravu za ovakve teme i razmišljam se odavno šta da radim sa njima jer su na forumu anonimusi a prozivaju se odredjene firme ili ljudi imenom što može biti i tačno i ne mora a opet sa druge strane forumi tome služe ako se neki preporučuju uvek će biti i da se ne preporučuju, nemam nameru da budem cenzura i zaštitnik servisa.
            Najbolja zaštita protiv piraterije je dobar kvalitet i niska cena ali to šabani neće da shvate (ne svi) jer u tom slučaj uje glupo nešto kopirati. Isto tako najbolja odbrana servisa je dobar rad, ako stotine kažu dobar je a 3 kažu derikoža ili nema pojma, zaključak izvedi sam.

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

@kele , voleo bih da ovo prokomentarises. :

kupim polovan auto pre godinu ipo dana,ne radi klima, ne duva hladno .
              odem u servis A : prikace ,ispitaju kazu, otiso hladnjak i jos par stvar,mora se skida i branik,ukupna cena popravke 250 evra.
              platim pregled ,zahvalim se i odem.
              pozovem prodavca,da li ima nekog svog majstora za auto-klime da mi preporuci,posto klima ne radi au oglasu je radila.
              posalje me sa preporukom u servis B
              servis B ,ispita , napuni bojom freonom. ispita ponovo,sve radi i kazu dodji da proverimo za 10 dana. ja dotle koristio klimu non-stop.
              dodjem proveri ponovo,nigde nepusta. ukupan trosak freon,boja,rad. 40 evra.
              evo ta ista klima radi drugu godinu za redom,bez intervencija.
              Sta bi ti @kele rekao za servis A ? jel moze "pokvarena" klima da hladi dva leta?
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• kele
                CBC Član
                • 20.08.2007
                • 95
                • Sonta

Znas li koliko je takvih slucajeva kao sto je tvoj,more i more.Samo kod nekog prodje a kod nekog ne.Da si kojim slucajem pristao da ti servis A popravi klimu,radila bi ti 2 godine isto kao i kod ovog drugog servisa i jos bi ih hvalio na sva usta i pricao bi kako su skupi ali su odradili posao.A ovaj sto ti je naplatio 40 eura,sa sve bojom,gasom,uljem(ako ga je uopste sipao) i svojom radom e taj bogami nece to jos dugo raditi ako nastavi tako osim ako je neki majstor za frizidere pa nema nikakva druga ulaganja tipa masina za klimu.I imao si srece jer ja jako retko skoro nikad ne naidjem na auto koji je skroz prazan a da mu sistem nije supalj.Znas li ti koliko je bilo 40 eura u dinarima pre 2 godine?Eto jos jedan dokaz naseg mentaliteta i one moje pretpostavke da je kod nas uvek dobar majstor onaj koji je jeftin.A voleo bih da znam o kom autu se radi.

Comment

• stevak
                  CBC Senator XXL
                  • 31.05.2009
                  • 1215
                  • Zemun
                  • Saab 9000 cs 2.0T

Znas li koliko je takvih slucajeva kao sto je tvoj,more i more.Samo kod nekog prodje a kod nekog ne.
                  Šta to znači? Ako uspeš da nahvataš neku ovcu, dobro je.

A ovaj sto ti je naplatio 40 eura,sa sve bojom,gasom,uljem(ako ga je uopste sipao) i svojom radom e taj bogami nece to jos dugo raditi ako nastavi tako osim ako je neki majstor za frizidere pa nema nikakva druga ulaganja tipa masina za klimu.
                  Takvi, koji pošteno odrađuju svoj posao rade i dalje. Prevaranti zatvaraju radnje. Sreća moja da pre dve godine nisam došao kod tebe nego odoh kod ovde već pominjanog i hvaljenog Duleta sa Altine kada klima nije htela da mi hladi. Čovek sišao u kanal i pronašao da su mehaničari prethodno otkačili strujno napajanje. Sa sve proverom i punjenjem je isto naplatio 40-ak evra. Eno ga Dule radi i dan danas.
                  Ti bi mi verovatno menjao kompresor ili šta već.

I imao si srece jer ja jako retko skoro nikad ne naidjem na auto koji je skroz prazan a da mu sistem nije supalj.
                  Šupalj sistem može da bude i pojedena gumica ili loš ventil. Ne mora uvek da bude najskuplji deo.

Znas li ti koliko je bilo 40 eura u dinarima pre 2 godine?Eto jos jedan dokaz naseg mentaliteta i one moje pretpostavke da je kod nas uvek dobar majstor onaj koji je jeftin.A voleo bih da znam o kom autu se radi.
                  E, ovo je očit primer našeg mentaliteta. 40 evra je 40 evra. Danas je skuplji nego pre, ali su ranije i sve ostale cene bile manje. A to što tebi zafali za letovanje pa gledaš koga da odereš na brzinu je nešto sasvim drugo. Džabe se trudiš da opravdaš svoje stavove kad opravdanja neeemaaa.
                  Last edited by stevak; 21.05.2012, 13:03.
                  ex SAABotražitelj

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

Servis B sa kojim sam zadovoljan se nalazi u Beloj listi,ima moj post tamo.

auto je ovaj sto vozim,punto 1,2 2002 god.

@kele za ostalo jednostavno,nemam komentar. neznam sta drugo da ti kazem

tvoje je da pokusas da zaradis kolko mozes.

ali da ti konkretno kazem. zivis u drustvu gde je šišanje 3 evra , dnevnica lekara opšte prakse 25 evra. i da ne nabrajam dalje.

naletim i ja nekad kao ovca,ali reeetko. 27 puta merim,jednom secem.

ako je nekom bolje da sedi ispred servisa i gleda oblake,umesto da za pola sata uzme dve lekarske dnevnice. OK poštujem
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• cvelee
                      CBC Početnik
                      • 29.07.2014
                      • 2
                      • novi sad
                      • SLK200R170 C180W203

INTERAUTO, temerinska ulica, Novi Sad (servis na Čeneju)

INTERAUTO servis, Novi Sad, imaju jedan servis/prodavnicu u Temerinskoj ulici (ugao sa Gundulićevom), jedan na Čeneju...

Kupio sam C180,W203,2001. Još na autoplacu bio sam svestan - klima ne duva hladno, ipak kompresor radi. Punim ga u junu u INTERAUTU, pola sata je proveravano ne curi li negde. Sve OK, sledeći...

Par nedelja kasnije i sistem je prazan. Vraćam se u INTERAUTO.

"Ne želim da platim dopunu sistema, međutim, spreman sam da platim servis, svestan sam da postoji curenje" rekoh. Preliminarna dijagnoza - hladnjak kabine?!?! oni pri tom misle i daju mi serijski broj izmenjivača toplote koji služi za grejanje kabine!?!?!? Drugim kolima jurim do servisa na Čeneju jer je dijagnoza totalno besmislena. No, ne lezi vraže, promeniše je - sada je ekspanzioni ventil.

Po popravci i pošto sam iskeširao 110EUR, račun sam tražio, insistirao. Tražio sam i radni nalog. INTERAUTO servis ne voli pisane tragove. Mislim da bih bubreg lakše dobio da sam ga tražio! Cirkusiranje oko računa/radnog naloga je teško za opisati. Tačan odgovor šta su menjali nisam dokučio: gumice, creva, neki mali hladnjak pod haubom.... To su odgovori. Menjaju se. Po potrebi.

Dvadesetak dana kasnije i klima ponovo ne radi. Mada sam bio stvarno besan, smatrao sam da je fer da im dam šansu da probaju da poprave to...

"Neću vam ništa naknadno plaćati, sredite to ili mi vratite pare. Nije sramota ne znati.", iskreno izjavih. Rečeno mi je "mogao je biti kamenčić da je probušio onaj hladnjak (prevod: kondenzator) napred"...

Dva dana kasnije - gospoda iz temerinske ulice iz INTERAUTA su otkrila probušen KONDENZATOR. Eto imaju oni jeftino kondenzator srediće mi.... Na ponovnu opasku o kamenčiću rekoh: "Živim u centru, to malo što nisam na nogama ili sam u SLK ili na biciklu. Ako si išta pisao u radni nalog kada si zaprimao kola znaš da sam prešao možda 100km. Verovatnoća kamenčića koji rastura hladnjak je stoga 1:100000, verovatnoća da nešto niste dobro uradili je OGROMNA!".

Dalja diskusija je bila potpuno absurdna. Epilog priče je da sam rekao "mi se više ne vidimo. Ja u životu više ne ulazim u INTERAUTO..."

Naručih Nissens kondenzatorod dobavljača i sutra kola vozim u specijalizovan klima servis.

Da ne budem off-topic ovde drugi put ću negde ispisati kako mi je INTERAUTO popravljao lupanje u motoru i udaranje u trapu na SLK. Zašto sam i posle toga otišao kod njih? Da li čaša nije prelila tada ili je to što sam tek kupio C180. U vožnji mi se učinilo da čujem urgentan kvar - lanac koji žulja blok motora. U strahu da ne prezubi, odjurio sam kod njih – najbliži su mi, mercedesov su servis. Kada sam već došao, eto uradite mi mali servis i klimu dopunite... (kasnije sam pitao i saznao da oni uopšte nisu mercedesov servis)

Ko iz prošlosti ništa ne nauči osuđen je da je ponavlja. I kao što im sam rekoh "dobrim delom je krivica moja što sam uopšte došao kod vas."

Cvele

Comment

• vladan266
                        CBC Početnik
                        • 29.02.2016
                        • 5
                        • Beograd, centar
                        • Octavia 1.9 TDI DSG

Da dodam i ja nesto...

POLAR KLIMA servis koji je bio u Sinjskoj kod Leto shopa vise nece raditi, ljudi se prebacuju na Makis i radice samo komercijalni program, putnicki samo za prijatelje. Posto sam ja sa njima saradjivao i za sluzbena i za privatna vozila pitao sam ih za preporuku, kome mogu da se obratim za dalje. Preporucili su mi momka koji je radio kod njih u Polar klimi, Nemanja se zove, servis se zove Auto klime Ciklon, nalazi se pored Hotela Jugoslavija, Bul. Nikole Tesle 3. Nemanja inace radi sa Milanom koji je isto radio u Polar klimi, lokacijski je u Kotezu. Tako da znate da od Polara vise nema nista...

Comment

Working...
                        X