Espace 2.1TD 1995g

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • espace2beograd
    CBC Veteran
    • 06.10.2010
    • 149
    • Pančevo
    • Golf 7 81kw

Espace 2.1TD 1995g

Ovaj moj espace ima manualnu klimu(AC)
    prosle godine klima je odlicno radila ali sam menjao motor i taj gas je ispusten i pre desetak dana klima je napunjena i ona radi

Problem koji se pojavljuje je da kada upalim hladan auto, sacekam malo, upalim klimu i ventilatori na hladnjaku vrte odma prvom brzinom sto je i normalno. Oni bi trebali da ukljuce drugu brzinu tek kada bi i termo prekidac bez upaljene klime upalio drugu brzinu ventilatora. Ali meni posle minut do dva ventilatori rade na drugoj brzini i nikako ne smanjuju na prvu brzinu

Drugi problem je sto kada klima radi na vecim obrtajima(1500-2000 i vise) kompresor se gasi i opet se pali posle nekog vremena i tako u krug. Kada radi na leru(700-800 obrtaja) kompresor se ne gasi. To se prosle godine nije desavalo.
    To mi je bilo sumnjivo da se kompresor gasi a desava mi se da kada sam u ubrzanju ili usporavanju ili bilo kad kompresor pali gasi i bojim se da se nesto ne osteti usled toga jer sam do sada klimu uvek palio na leru a ovako se ona pali i na vecim obrtajima
    Otisao sam do majstora koji je klimu i punio, on je isprao spoljasnji hladnjak pod pritiskom vode i rekao da probam. Ja probao i problem je opet tu. Onda smo se provozali sa sondom za temperaturu da gledamo sta se desava.
    I desava se da kada temperatura na termometru padne na 5 stepeni kompresor se gasi a na 7 otprilike se opet upali i tako u krug
    Po njemu je to normalno ali po meni bas i nije
    Pitao sam ga dali bi se to izbeglo da se malo gas isprazni jer po meni klima hladi i vise nego sto bi trebalo ali on kaze da tako mora
    Vozio sam i pre aute sa AC klimom i ni na jednom mi se to nije desavalo
    Sta da radim?
  • espace2beograd
    CBC Veteran
    • 06.10.2010
    • 149
    • Pančevo
    • Golf 7 81kw

Re: Espace 2.1TD 1995g

ima li neko nesto da kaze?

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

I meni to izgleda normalno! Kako regulišeš stepen hlađenja? Jesi li siguran, da se radi o manualnoj klimi? A količinu gasa u sistemu ne treba smanjivati, ako je propisana.
      Moguće je, da ti je prošle godine bio nedovoljno napunjen, pa je radila neprekidno, jer kompresor nije postizao odgovarajući visoki pritisak, da bi ga presomat isključivao.
      Ti si prvi, koji se žali na dobro hlađenje!

Comment

• espace2beograd
        CBC Veteran
        • 06.10.2010
        • 149
        • Pančevo
        • Golf 7 81kw

hlađenje se reguliše klapnom, znači sajla direktno otvara klapnu
        Klima je manualna, znaci samo pomerim prekidac na pahulju
        Ja se ne žalim da ona loše hladi ili mnogo dobro ali evo danas je temperatura bila 39 stepeni, auto u voznji svakih 15 sekundi pali i gasi kompresor. Ja jos nisam video da se kod tih starijih sistema kompresor gasi
        Imao sam reno 25 kompresor se nikad nije ugasio kada je bio upaljen, isto i alfa 156 nikad ne gasi kompresor ni golf sa ac klimom u kojoj sam se vozio
        Ja mislim da ona previse hladi i da to nesme tako i da se to ne iskljuci radi sigurnosti od smrzavanja to bi smrzlo
        Ipak mislim da ta zastita koja iskljucuje kompresor nebi trebala da odradjuje
        Pali se i gasi kompresor i pod visim obrtajima, bojim se da ne prezubci usled paljenja na 4ooo obrtaja a i non stop caka špulna

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Ako samo pomeriš na zvezdicu (hlađenje), radi se o automatskoj klimi. Kod megana imam dugme za uključenje klime i 4-stepeni regulator (dugme), kojim ručno (manualno) regulišem brzinu ventilatora klime, a time i stepen hlađenja.
          Zašto bi uključivanje kompresora prezupčilo motor, kad ga ne pogoni zupčasti PK?

Comment

• espace2beograd
            CBC Veteran
            • 06.10.2010
            • 149
            • Pančevo
            • Golf 7 81kw

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

Ali meni posle minut do dva ventilatori rade na drugoj brzini i nikako ne smanjuju na prvu brzinu

Drugi problem je sto kada klima radi na vecim obrtajima(1500-2000 i vise) kompresor se gasi i opet se pali posle nekog vremena i tako u krug
              Moraju se prikaciti oni manometri....pratiti na njima da li dolazi do velikog porasta pritiska.Bez te informacije,sve je nagadjanje.Lici mi da majstor koji je punio klimu nije vican tome.U svakom slucaju ,takvo ponasanje kompresora nije normalno.Da ne bih napravio vecu stetu,ja bih promenio majstora.

Comment

• espace2beograd
                CBC Veteran
                • 06.10.2010
                • 149
                • Pančevo
                • Golf 7 81kw

znači u pravu sam to što sumnjam?

ja sam bio kod njega posle 10 dana na kontrolu, pre kad sam išao sa drugim autima na kontrolu on prikači na manometre, pogleda i kaze dobro je, vozi. A sada sam se požalio, on kaze tako treba i nije kacio manometre, posle mi je izduvao spoljnji hladnjak, kaze sad ce biti bolje. Ja provozao auto (mada se i u leru pod gasom na 1500 obrtaja isto desava), kazem isto. Onda smo se zajedno vozili sa sondom, on kaze slabo izduvava ventilator (a on na 3 brzini pravi promaju u autu), onda kaze ocisti sve ostalo, polen filter, isparivac i ostalo je na tome je ostalo. Ajde jasno mi je da kada je 25 stepeni napolju, auto u hladu ventilator na najmanjoj brzini i auto na 2ooo obrtaja , tada bi trebalo to da se desava ali ovako ja mislim da ne treba

Comment

Verovatno je visok pritisak pa presostat izbacuje.

Comment

• espace2beograd
                    CBC Veteran
                    • 06.10.2010
                    • 149
                    • Pančevo
                    • Golf 7 81kw

jel to neki kvar ili malo ili puno gasa u sistemu

Posto kompresor iskljuci kada se u kabinu pocne izbacivati vazduh od 5 stepeni C

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

ja sam bio kod njega posle 10 dana na kontrolu, pre kad sam išao sa drugim autima na kontrolu on prikači na manometre, pogleda i kaze dobro je, vozi. A sada sam se požalio, on kaze tako treba i nije kacio manometre, posle mi je izduvao spoljnji hladnjak, kaze sad ce biti bolje.
                      Iz ovoga bih zakljucio da je majstor video da nesto nije u redu ,jos dok je punio sistem!Mislio je da ce tako proci,ali...izgleda da je kvar u pitanju

Comment

• espace2beograd
                        CBC Veteran
                        • 06.10.2010
                        • 149
                        • Pančevo
                        • Golf 7 81kw

hm
                        pa kakav kvar moze biti kada klima nagura vazduh koji ide unutra na 5 stepeni pa onda iskljuci kompresor
                        ja mislim da imam bilo kakav kvar na sistemu ili nebi mogao da dostigne tu temperaturu ili nebi radila klima
                        jer kad radi u leru kompresor se ne gasi jer ne postigne da nagura temperaturu na 5 stepena
                        nisam pametan, jer sad ako odem kod njega on ce mi opet pricati da to tako treba, a uredno sam platio i platicu opet ako je kvar do mog auta u pitanju
                        ali bi voleo da mi se resi besplatno ako je do njega
                        a u drugi servis ako odem opet cu platiti kao prvi put

Comment

• TECA
                          CBC Senator XXL
                          • 14.10.2007
                          • 2355
                          • Oz

pa kakav kvar moze biti kada klima nagura vazduh koji ide unutra na 5 stepeni pa onda iskljuci kompresor
                          I sam si primetio da to ne radi kako treba i pitas ima li kvara tu?
                          Naravno da ima,neispravan presostat,previse gasa ili neka greska u elektroinstalacija.Bez podataka sa manometara samo nagadjamo.Ovih 5 stepeni nije od velike koristi za analizu,osim da nije zacepljena dizna i da gasa i pritiska ima dovoljno,sad da li je necega previse ili presostat pogresno meri...?

Comment

• espace2beograd
                            CBC Veteran
                            • 06.10.2010
                            • 149
                            • Pančevo
                            • Golf 7 81kw

jos jedna napomena tj novo zapazanje

Iako radi non stop veca brzina venntilatora auto se po gradu greje vise nego sto treba
                            pre nije moralo gasiti klimu a sada ako je nebi ugasio prokuvao bi po bg vrucini

Comment

• TECA
                              CBC Senator XXL
                              • 14.10.2007
                              • 2355
                              • Oz

Bez uvrede,ali automobili tog godista imaju problem po ovakvom danu da odrzi temp. i bez klime.Smisla ima popravljati klime na automobilima starim do 10g.sve preko toga,ne znam sta da ti kazem....Motori pri kraju,hladnjaci popunjeni kamencem,ventilatori na izdisaju....a na asfaltu 50 stepeni!

Comment

Working...
                              X