Jaksa Na Altini imas servisera, decko sam radi i sasvim je ok! Ovde je vec bilo price o njemu
Auto klime (+) iskustva, bela lista
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.
Peugeot 206 2.0 HDi
-
-
Originally posted by VladanJedno JAKO pozitivno iskustvo sa servisom na Altini. Servis se nalazi u ulici Dijega Rivere br.1 . Telefon 063/545-182.
Covek je bio dovoljno strpljiv da mi objasni sve sto me je zanimalo. Vidi se da je pun znanja i entuzijazma.Izuzetno je povoljan , punjenje sistema je 30E
Cak sam dobio i ledenu kiselu vodu.
Comment
-
-
Jeste taj je
Dusan 063/545-182
Dijega Riviere 1, Altina, Zemun
Put iz pravca Beograda:
Sidje se sa autoputa na put prema NS iza Zmaja, vozi se prema Novoj Galenici i na 2. semaforu se skrene levo i vozi 1km pravo.
Onda se skrene desno u ulicu Pavla Vuisica (to je poslednja desno, lako je naci) i vozi jos 1,8km do ulice Dijega Riviere (tabla sa natpisom se nalazi na banderi sa leve strane ulice), na toj raskrsnici se skrene desno, ide do kraja i kuca sa zelenim krovom je broj 1.
Sta nije bilo u redu sa mojim autom:
klima nije radila.
Sta je ustanovljeno:
pritisak u sistemu je 1bar, nedovoljno da bi se startovao kompresor, dobra stvar je to sto ima pritiska
Sta je uradjeno:
napunjen sistem sa gasom, uljem i bojom - 35e (30e bez boje)
uz dogovor da se prati rad klime i reaguje po potrebi
Kako je uradjeno:
tako da zasluzuje preporuku
Comment
-
-
Bio kod Dusana, usluga perfektna. Majstor na mestu, i veoma zadovoljna musterija. Razresio mi je sve nedoumice, ispricali se a cena vise nego prihvatljiva. Praznjenje sistema, zamena jedne gumice, punjenje sistema, stavljena i boja za svaki slucaj, provera svih vitalnih delova - 35 evra.
Tacno uputstvo da se dodje do servisa Dusan salje na SMS kad se najavite da dolazite. Veoma je jednostavno, naravno samo ako ga pratiteNaši ...
Kako znaš ?
Rečnik im poznajem ...
Comment
-
-
Ja sam bio u utorak kod majstor Duleta na Altini i pobegao sam pre nego sto je poceo da mi radi kola.
Priznajem da sam se uplasio i da je covek mozda samo imao los dan. Pre mene je bio Cherokee sa nekim problemom oko klime, nakacio je on onu svoju skalameriju i kada je pokrenuo klimu na max sve je otislo u pm, poceo kompresor da se dimi, nesto puklo, ma drama...
Ode taj covek sa Cherokijem uz dogovor da dodje u petak i ostavi kola preko vikenda, taman ja da udjem u garazu kad dolazi neki majstor Duletov ortak. Ajde njega samo da dopunim pre nego sto vidim sa tobom sta je - ja reko nema problema, ne zurim, znam da je to 10 min.
Fiat Stilo ko bombona, utegnut, covek dosao da proveri klimu jer ide valjda na odmor. Nakaci opet on svoju skalameriju, kaze ovom da upali klimu i PAF! puce crevo, siklja freon na sve strane!!
Samo sam se bez reci pokupio i nestao u vidu lastinog repa.
Ne mogu da komentarisem kakav je majstor jer, kao sto vidite, meni na kraju nista nije ni radio, ali ne mogu da kazem da mi je vidjeno ulilo poverenje. Pogotovo mi nije ulilo poverenje cinjenica da kolicinu gasa koji pusta u sistem meri tako sto bocu sa freonom stavi na vagu, pa onda od ukupne tezine oduzima...
Kao sto sam napisao u drugom postu, problem sa klimom je resio Goran na Altini (Fiat servis) za pet minuta, tako sto je oprao hladnjak, koji je bio toliko zaprljan da ventilator nije mogao da ga ohladi i onda se kompresor stalno palio i gasio. Klima sada radi za medalju.
Comment
-
-
Sve pohvale za servis "Struja 96"Batajnica,na izlazu ka Pazovi sa leve strane,mislim da je 127,tel.8480702 ili 8487163.Budite sigurni da nisu daleko pogotovo kada ispravljaju tuđe brljotine.Dva brata koja odlično poznaju autoklime.Sve najboje preporuke!P.S.Izvukli R12( koji je jedan "majstor" ubacio bez boje i ulja)dodali ova dva sastojka,oprali hladnjake klime(isparivače) i cena :"ne treba ništa dođi na kontrolu za 7 dana"
Comment
-
-
Originally posted by pbogdanovicGoran na Altini (Fiat servis) za pet minuta, tako sto je oprao hladnjak, koji je bio toliko zaprljan da ventilator nije mogao da ga ohladi i onda se kompresor stalno palio i gasio. Klima sada radi za medalju.
Ako nije problem da mi pojasnis oko ovog paljenja i gasenja kompresora, cini mi se da imam takav problem. Kako ti se to manifestovalo, koliko cesto? Da li u voznji ili kako?
I cime je cistio hladnjak, na koji nacin, ako si video? Da probam sam da skinem sve sto se na i u njega uhvatilo, a da ga ne ostetim dodatno.
Comment
-
-
Evo jos malo da se razmisli o Dusku sa Altine. Kada sam ustanovio gde mi pusta klima, dosao sam kod njega da to odradimo, treba problem da se resi a ne da stalno dopunjavam klimu.
Posto sam dosao isti dan i kad sam mu se najavio telefonom, morao sam malo da sacekam posto je bila guzva. Bas ispred mene je bila neka Opel Astra G, kojoj je pustao freon na hladnjaku klime. Koliko vidim to je cest problem na Astrama. Dule je to odradio, zavario, vratio na svoje mesto, napunio freonom ali klima nece da se ukljuci. Ukljuci se i posle par sekundi ugasi se. Naplatio coveku za taj hladnjak a za ovo sto nece da radi zakazao coveku da dodje jer mora da skida kompresor posto je on problem. A do tada je klima radila ok.
Kod mene na mom autu smo nasli gde curi i to sanirali i dopunio mi je freon i sad mi klima radi ali kada ukljucim klimu onda kao ficu da vozim, auto toliko izgubi snagu da je to strasno. Jedva nekog preteknem. Plus sto mi se desava da se sada auto greje vise kada radi klima, a pre mi se to nije desavalo. Bila je kazaljka na pola i ne mrda sad posle pola sata rada klime i kad idem sporo ili u gradu prelazi polovinu za 2 crtice.
Dakle nesto nije u redu. Izgleda da je pritisak u sistemu preveliki, mozda je i klima prepunjena.
Dakle posle svega ovoga, moracu da posetim nekog drugog majstora cisto da vidim sta je problem. A preporuku sto se Duska tice, zasad ostavljam po strani, barem dok ne utvrdim razlog cudnog ponasanja klime na mom autu.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
moja dopuna za Saleta klimu (ima moja preporuka na prvoj strani):
uvod: sve mi je sredio pre godinu dana, i radilo je strava. dakle totalni remont kompresora ciscenje i provera svega, 200e.
"kad se vidimo?"
- ako je sve u redu dodji na prolece.
posto je bilo sve u redu, evo mene na proveri trebalo je da putujem negde a pakao, a i bilo je krajnje vreme je za tu proveru. u servisu u zakazano vreme samo jedan od klinaca. prikacio onaj uredjaj koji meri pritisak, kaze
- nije lose, mozda je malo pustilo negde pa je neznatno manji pritisak, opracemo ti hladnjak i kompresor pa dodji za dve nedelje da snimimo da li curi i gde.
"sta sam duzan?"
- nista.
svaka cast
taj dan sve ok, posle dan jedva da hladi, posle dva dana klima greje
telefonom kontakt primili me odmah. ispustilo na ventilu kome se raspala gumica...
zamenjen ventil, vakum, punjenje, boja. hladi razbija. ventil drzi.
"ok Sale sta sam duzan?"
- 3500din
evo proslo je par meseci i lepo hladi, jos uvek.
1. da li mi je trebala provera u zivotu? da. taj ventil bi crkao jer je gumica bila ionako na izdisaju.
2. da li su trebali da zamene te ventile u startu? logicno.
4. da li sam sad trebao da im platim 3500din? naravno. najbolji majstor za klime, preporuka od mog dobrog druga...
edit by dekideki: izbacio sam suvisne komentare.
Comment
-
-
evo posle vasih pozitivnih kritika i ja sam posetio gorepomenutog majstora sa Altine
i od mene jedan veliki + za Dusana
retko prijatan, ljubazan, korektan i kulturan majstor (mozda ovo poslednje nema veze sa "majstorlukom", ali posle raznoraznih nevaspitanih indijanaca-majstora, persiranje, lep razgovor, ljubaznost i sve ostalo sto uz to ide prilicno prijaju)
stvarno raspolozen za savete, za raznorazna objasnjenja i sl.
danas sam kod njega napunio klimu (koju sam sam naknadnu ugradio u auto) i covek je sve odradio za 5+
temperatura na ventilacionim izlazima cca 7C
cena vise nego korektna
zamenu gumica na svim mogucim spojevima (morao je da razdvaja sve cevi i creva), vakumiranje sistema, punjenje ulja, gasa, boje i jos par sitnih stvarcica, naplatio je 60eur
rekao da navratim za 6-7 dana da proverimo da li je sve OK
svaka preporuka za Duska
Comment
-
Comment