Citroen C5 2002 Automatska klima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • radoslavmilosevic
    CBC Početnik
    • 27.06.2010
    • 6
    • Aleksinac

Citroen C5 2002 Automatska klima

Pozdrav!
    Treba mi pomoc!
    Imam citroen C5 2002. godiste, sa automatskom klimom.
    Klima na strani vozaca uvek greje, nezavisno na koliku je temperaturu podesena, a desna strana hladi!
    Da li je jos neko imao slican problem i kako da ga resim?
  • kele
    CBC Član
    • 20.08.2007
    • 95
    • Sonta

Re: Citroen C5 2002 Automatska klima

Da li na strani vozaca bas greje toplo ili samo duva nerashladjen spoljni vazduh?Kako hladi na strani suvozaca tj. koja je temperatura vazduha koji se izduvava?
    Ako na vozacevoj strani greje a na suvozacevoj dobro hladi,moguce je da je klapna ostala zaglavljena pa uduvava topal vazduh sa radijatora u cev prema vozacu.Ne znam tacno da li ti se klapne otvaraju pomocu motora ili preko mehanizma.Proveri prvo to pa idemo dalje.Ako nije problem da uslikas komande za klimu i grejanje da bi tacno znali o kakvom sistemu je rec.

Comment

• darko-sice
      CBC Senator
      • 01.11.2005
      • 200
      • Aleksinac

Dodji kod mene i resicemo.......

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Šaljem ti predračun na PP za reklamu, pa ti vidi šta ćeš...
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Dexxter
          CBC Senator
          • 26.11.2007
          • 224
          • Svilajnac

Imao sam bas takav slucaj na Peugeot 407. Kvar je bio u klapni koja prebacuje sa toplog na hladno. Resenje je bilo skinuti tablu i zameniti tu klapnu. Ja sam inace morao da uzmem cele tunele ali ih nisam iskoristio. Vec sam samo iskoristio klapnu. E sad treba ispitati da li motorcic za prebacivanje radi. Ako radi onda je pukla klapna. A ako ne radi moze biti da je crko motorcic ili da centrala ne salje struju ka motorcicu. U svakom slucaju potreban ti je dobar majstor.
          Work to ride - Ride to work

Comment

• radoslavmilosevic
            CBC Početnik
            • 27.06.2010
            • 6
            • Aleksinac

Jel mora da se skida cela tabla!!! i da li je skidanje table komplikovan posao?
            Pozdrav! Hvala

Comment

• Dexxter
              CBC Senator
              • 26.11.2007
              • 224
              • Svilajnac

Skidanje table je dosta veliki posao. Zahteva dosta strpljenja i vremena.
              Work to ride - Ride to work

Comment

• darko-sice
                CBC Senator
                • 01.11.2005
                • 200
                • Aleksinac

Trebas prvo ustanoviti u cemu je problem,prvo dijsgnostika pa sve ostalo...nemora znaciti da je odmah ono najgore....
                POZDRAV

Comment

• radoslavmilosevic
                  CBC Početnik
                  • 27.06.2010
                  • 6
                  • Aleksinac

Usao sam danas u auto i upalio klimu i ona radi !!!!!!!??????
                  Neznam sta je bilo nista nisam dirao, proradila je sama od sebe!
                  Moja predpostavka je da se neka klapna zaglavila i da se sada odglavila, ali nema logike jer sinoc nije radila, a jutros kada sam upalio auto pocela je da duva hladno!
                  Jedino nisam siguran koliko dugo ce da radi!
                  Darko-Sice, Pozdrav, svraticu do tebe ovih dana i pogledacemo auto, za svaki slucaj!

Comment

• radoslavmilosevic
                    CBC Početnik
                    • 27.06.2010
                    • 6
                    • Aleksinac

Danas ponovo ne radi!!!!!!
                    Moja radost je trajala 2 dana? Ipak verovatno mora na kompjuter!

Comment

• Trshco
                      CBC Početnik
                      • 16.10.2012
                      • 1
                      • Zrenjanin

Citroen C5 i klima

Pozdrav ljudi,
                      naravno da sam imao identican problem. Ispostavilo se da je to generalno problem C5 i Peugeot 407 posto koriste identicnu platformu. Uglavnom nije problem do motorica nego do klapne. Ustanovi se dijagnostikom, ako motoric zuji onda radi - znaci klapna. Onda mora da se skida cela tabla, dva dana posla i cena u Zr-u takve intervencije je izmedju 100 i 150 eura zavisnosti od toga da li treba i tunel da se menja...
                      ( glupi francuz, dok sam vozio A6 nisam znao gde zivi majstor )

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

Ajde ja kao vozac s5 a i iz iskustva da se ne samarate za badava. kod c5 je problem u osovini motorica koja je fabricka greska do 2003 godine kada je napravljen motoric sa duzom osovinom i problem resen. Pezo 407 ima problem sa klapnom koja je plastična to jest osovinom klapne koja puca tako da ta dva nemaju veze. Tabla se neskida inace, motoric polovan je 3000 dinara i zamena 2000 dinara. Nov motoric je 12000 dinara i nemoj da fantaziras naokolo da li je ili nije! Ako ti treba info da resis ali u novom sadu javi se na PP.
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• oxigennn
                          CBC Početnik
                          • 23.10.2014
                          • 8
                          • kikinda
                          • citroen C5 2.0 hdi

zdravo

Imam problem sa klapnom ventilatora na c5 2003 jedna strana greje druga hladi.koliko kosta popravka? da li neko moze da mi kaze kako da resim problem ili kontakt gde bih mogao da se javim

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Malo detaljniji opis problema: šta radi - šta ne radi? Kako je podešena, leva-desna strana? Grejanje, hlađenje, odmrzavanje (odmagljivanje) šoferke - kako funkcioniše leva-desna strana?
                            Izmeri termometrom temperaturu vazduha na otvorima, gde uduvava.
                            Moguće, da ne radi motorić jedne strane, ili je zaglavila klapna.
                            Last edited by Franjo; 23.10.2014, 08:44.

Comment

• oxigennn
                              CBC Početnik
                              • 23.10.2014
                              • 8
                              • kikinda
                              • citroen C5 2.0 hdi

Originally posted by Franjo View Post
                              Malo detaljniji opis problema: šta radi - šta ne radi? Kako je podešena, leva-desna strana? Grejanje, hlađenje, odmrzavanje (odmagljivanje) šoferke - kako funkcioniše leva-desna strana?
                              Izmeri termometrom temperaturu vazduha na otvorima, gde uduvava.
                              Moguće, da ne radi motorić jedne strane, ili je zaglavila klapna.
                              Franjo problem sam primetio juce sasvim slucajno naime vozio sam i u toku voznje menjao sam smer duvanja ventilatora temp sam postavio na 26 znaci nije radila klima samo ventilator posle 100km stao da odmorim nakon toga upalim auto i primetim da sada duva topao vazduh ravnomerno na obe strane . Vratim se kuci jutros primetim da je promenjen smer duvanja ja sam ostavio da duva pravo na mene i na noge a sada se samo podesilo da duva na soferku i noge nisam nista dirao eto. Pa me sad zanima da li imam razloga paniciti i traziti majstora koji bi znao resiti problem citao sam neki kazu da skidaju celu instrument tablu a negde sam procitao da nema potrebe skidati instrument tablu i jos me zanima koliko realno kosta eventualna popravka? Hvala na pomoci unapred

Comment

Working...
                              X