Auto klime (+) iskustva, bela lista

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dmostarac
    CBC Član
    • 18.09.2008
    • 31
    • Beograd

Re: Auto klime (+) iskustva, bela lista

OK svako ima svoje iskustvo i vidim da dosta ljudi hvali Duleta sa Altine ali ja sam kod njega proveo 3 sata cekajuci da on ode po jednu bocu za punjenje klime posto mu je naprasno bas poslednja istrosena.Neozbiljno mi je da covek koji se bavi klimama u subotu ujutru ostane bez gasa.
    I posle 3 sata ljubaznog caskanja i pricanja sa svim musterijama mi je rekao cenu koja je skuplja nego kod konkurencije gde radi 5 ljudi.Samo sam se okrenuo dao mu trazenih 500 din koje je trazio zbog pregleda sistema i tamo se vise ne vracam.
    Ne kazem da je covek los majstor ili nesto slicno ali mislim da je dobar samo za punjenje klime i neko malo budzenje a za sve ozbiljnije nije dorastao.
    Nek se niko ne uvredi ali to je moje misljenje i iskustvo.
    Ili jesi ili nisi.........LAV

Comment

• deki_206
      CBC Početnik
      • 21.06.2011
      • 2
      • Novi Sad

Veliki pozdrav svima, posto vidim da su postovi koji su u vezi sa preporukom klima servisa u Novom Sadu relativno stari, hteo sam da vas zamolim da mi preporucite neki ako ste imali skorijih iskustava sa istim? Moj problem je taj sto mi je suplje crevo koje treba da se vari a to se kazu ne radi u servisu vec kod Cubija i da mi to zavare, napune klimu i provere sistem traze 100e, da li je to puno po vasem misljenju? Voleo bi da mi preporucite nekog ko se bavi i popravkama a ne samo punjenjem.
      Inace, u pitanju je Peugeot 206 2.0 hdi iz 2002.
      Hvala puno i veliki pozdrav

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Ako to rešava problem, nije skupo. Zašto ne promeniš crevo novim, ili polovnim? Pokušaj u drugom servisu. Nadam se, da će tvoj post zapaziti neko od novosadista, i preporučiti neki od servisa. A skokni i do Cubike, da ti kaže njegovo mišljenje.

Osim toga, pored "šupljeg" creva (ne znam crevo koje nije šuplje!), moguće da ima još ponešto, pa tih 100 ojra može da poraste o-ho-ho! Kao kod mene na meganu na 300 evra i kusur. Samo, kod mene alu-cev bila je na kraju balade: počelo je sa presomatom, pa dihtunzi i dryer.

Comment

• ajra
          CBC Početnik
          • 02.09.2011
          • 3
          • Beograd

Kupio sam renault scenic star 5 godina pre par meseci. posle kupovine je hladjenje bilo slabo pa sam otishao u servis Darko u Pancevu. Navodno su zamenili presostat i dopunili klimu naplatili 4000 dinara (oko 40 EUR). Posle mesec dana koriscenja i idealnog rada zaribao je kompresor. Vecina majstora mi je reklo da mi kompresor nije imao dovoljno ulja i da je zbog toga zaribao. Jedina sumnja je da nisu dolili dovljno ulja kada su dopunjavali klimu. Inace sam bio na dijagnostici kvara na vishe mesta. Vecina njih su samo ,,tocioci freona“ tako da se pazite njih. Ne placajte im punjenje ako nije potrebno. U svakom slucaju kod pomenutog servisera vishe ne idem (jer ako treba ja da mu kazxem sta treba da radi, sta ce mi onda on). Posle sam otishao kod Duleta sa Altine na predlog clanova ovog foruma. Covek je ok sa cenama i odnos sa musterijom je ok. Medjutim meni kvar nije otklonio ni posle mesec dana. Pokusao je da popravi kvar. Trudio se ne kazxem da nije. Bio sam ukupno 6 puta kod njega. ODLAZAK PRVI I DRUGI: konstatovan kvar, dijagnostika 500 dinara (5 EUR) ok. U medjuvremenu je majstor pronashao rezervni kompresor (za svaki slucaj), koji nije odgovarao mom tipu vozila. ODLAZAK TRECI: Zamena polomljenog klipa, placam 100 EUR remont. Medjutim posle voznje pola sata opet zaribao kompresor. ODLAZAK CETVRTI: Opet skidanje i konstatacija da je otisao cilindar pa mora da se klip ,,fiksira“ tj kernuje pa da radi na 4 umesto na postojecih 5 klipova.(na predlog majstora). Kada je to uradio puko mu je sraf od pritezanja pa sam morao da sacekam par dana da to izvuce kod stugara a da ne osteti dihtung. ODLAZAK PETI: Dolazak na montiranje istog . Konstatuje se lupanje klipa pri malom broju obrtaja motora iz razloga sto je na osovini kompresora narusena ravnoteza. Konstatovano je da mora da se pronadje rezervni kompresor tj zamena. E tada nastaju komplikacije, majstor navodno ne mozxe da pronadje kompresor, nema vremena, nema kompresora. Tera mene da pronadjem rezervni deo (iako se u to ne razumem, a i nisu bili nashi uslovi ulaska u pricu o popravci i zameni, jer je tu obavezu nabavke delova preuzeo na sebe). Ja pokusavam i pored toga da pronadjem, kako bi resio problem, ali ne uspevam. Zovem Duleta skoro svaki dan. Covek ljubazan, ja na ivici strpljenja. Vreme I sezona klimatizacije polako odmice. Posto vidim da nema resenja, zovem ga i dogovaram se sa njim da mi vrati deo novca (kako bi refundirao i svoje troskove a i njegov trud). ODLAZAK SESTI: Vraca mi pola novca. Rastali smo se sa pozdravom, a ja imam jedan cilj da sto pre izadjem iz tog statusa u kome se nishta ne deshava i resim svoj problem i refundiram deo novca. Ja trazim i dalje majstora. Naravoucenije: 1. Gledajte da pronadjete majstora koji je blizu vas. 2. Pronadjite majstora koji ce dijagnostikovati kvar, ako je potrebno i vishe njih (jer je ta usluga jeftina). Tu moze da vam posluzi i dobar elektricar koji ce potvrditi elektricnu ispravnost instalacija do presostata, kompresoa i slicno. 3. Ako majstor ima potrebne delove radite kod njega, ako ne pronadjite majstora koji ima potreban rezervni deo. Ekonomski efekat ove moje akcije (tj moji troskovi): 40 EUR prvi put za nestrucno punjenje, 5x6=30 EUR gorivo, put od Krnjace do Zemuna, 50 EUR Duletu. Troskove telefoniranja, gubitka vremena nisam uzeo u obzir. Suma 120 EUR, a kvar mi i dalje nije otklonjen. Potrebno da nabavim kompresor, da platim ugradnju i punjenje sistema. Kao i da testiram isti. Vidim da je kod Duleta izaslo mnogo zadovoljnih musterija, ja eto nisam. Ali ni ovi drugi kod kojih sam ishao nisu bili bolji, cak je Dule sa Altine bio bolji od svih njih. Pozitivno je sto sada znam sta mi je potrebno da otklonim kvar i ne mozxe niko da me voza. Eto toliko, svako dobro. Nadam se da sam bio od pomoci za sve vas koji imate problema. A ja odo da trazim majstora koji ima polovan kompresor i koji moze to da mi ugradi. Pokusacu da vas izvestim sta sam uradio. Pozdrav Elvir

Comment

• alexa05
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2006
            • 1769
            • Smederevo
            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Prisustvovao sam ja jednom prilikom jednom od vasih telefonskih razgovora. Tada sam treci i poslednji put bio kod njega.

Prvi odlazak kod njega je bio nakon dijagnostikovanog kvara u SD-u. Potrebno predihtovati kompresor. Cena 100e zajedno sa punjenjem i novim gumicama. Semering nije menjan jer je "na oko" dobar. Iako sam se najavio i dogovorio dolazak s'obzirom da iz SD-a dolazim kod njega i pucam put od oko 170km tamo i nazad jed auto je vec bio na kanalu i imao je zakazano isto kad i ja. Drugi je bio ispred kuce i takodje je bio zakazan pre mene. U toku rada jos tuce musterija za "blic dijagnostiku" i brzinsko punjenje instalacije. Profesionalnost? Poslovna etika? Kompresor predihtovan, sistem napunjen i zakazana kontrola za nekih 10-ak dana. U servis stigao, ne i usao na kanal, oko 11,45 a iz servisa izasao oko 19,00. Sta mislite, jeli to mnogo?

Sto covek gore rece ljubaznosti i slatkorecivosti za izvoz. Nije sve u tome, bar ja tako mislim.

Posle para dana klima skoro pa da pocinje da greje. Cuje se sustanje u instalaciji pri ukljucenju. Po prethodnom dogovoru auto opet oteran na Altinu kod Duleta. Takodje zakazan dolazak kao i prvi put. Subota. U servis stigao u 09,00. Honda, pre mene i koliko se secam jedan Renault. Konstatovano da je hladnjak zreo za otpad. Odluceno da se kupi drugi u Killeru jer je po njegovim recima Velas za izbegavanje. OK ne razumem se u kvalitet i pristajem. U pitanju je valjda AirMobile koreanac. U medjuvremenu opet gomila "brzinskih musterija", iskreno govoreci ima ih i nezadovoljnih za koje Dule uvek ima objasnjenja i izgovor. Sve naravno ljubazno i uz osmeh. Sobzirom na toliku guzvu hladnjak montiran nesto pre 14,00 i po probnom punjenju utvrdjeno da je los i da pusta na "flansi". Butik zatvoren u 14,00 nema nista od zamene. Ostavljeno 2k kao avans i da sledeci put za zamenu hladnjaka i punjenje dam jos 2k. Dule ostao u obavezi da zameni neispravni hladnjak i da se dogovorimo oko termina za treci sastanak. Iz servisa izasao oko 15,00.

Za nekih 15-ak dana odlazim po treci put. Tacno u 09,00 sam u servisu. Ceka me nov hladnjak. Iako mi je zakazano kao i uvek, opet cekam. Pre mene auto ili dva."Brzinskih musterija" opet za izvoz i naravno skoro svima se izlazi u susret. Uspevam da posle duzeg vremena uteram auto na kanal. Montira se novi hladnjak za koji se opet ispostavlja da pusta. Kvalitet 0!!! Po njegovim recima ugradio ih je na hiljade i ovakva stvar mu se prvi put desava. Pocinje da veruje i da je problem u meni tj da sam ja baksuz. Odlazimo zajedno u Killer gde se ispostavlja da treci na stanju nemaju ali pristaju da od ova dva neispravna Dule pokusa da napravi jedan koji je OK. Pristajem i ja jer mi zivci odose u Q! Nece biti problema po Duletovim recima jer kad on to izvari bice to bolje nego fabricki. Pocinje operacija. Isekao sa jednog "flansu" koja mu treba, prebacio je na drugi i posle jednog potapanja u vodu izvareno opet jer je pustao. Drugi put je sve u redu. Hladnjak montiran i pusten gas. Opet "pisa" na varu!!! Vec je skoro 15,00h. Cupamo hladnjak napolje Dule pljuje po leguri od koje je napravljen iako ih je na pocetku hvalio. Dogovoreno da probamo zajednickim snagama da nadjemo drugi bolji i kvalitetniji. Odlazim oko 15,30 iz servisa po temperaturi od oko 40C u reku automobila na Gazeli. Osecanja pomesana, i bes i gnev i ravnodusnost i ...

Posle 20-ak dana ne zovem ja njega ne javlja on meni nista. Aha bas juri hladnjak za Vladu iz SD-a.

Odlazim kod Ace u SD-u koji je prvi dao dijagnozu za kompresor. Decko narucuje Nissens iz KG-a i ugradjuje ga. Pre punjenja sistema gasom i uljem odradjuje tretiranje sistema azotom, sto kod Duleta ni jednom nisam video, a pre punjenja sistema radi vakumiranje istog. Klima razbija kako hladi. Ne pusta nigde ali za svaki slucaj kontrolisemo za 10-ak dana. Decko takodje ljubazan ali i profesionalan, tacan, potkovan znanjem.

O troskovima sto prethodnik rece ne vredi pricati. Putarine, gorivo, vreme, zivci, ...

Dule - znanje ne nedostaje, bar tako izgleda, nepostovanje musterija u smislu satnice, ima se utisak da je novajlija koji sto vise i vise grabi posao kako bi se probio i za kratko vreme obogatio. Ljubazan samo tako ali ponekad zna da i iritira, narocito ako kao ja provedete po 5-6 sati u servisu.

Sve u svemu sa moje strane jedan veliki znak pitanja. Verujem da ima i zadovoljnih ali takodje ima i nezadovoljnih njegovim radom. Moja guma tamo vise ne ulazi. Nije ni jedini a ni najbolji.

Pozdrav i srecno sa vasim klimatizovanim ljubimcima!
            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

Sad ostavi telefon ace iz smedereva koji ti je resio problem jer je ta prica za njega +

Comment

• alexa05
                CBC Senator XXL
                • 23.07.2006
                • 1769
                • Smederevo

Hmmm... Resio... Kad odradim kontrolu za 10-ak dana i budem siguran da je problem resen postavicu kontakt telefon. OK?

Comment

• Apeiron
                  CBC Početnik
                  • 06.12.2011
                  • 7
                  • Beograd

Odg: Auto klime (+) iskustva, bela lista

Ja imam lepo iskustvo sa Polar klimom!
                  Code:
                   [URL]http://www.polarklima.rs/[/URL]
                  Imao sam problem sa klimom, gasila mi sama od sebe posle nekog vremena, da bi na kraju skroz prestala da radi. Setali su me razni majstori kao majmuna i ni jedan nije mogao da konstatuje kvar, dok na kraju nisam odlucio da odem u Polar klimu, na preporuku prijatelja, i zaista samo reci hvale imam za njih. Konstatovali su u cemu je problem, ostavio auto, sutra kad sam dosao klima je radila kao nova, zaista sam prezadovoljan! Ogroman + od mene i preporuka!

Comment

• ajra
                    CBC Početnik
                    • 02.09.2011
                    • 3
                    • Beograd

Pisao sam ranije iskustva u vezi klime (pre par postova). Za sve koji kupujete polovne automobile: Nisu krivi ni klima serviseri ni bilo ko drugi, nego oni koji uvoze automobile i posto poto bi da ih prodaju. Pa se onda desava da se u Sabcu ili ko zna gde sklapaju i farbaju s koca i konopca i tako se to prodaje. Ja licno josh uvek nisam resio kompresor klime: da bi to resio kako treba izgleda treba da kupim nov kompresor i ocistim ceo sistem od prljavstine. Vise majstora mi je savetovalo ciscenje celog sistema od ,,opiljaka" koji nastaju u sistemu kao posledica kvara na kompresoru. No u medjuvremenu mi se desio drugi problem sa motorom.. Mozda je out of topic, ali ima indirektne veze sa istom. ljudi novi automobili su pristupacniji nego ikada. Kupujte nove automobile makar i u nizoj klasi! A sto se tice kvarova u vezi klime, sve vishe sam ubedjen da su direktno glavni krivci prodavci automobila koji ce sve uraditi da bi prodali isti, ustvari indirektno smo glavni krivci mi koji ih kupujemo! Svako dobro. Elvir

Comment

• ajra
                      CBC Početnik
                      • 02.09.2011
                      • 3
                      • Beograd

Konacno sam sredio problem sa kompresorom klime za renault scenic 2. Za svaku preporuku je servis BEBE u Zemunu, Zadrugarska ulica (jedna od ulica koja sece Ugrinovacku), tel. 011-210-79-93. Mislim da ga niko nije pomenuo na ovom forumu. Zakazao mi je lik u subotu u 9 gde me je tacno primio, i posle uvodne price i pokazivanja mogucnosti resenja prionuo na posao. Da ne govorim da me je cekao i polovan i nov kompresor gde mi je on prikazao i jedan i drugi kako izgledaju. Naravno i na jedan i na drugi daje garanciju, a po njegovoj prici cak ni polovan ne ugardjuje na slepo vec otvara doliva ulje i proverava. S obzirom na sva dosadasnja zezanja kao i na primamljivu cenu i garanciju od 2 godine, odlucio sam se brzo za opciju novog DELPHI kompresora. Cena kompresora, zamene susaca (ili nesto nalik tome), ciscenje sistema, punjenje gasa masinom plus vakumiranje. cena 320 eur (dodushe verovatno nesto niza nego inace jer sam radio celu akciju u martu malo pre glavne sezone). Inace mnogi majstori su mi trazili cca 500 eur za varijantu sa polovnim kompresorom. Inace takav isti nov kompresor u AK Kompresor koshta cca 1000 EUR bez troskova zamene i punjenja (licno sam proveravao). Sto se samog rada tice, objasnio mi je da se prednji branik mora skinuti (sto kod prethodnih majstora nisam vidjao) vec se radilo od budzenju i uguravanju kompresora kod desnog tocka. Isto tako ciscenje sistema je obavezno zbog moguceg ostatka opiljaka u sistemu koja mogu da uniste kompresor (sto opet vecina majstora nije znalo). Sve u svemu visoki profesionalac koji je uradio mnogo zamena tih istih kompresora. Kada sam dosao da pokupim auto, klima je vec radila a menjac koji ja ne scenicu visoko postavljen se smrzo. Da i josh da napomenem da lik ima posla i da mu maltene nikakva reklama nije potrebna, sto mozete da vidite i da ga nema mnogo po forumima. Eto toliko pozdrav i svako dobro . Elvir
                      Last edited by ajra; 10.03.2012, 22:50.

Comment

• kukumar
                        CBC Početnik
                        • 20.04.2012
                        • 2
                        • Zemun

Dok sam trazio po servisima najjeftiniju zamenu lezaja za klimu u VW Bori, naleteo sam na prodavnicu lezajeva i nasao lezaj za 15eur. ako nekome treba, firma je u Tosinom Bunaru, zove se RevolvingTeam tel.064/3012316. Mislim da su im cene ok jer su mi u srevisu trazili 45eur samo za lezaj plus ruke. pozz

Comment

• Ognjen
                          CBC Senator XXL
                          • 21.02.2008
                          • 438
                          • Novi Beograd
                          • -

Originally posted by alexa05 View Post
                          Hmmm... Resio... Kad odradim kontrolu za 10-ak dana i budem siguran da je problem resen postavicu kontakt telefon. OK?

Sta se desavalo, prodje dosta vremena. Je li sada OK, ako jeste postavi broj.

Comment

• alexa05
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2006
                            • 1769
                            • Smederevo

Sa lepsim vremenom primecujem da pali negde na preko 15 celzijusovih uz istovremeno sustanje u sistemu koje se cuje u kabini... Ispod tih 15-ak ni da mrdne. Za 10-ak dana odoh do majstora pa se cujemo.

PS Ja i dalje sumnjam da je problem u mozda lose odradjenom remontu kompresora i njegovom ne dihtovanju kako treba... Videcemo

Comment

• zorz
                              CBC Član
                              • 16.10.2009
                              • 40
                              • Beograd

Pozdrav drugari,imam problem sa klimom pa ako neko moze da mi preporuci nekog servisera u Zarkovu i okolini.Nasao sam ovde tel. Saleta klime al se ne javlja.Dali radi jos?U pitanju je reno klio.Hvala puno.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

Hekom Kać 063 502 544 odlična usluga, objasni kako radi sistem šta će on da radi i zašto, šta mora da bi uradio posao kako treba, a šta bi trebalo kad bude vremena da bi bilo baš-baš i da se preduprede mogući problemi, u sezoni rade dok ima posla ja sam imao zakazano u 19h.

btw, prati forume, pa ako ste negde pisali o svom problemu i promenili gomilu majstora, pazite se vrlo je moguće da je već upoznat i sa vašim problemom
                                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                                11.04. 0:12 #2
                                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                                X