Multipla,slaba klima ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pekka011
    CBC Početnik
    • 18.05.2009
    • 2
    • Beograd

Multipla,slaba klima ?

Problem je sledeci : inace klima cini se slabo hladi mada je auto po volumenu u kabini sigurno tesko ohladiti.Osim toga hladnjak klime je prilicno vreo,ventilator po uklucivanju odmah pali drugu brzinu.Freona ima dovoljno i deluje da je sve ok.Postoji li jos nesto sto bi moglo da bude problem ili je prosto tesko rashladiti toliki prostor? Pozdrav i Hvala !!!
  • trifunovski
    CBC Početnik
    • 20.05.2009
    • 3
    • BEOGRAD

Re: Multipla,slaba klima ?

IMAM ISTI PROBLEM.KAKO MI JE MAJSTOR REKAO U KABINI IMA NEKI VENTIL KOJI JE SMANJIO PROTOK FREONA .DA BI SE DOSLO DO NJEGA MORA DA SE RASTURI KOMPLETNA TABLA.TREBAO BI DA TO RASTURIM ZA VIKEND PA CU TI JAVITI STA SE DESAVA

JOLE

Moderator: Pročitaj pravila foruma. Piši uvek malim slovima, sem kada se dereš!

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Ja bih, za početak, probao da operem taj kondenzator (hladnjak), obično se vrlo brzo nakupi dosta prljavštine i mrtvih buba. Samo nemoj vodom pod pritiskom, da ne bi oštetio spojeve.

Comment

• Kv74
        CBC Član
        • 09.05.2009
        • 16
        • Kraljevo,Srbija

Nisam siguran,mislim da se taj ventil,ekspanzioni ventil,nalazi u motornom prostoru,bar je kod mene na doblu tako,a i kod punta2 je tako. punto2 i doblo imaju potpuno iste sisteme ventilacije a mislim i da multipla ima isti sistem.cini mi se da nije problem u velicini kabine,multipla nije nista veca od mog dobla a klima,koju sam u ponedeljak popravio i napunio, ohladi ga na ovoj vrucini za nepunih 5min.nemam puno iskustva sa klimom ali drugari kazu da ekstra hladi.

Comment

• trifunovski
          CBC Početnik
          • 20.05.2009
          • 3
          • BEOGRAD

Klima je imala sledeci problem:filter susac (koji se nalazi ispod filtera za vazduh)je izbacio kuglice koje su bile u mrezici u filteru pa se zapusila potisna grana.Ocisceno je sve izduvano na kompresor jos da nadem filter pa da vratim sve.Javicu da li radi ok

Comment

• pekka011
            CBC Početnik
            • 18.05.2009
            • 2
            • Beograd

Hvala na odgovorima ,inace je ovoaj problem za mog druga koji nema net .Nadam se cda ce mu pomoci,ostajemo u temi do konacnog resenja .Pozdrav

Comment

• trifunovski
              CBC Početnik
              • 20.05.2009
              • 3
              • BEOGRAD

Originally posted by pekka011
              Hvala na odgovorima ,inace je ovoaj problem za mog druga koji nema net .Nadam se cda ce mu pomoci,ostajemo u temi do konacnog resenja .Pozdrav
              Kvar otklonjen: ociscena instalacija zamenjen susac i ekspanziomi ventil klima radi ok.za 5 min ohladi

Comment

Working...
              X