Rad ventilatora pod klimom

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • marjanHAK
    CBC Član
    • 24.11.2008
    • 10
    • Celarevo

Re: Rad ventilatora pod klimom

Dakle je moj problem gotovo identičan kao kod par članova foruma koji su ovde naveli simptome kod njihovih Vektri. Posedujem Vectru B 1.8 16v, problem je dakle sledeći, temperatura motora je gotovo cele godine osim zimi izmedju 90 i nešto stepeni i 100 i nešto stepeni, ne mali broj puta je otišla i do treće crvene crte pa skoro i prešla. Bilo da radi klima (manuelna) ili ne temperatura raste, čini mi se čak da se više greje kad radi klima čak ni način vožnje ne utiče na to kolika je temperatura, ajde po gradu što se ugreje ali kako to da kad recimo izadjem iz grada i idem nekih 120 - 130 temperatura padne za mikromilimetar ?
    Ventilatori vrte ali ni sam ne znam po kom rezimu, nekad upale na prvoj ili drugoj crvenoj, nekad ispod 100 a opet nekad upale na 95 - 96, ali kad auto stoji i radi na leru kad temperatura dodje do recimo 92 upale se oba ventilatora i spuste na ispod 90 tada mali ventilator vrti kao lud a veliki ide tromo kao puž, (ovo zadnje paljenje ventilatora se počelo dešavati posle zamene termoprekidača) auto mi nije nikad prokuvao, hladnjak sam prao spolja i iznutra, zamenjen je onaj termoprekidač (ispravite me ako sam pogrešio, ono malo metalno što se uvrće u hladnjak a idu žice od ventilatora na njega), ventilatori mislim da vrte na prvoj brzini i oba se uvek upale kad se upali klima ili kad počne da hladi, drugu brzinu sam video da radi samo kad se prespoje žice i direkt se prikopča a da li je pali u vožnji stvarno ne znam ?

Zamolio biha vas za bilo kakvu pomoć, sugestiju, predlog ili da me uputite kod nekog majstora za koga vi znate da zna o čemu se tu radi i da može rešiti kvar, pošto mi je stvarno muka od pojedinih majstora od kojih sam veći broj puta čuo "Ma teraj ti to neće njemu ništa biti, to je jak motor mora da se greje..." i slični komentari. Moram samo da izuzmem zadnjem majstora električara koje se bar potrudio da odgonetne šta je u pitanju i uradio ono što je znao ali nije baš puno pomoglo.

Da još jedna stvar, klema od mase je abnormarlno vrela. Ovo sam primetio skoro pošto sam pokušao nešto sa prespajanjem koje mi je majstor rekao da probam na na onom zamenjenom delu koje nije urodilo plodom jer tada samo vrti veliki ventilator drugom brzinom.

Comment

Working...
    X