Dopuna auto klime, set...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nedeljko50
    CBC Član
    • 31.07.2016
    • 69
    • Beograd
    • wv polo

Dopuna auto klime, set...

Pogledao danas majstor auto, kaze sve se vrti od tih mehanickih uredjaja povezanih za AC sto treba i u pitanju je verovatno auto gas... Inace ovaj majstor je za mehaniku ne za klime i uputio me u servis za auto klime... U servisu mi rekli da je punjenje 3000 din i ne moze da se delimicno doda gas... . Zanima me posto sam video da postoje na netu setovi za dopunu auto klime, i da li ako ih nema kod nas moze da se klima samo malo dopuni... Ovo pitam iz razgloga sto sam prosle godine napunio klimu i tada je pre punjenja proverili pod pritiskom i rekli da ne pusta ali da je kod automobila starih 15 godina to nemoguce proceniti kolio ce da drzi , moze i 3 dana , meseca, 3 godine.... , Do pre mesec dana kad sam probao bila da se smrznes i sada sve se vrti ispod haube sto treba ali ne ide hladan vazduh. Pitanje je da li moze da se samo delimicno dopuni klima jer meni treba za naredna 3 meseca ili ako je neko koristio taj set pa da probam sa tim. Ovde je kod mene uporavo razlog da mi negde iscuri gas i nekim dodavanjem bi ona radila pa mi bezveze da je punim svake godine kad je u poluispravnom stanju a da je menjam ne pada mi napamet, bice hladjenje sa otvorenim prozorom...
  • hirurg83
    CBC Senator XXL
    • 26.02.2014
    • 398
    • Banjaluka
    • VW Jetta

Promjeni sve gumice na cijevima i rjesi problem. Ako su komponente sve ispravne kad je vakumirao onda je gumica najslabija karika. Imas ih 4 na ventilu i na svim ostalim spojevima. To promjenis vakumiras i pustis 30 min vakum da vidiš koliko drzi.

To samo dopuna nije uredu jer ne znas koliko ima u sistemu kao ni stanje ulja. Sve lutrija, ********s se za sitnu lovu. Ipak je plin jako hladan nije se ivrati sa tim. Klima treba da se koristi cjele godine a ne samo 3 mjeseca.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Comment

• nedeljko50
      CBC Član
      • 31.07.2016
      • 69
      • Beograd
      • wv polo

Hvala puno, zapravo idem danas do majstora pa ce pogledati, staviti to na dijagnostiku sta vec pa ce videti sta je u pitanju, pitacu ga u vezi tih gumica da vidimo mozda su i one, nesto bi ovde dodao, pre mesec dana sam asepsolom prskao u onaj otvor za ventilaciju ... i takodje prskao u onaj deo gde stoji filter za klimu koji sam izvadio dok sam to radio. Imao sam neprijatan miris... sve se to izbrisalo i tada je klima i ventilacija radila kao i pre... e sad mozda sam time nesto naknadno pokvario ne znam... mada tada probao... to sto je vlazno se osusilo... nisam siguran da li ovo veze ima sa nekim potencijalnim kvarom koji sam izazvao... na kraju sam stavio nov filter, auto je prestao da smrdi kad se ukljuci ventilacija i klima , mirise na svesze jabuke...

Comment

• hirurg83
        CBC Senator XXL
        • 26.02.2014
        • 398
        • Banjaluka
        • VW Jetta

Asepsol ne moze da skodi. Dakle slobodno 1 mjesecno pospricaj otvore. Asepsol nazalost ne moze da ocisti isparivac klime, tu se mora kupiti sredstvo koje skida oksid aluminijuma i svu onu prljavštinu, ima procedura kako se cisti. Piše na spreju. Pozeljno jednom godišnje da se očisti.
        Majstor ako je što bi se reklo krsten, zna kako se radi posao i bez da mu kazes. Dakle pusti tekucinu UV u sistem i lagano pogleda gdje je problem. Gumice je pozeljno zamjeniti na autima koji su stariji od 10 god, jer su izgubile svojstvo i vise ne zaptivaju kao prvog dana. Nema ih puno. Sretno

Comment

• nedeljko50
          CBC Član
          • 31.07.2016
          • 69
          • Beograd
          • wv polo

Dijagnoza, rece mi majstor da nema pritisak i da mora da se dopuni , sumnja samo na nedostatak gasa, e a posto je pre godinu napunjen i posto ocigledno negde curi rece mi da bi tu neki markeri koliko sam razumeo isli pa da dodjem za nekih 20 dana da se vidi koliko je moguce gde izbija i da se pristupi resavanju problema... kaze to moze da bude i kompresor i jos nesto, ne moze da se utvrid nekom dijagnostikom, mada se prvo krece sa ovim punjenjem pa onda trazi dalje ako ne radi.

Comment

• hirurg83
            CBC Senator XXL
            • 26.02.2014
            • 398
            • Banjaluka
            • VW Jetta

Otidji kod nekog ko ima noviju masinu za klime. Da ti vakumira sistem da stoji bar pola sata. Takodje se u sistem pusti tekucina koja se vidi uz pomoc posebnih naočara i tada se vidi gdje ona izlazi. Isparivac cesto zna biti problem, pa tek onda kompresor. Uglavnom nek ispitw prvo. Takodje moguce da je prosle godine bio "kineski" plin pa je izasao iz sistema, tj nestaje sam od sebe. Kod nas je to bio obicaj pre 2 godine. Pojavio se jeftin i svo uzeli. Onda u garanciji zamjena bila i zajebancije.

Comment

• nedeljko50
              CBC Član
              • 31.07.2016
              • 69
              • Beograd
              • wv polo

Hvala na predlogu, videcu oko daljeg resenja sta i kako cu, inace prosle godine je ovaj mastor pre nego sto je napunio sistem to odrado sa provermo, rece mi da je stavio jedno sat ipo da bude pod pritiskom i posto nije nigde pokazivalo onda napunio sistem, auto sam kupio pre dve godine tako da ne znam kakko je klima radila kod starog vlasnika, ja sam je jednom do sada punio...

Comment

• hirurg83
                CBC Senator XXL
                • 26.02.2014
                • 398
                • Banjaluka
                • VW Jetta

Mislim da nije ok nešto dok je opet prazna. Def negdje pusta.

Comment

Working...
                X