Renault Megane II 1.9 dci- Klima problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Re: Renault Megane II 1.9 dci- Klima problem

Ovo je izgleda normalan rad klima uredjaja u automobilu kod nekih generacija i ne bi trebalo da je greska ili kvar u pitanju
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• mercator234
      CBC Veteran
      • 03.08.2007
      • 106
      • tel.net.ba

Originally posted by nikolapanic
      Ovo je izgleda normalan rad klima uredjaja u automobilu kod nekih generacija i ne bi trebalo da je greska ili kvar u pitanju
      Misliš već si vidio nekog renaulta da ovako radi kao moj,mislim na klimu, i da je to tako normalno i da radi dugoročno bez problema?

Comment

• mercator234
        CBC Veteran
        • 03.08.2007
        • 106
        • tel.net.ba

sve je radilo nekih 15-20 dana ok...sad je problem sljedeći...auto mi na lijevoj strani (vozačevoj kompletnoj) ne hladi kad upalim klimu, dok na suvozačevoj hladi....klima je manuelna i nema mogućnost odvojenog hlađenja lijeve ili desne strane, kad upalim grijanje grije isto i lijevu i desnu stranu neovisno od smjera puhanja ili da li je vanjski ili unatarnji zrak...kod hlađenja klimom šta god uradim lijeva vozačeva strana ne hladi(ubacuje vanjski zrak očito) dok desna strana hladi ali i ona možebiti malo lošije hladi...drugih problema nema kompresor radi za 5....pomagajte

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

Što se tiče davanja gasa i gašenja kompresora, meni se to na laguni II dešava ponekad, tj. povremeno na trenutak ugasi kompresor pri ubrzavanju, ili davanju gasa na leru. Malo se situacija popravila nakon čišćenja kondenzatora, ali opet je slično. Tako se ponaša otkako je auto kod mene (više od 3 godine).

Comment

• mercator234
            CBC Veteran
            • 03.08.2007
            • 106
            • tel.net.ba

hmmm..to u tebe je normalno..provjerio sam u servisu i moja se tako ponaša....ne znam majstor mi je neki dan skidao prednji branik..jel mogao što poremetiti slučajno,,,jer na lijevu stranu puše normalno sve a na desnu upuhuje zrak iz klime....

Comment

• mercator234
              CBC Veteran
              • 03.08.2007
              • 106
              • tel.net.ba

Please help....patnje mladog vertera(mene) sa ovim renolom se i dalje nastavljaju...ne mogu ga ni prodati sa neispravnom klimom...odoh s nedjelje u servis..ima li netko da ga je nešto slično mučilo?

Comment

• mercator234
                CBC Veteran
                • 03.08.2007
                • 106
                • tel.net.ba

Puštalo na gumici od sušača( drier)...ista promjenjena...sistem vakumiran na 5 min..sad ne pušta nigdje(nadam se)...sve hladi za 5-cijena 35 Eura....da vidimo dokad će

Comment

• Darth Malak
                  CBC Senator
                  • 26.05.2008
                  • 207
                  • Beograd

Originally posted by mercator234
                  Puštalo na gumici od sušača( drier)...ista promjenjena...sistem vakumiran na 5 min..sad ne pušta nigdje(nadam se)...sve hladi za 5-cijena 35 Eura....da vidimo dokad će

ja bi pukao da se meni sve to desilo i sve bi po spisku majstorima ili sam sebi ... ili bi uzeo veliki hamer , zapakovao tog megana i bacio

Comment

• mercator234
                    CBC Veteran
                    • 03.08.2007
                    • 106
                    • tel.net.ba

ma evo probam ga prodat..ali neda se..kriza brate...a da me je izj****....e to jeste

Comment

• mercator234
                      CBC Veteran
                      • 03.08.2007
                      • 106
                      • tel.net.ba

Santa Barbara nije ravna ovim mojim problemima sa klimom; opet jedan od otvora hladi slabije: dakle radi se o 4 otvorea što pušu direktno u vozača i suvozača: prvi lijevo 11 C, u sredini prvi lijevo 14 C, ovaj s desna 11 C, dok ovaj krajnji desno 11 C, imam osjećaj da ovaj u sredini je isto hladio kao ova 3....majstor kaže da rupa ne bi smjela biti velika ipak je držao(meni pred očima) pod pritiskom od 7 bari čitavih 5 minuta sistem i nije izgubio vakum.....mislite li da je ovo ok...ili da čekam proljeće pa da vidim i tek tada ako bude potrebe servisiram klimu, jer 500 Eurića dosad dadoh a ona i dalje me jebaje(da izvinete na izrazu) u mozak...majstora ni za lika!

Comment

• mercator234
                        CBC Veteran
                        • 03.08.2007
                        • 106
                        • tel.net.ba

Originally posted by mercator234
                        Santa Barbara nije ravna ovim mojim problemima sa klimom; opet jedan od otvora hladi slabije: dakle radi se o 4 otvorea što pušu direktno u vozača i suvozača: prvi lijevo 11 C, u sredini prvi lijevo 14 C, ovaj s desna 11 C, dok ovaj krajnji desno 11 C, imam osjećaj da ovaj u sredini je isto hladio kao ova 3....majstor kaže da rupa ne bi smjela biti velika ipak je držao(meni pred očima) pod pritiskom od 7 bari čitavih 5 minuta sistem i nije izgubio vakum.....mislite li da je ovo ok...ili da čekam proljeće pa da vidim i tek tada ako bude potrebe servisiram klimu, jer 500 Eurića dosad dadoh a ona i dalje me jebaje(da izvinete na izrazu) u mozak...majstora ni za lika!
                        Ipak pušta plin..sve slabije hladi...isto ko i zadnji put , vjerojatno pušta na istom mjestu, jer majstor je mjenjao gumicu a vjer .pušta na samom crijevu????

Ipak nakon malo razmišljanja ..odustajem za ovu godinu, niti ima kupaca za auto(kriza) niti se meni više da ********t sa klimom za ovu godinu, činjenica je da ovaj dio koji se vidi ne propušta plin, dakle kompresor, hladnjak, i vidljiva crijeva, tako da bi najbolje bilo na proljeće nekome odvesti auto da pregleda kompletan sistem sa UV lampom, ima li netko tko zna kako ustnoviti da pušta negdje u prostoru kabine bez rastavljanja čitavog auta?
                        Klima radi što je najbitnije, istina samo 15 -20 danaa,što očito znači da negdje pušta , samo treba naći gdje to zakrpat/promjenit i to je to....

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Ne znam zasto mislis da je u klimi problem? Najverovatnije ti je spao ili se malo smaknuo neki od usmerivaca vazduha u tabli i to je sve.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• mercator234
                            CBC Veteran
                            • 03.08.2007
                            • 106
                            • tel.net.ba

Originally posted by 206
                            Ne znam zasto mislis da je u klimi problem? Najverovatnije ti je spao ili se malo smaknuo neki od usmerivaca vazduha u tabli i to je sve.

Možda zato što nema plina nikako, možda zato što crijevo od kompresora ne ledi nimalo, a trebalo bi...itd itd...a radila je od zadnjeg punjenja ko urica...a ne znam više

Comment

• mercator234
                              CBC Veteran
                              • 03.08.2007
                              • 106
                              • tel.net.ba

Bio danas na servisu ..priznali mi garanciju(jer im zadnji pu nije bilo UV lampe) i sad je nemaju imaju neki tester za plin te kad nađu gdje kao on pokazuje sa "sapunica" testom ispituju...sve u svemu bilo 0.015kg plina u sistemu..tj 15 grama...nađeno gdje pušta..dični majstor "Turčin" tzv...nije stavio gumicu na crijevo što sa strane visokog pritiska dolazi na kompresor...sad stavljeno sa ovim plin testerom provjerno ne pušta nigdje...naime kažu i to da pušta unutra da bi miris ipak bio neki te da bi se to na šoferšajbi vidjelo(UV boja)...sve u svemu sad hladi na svakom otvoru 8 C stupnjeva...dokad će ko će znat..barem je besplatno bilo...MIŠLJENJA?

Comment

• mercator234
                                CBC Veteran
                                • 03.08.2007
                                • 106
                                • tel.net.ba

Evo nakon 7 mjeseci mogu kazati da je klima i dalje uredna...neki dan mjerim izlaze temp.na svim otvorima je 7C stupnjeva..što znači da je sve uredno..još da vidimo kako će se ponašati u vrijeme stalne exploatacije...izgleda da je sad napokon što se tiče klime ok...i kako moj majstor meni reče ako na svim otvorima traka koji pušu prema prostoru kabine ( u mene ih ima 4) daju temp. između 7-10 C stupnjeva ( barem je tako rekao za moju manualnu klimu) onda je to to, tj klima radi ispravno...eto izgleda da je sad sve ok, javim kad prođe ljeto kako je hladila..ili nedaj bože ako se opet štagod skrši...

Comment

Working...
                                X