konverzija na r134a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sony007
    CBC Član
    • 12.09.2009
    • 28
    • Beograd

Re: konverzija na r134a

Izvini ali grešiš ili si pogrešno obavešten, nema nikakvog gela unutra, mislim da sam dovoljno stručan da to tvrdim ipak radim sa klimama svaki dan, a i imao sam neke obuke onako uzgred.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

I u cemu je onda stvar sa onim susacem sa linka koji je, ocigledno, isti i jedan jedini za oba sistema?
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sony007
        CBC Član
        • 12.09.2009
        • 28
        • Beograd

Naveo sam da treba da stavi novi sušač pri prelasku na drugi gas, ne postoji sušač za R 12 i R 134, zaptivne gumice su drugačije i poželjno je da se zamene. Koliko sam ga razume sistem je bio otvoren i zbog toga je potrebno zameniti sušač, ako je sistem bio zatvoren slobodno može da sipa R134 bez da menja bilo šta i sve će raditi sigurno par godina. Razlika izmedju ta dva gasa je u tome što R12 može mnogo bolje i brže da dostigne nisku temperaturu ali nije ekološki prihvatljiv(sadrži neželjene supstance za ljude) pa kao takav i nemože da se nabavi.

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Cekaj jbt, ja govorim kineski sta li?

Razumem ja tebe sta pricas, ali te treci put pitam kako se u tu pricu da ne postoji jedan te isti susac za oba sistema uklapa navedeni link, gde su pobrojani originalni BMW delovi, i lepo pise da je susac za oba sistema isti. Pogledaj link pa mi razjasni to, ne znam, pitam.

I sam kazes, da sistem nije otvaran, zamene se gumice, sipa drugi gas, po preporuci se zameni i presostat, i teraj. Sto bi znacilo da je i susac isti, odnosno da razlike u funkciji nema ako onaj sa R12 radi i na R134a.

Comment

• sony007
            CBC Član
            • 12.09.2009
            • 28
            • Beograd

I sam kazes, da sistem nije otvaran, zamene se gumice, sipa drugi gas, po preporuci se zameni i presostat, i teraj. Sto bi znacilo da je i susac isti, odnosno da razlike u funkciji nema ako onaj sa R12 radi i na R134a.

tačno tako

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Pa to covek i rece pre par postova, jedan te isti susac za oba sistema, ok.

Comment

• majstorbob80
                CBC Veteran
                • 13.05.2008
                • 184
                • beograd
                • 735E32, 525E39 Mlook

U burazerovu sieru smo na blef sunuli 134, fabricki je 12, i za sada radi sasvim zadovoljavajuce.
                Čovek se uči dok god je živ!!

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

verovatno ce mu raditi i sa starim susacem za R12,ali trebao bi da kupi susac za R134a .

mada ako tamo na BMW sajtu pise da su isti , onda su isti za taj model . ali generalno kod konverzije treba obratiti paznju.
                  pominju se i creva da treba zameniti za ona koja su za R134a .. jer r134a lakse prolazi kroz zidove creva koja su namenjena za R12
                  Code:
                   [url]http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/4-doors/Europe/325ix-M20/LHD/M/1988/browse/heater_and_air_conditioning/coolant_lines/[/url]
                  evo crevo broj 5. je samo za R12 , kao ce da se ponasa sa R134a ?. dobar majstor verovatno zna.
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                  X