U pitanju je Hyundai Elantra crdi 2001 godiste..Promenjen je semering i dihtung kompresora jer se tu videlo ozbiljno curenje pod uv lampom.Sistem vakumiran,odradjena stabilizacija,napunjeno po propisu sa 680 gr freona,bojom,promenjeno ulje u kompresoru i naizgled sve je ok.Posle tri dana freona nema u sistemu.Vizuelni pregled sa uv lampom,curenja bar vidljivog nema! Kompresor suv,cevi suve,ventili suvi,hladnjak suv..Ok..Aj da napunimo jos jedanput,dodato je i vise boje,posle tri dana freona nema.Znaci ozbiljno curenje jer ga nema za tri dana! Ponovo sve pregledano,hladnjak,kompresor,cevi,crevo za odvod kondeza zbog isparivaca,sve suvo! Uzima se ona sonda za ispitivanje curenja,ne registruje nista!! Klima mi je potrebna zbog posla,a resenja nema..Neki predlog? Sta ciniti?
Klima Ozbiljan problem
Collapse
X
-
Često curi isparivač, pa se ne vidi, ali se obično "čuje" u kabini. Moj starac, imao je sličan problem, samo se sistem praznio "preko noći"! Izmenjao je presomat i evaporator, a problem je bio u cevi, koja je bila kao sito izgrižena verovatno soli za posipanje puteva i to ispod držača, kojim je bila učvršćena na šasiju. Reno megan bio je u upotrebi samo dve zime i jedno leto, ali je korišten maksimalno kao rent-a kar. Za nešto više od godinu dana prešao je 120 Kkm.
Moj predlog, da promeniš majstora (ili servis).
-
-
Cuje se sistanje kroz otvore na sredisnjoj konzoli,ali mislim da se tu cuje kada sistem pusta,nisam siguran.Promenio sam vec tri majstora i sva tri su da tako kazem odustala(ne znaju u cemu je problem) tj.menjali bi sve redom pa dok ne ubodu..Zar se pustanje isparivaca ne bi videlo kroz kondenz crevo,morala bi da se pokaze boja tu,ili gresim..Hvala na odgovoru..
Comment
-
-
Jel isparivac mora da pokaze boju u kondezu? Izludeh vise! Tri majstora su ga pregledala i nijedan ne moze da kaze u cemu je problem.U sistemu ima boje za proveru 20 automobila.Na komresoru nema tragova curenja,takodje nema curenja na svim delovima koji se vide..Tx ventil,cevi,gumice..itd. Sve suvo! Freon drzi ravno tri dana i to je to,ode 680gr u atmosferu.Licno sumnjam u isparivac,mada majstori kazu da bi pokazao u kondezu i otpisuju ga..
Comment
-
Comment