PEUGEOT 407 1.6 HDI - kako se resiti FAP filtera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • petrovicn
    CBC Početnik
    • 17.05.2008
    • 3
    • Banja Luka

PEUGEOT 407 1.6 HDI - kako se resiti FAP filtera

Pozdrav iz Banja Luke,htio bih da pitam nesto u vezi filtera za čađ,naime pali mi se lampica to jeste upozorenje kako mi je filter pun pa treba da ga zamenim.Kod nas u Banjaluci mogu da nabave samo nov i on je jako skup.Ali su mi rekli da može i da se očisti u nekim zemljama evropske unije.Takođe su mi rekli da može u Hrvatskoj da se nabavi repariran filter koji je troduplo jeftiniji od novog.Ima li neko iskustva sa tim ili barem nekakav savet.Još jednom pozdrav iz Banja Luke , Republike Srpske
  • malivuk406
    CBC Senator XXL
    • 04.04.2007
    • 490
    • Nbg

zar se FAP filteri ne ciste aditivima?

Comment

• gordi014
      Moderator
      • 02.10.2004
      • 1049
      • Valjevo, Srbija
      • PEUGEOT 206 XS 1.6

Ljudi, čitajte malo forum i koristite opciju "traži" pre nego postavite pitanje (temu). Ako već postoji nešto slično samo se nadovežite na postojeću temu. O FAP filteru je već bilo reči ovde, ako postoji još kakva nedoumica pitajte:

PEUGEOT 406 2.2 HDi 98 KW - FAP filter
      PEUGEOT 307 HDI 2004 110 KS - FAP filter

Comment

• petrovicn
        CBC Početnik
        • 17.05.2008
        • 3
        • Banja Luka

Pročitao sam sve sto piše o tim filterima za čađ,medjutim nisam nešto posebno shvatio,vjerovatno što sam Bosanac.Može li se taj filter skroz izbaciti pa da u servisu poiskljucujem one glupe lampice što me upozoravaju i zna li neko gde bih mogao da kupim repariran filter?Zvao sam pežo servis u Beogradu i tamo košta oko 720 evra,a u Banjaluci oko 800 evra plus jos po 50 evra za aditive po litri.Dođe mi da ga prodam

Comment

• malivuk406
          CBC Senator XXL
          • 04.04.2007
          • 490
          • Nbg

ja sam moj izvadio, i nista mu ne fali... lepo ga iseces i stavis parce cevi, i samo sredis elektroniku...

Comment

• vucko
            CBC Član
            • 06.08.2007
            • 88
            • Belgarde

Nista ja tu ne razumem....
            S jedne strane se po forumimam raspreda kako moze da se zaj*** FAP filter u nasim siromasnim uslovima jer necemo da placamo nove - te remontovan, te ciscenje... a sa druge strane malivuk ga odsekao i nikom nista

Da li stvarno FAP filter mozde da se odstrani (isece) kao katalizator kod benzinca te da auto radi normalno, naravno uz neki "prepravku" na kompjuteru?

Comment

• blackwolf
              CBC Veteran
              • 22.04.2008
              • 152
              • Beograd

Ja sam isto cuo da FAP filter ne moze da se odbaci kao katalizator

Comment

• malivuk406
                CBC Senator XXL
                • 04.04.2007
                • 490
                • Nbg

jbg, to sam slusao i ja, i reko kupicu repariran neki...
                a onda je poceo auto da se gusi i bio FAP zapusen, ja popizdeo, nisam tad imao tol'ke pare, i pricao sa jednim likom iz Sapca sto ima Pug servis, kaze doteraj ga kod mene, sredicemo...
                odsekao ga, zavario parce cevi, nesto radio sa kompom, i sve je bilo ok... posle par meseci opet prijavio gresku, odem kod njega, resetuje sve, i od tad nemam nikakvih problema... to je bilo na 102.742 (sad sam pogledao) a sad ima 305k...
                ovo je za 406, ko zna sta su radili sa 407..

Comment

• blackwolf
                  CBC Veteran
                  • 22.04.2008
                  • 152
                  • Beograd

Sve je moguce kod nasih majstora, pravi carobnjaci

Comment

• petrovicn
                    CBC Početnik
                    • 17.05.2008
                    • 3
                    • Banja Luka

Našao sam rešenje,skine se fap filter,izvadi sve iz njega,digne se ponovo softver,stave se nekakvi simulatori i onda računar očitava kao da je sve uredu.Zaboravio sam reći da se fap filter vrati nazad.I onda umjesto onog skupog aditiv ulja može se sipati i dvotaktol.Ta zafrkancija košta 400 evra sa garancijom da se nece više nikad upaliti lampicu

Comment

• gordi014
                      Moderator
                      • 02.10.2004
                      • 1049
                      • Valjevo, Srbija
                      • PEUGEOT 206 XS 1.6

Pravi čarobnjaci... nema šta !!!

Comment

• malivuk406
                        CBC Senator XXL
                        • 04.04.2007
                        • 490
                        • Nbg

pa ako tako kazu...
                        mada raspitaj se jos negde..

Comment

• gordi014
                          Moderator
                          • 02.10.2004
                          • 1049
                          • Valjevo, Srbija
                          • PEUGEOT 206 XS 1.6

Baš sam pitao šefa jednog Peugeot servisa i kaže mi sledeće:

"Hehhe... to me svi pitaju, pogotovo oni koji stave cip...
                          Ovako: ne mozes eliminisati fap, postoji par caka ali nisam probao i ne bi se igrao s time jer mozes ostati u kvaru kad ti najmanje treba.....

- Fap filter mozes kupiti osim novog ima i reparirani isto od Peugeota i upola jeftinije a mozes ga skinuti i dobro oprati sa tecnoscu za odmascivanje i kompresorom na vodu.
                          - Aditiv moras uvek staviti i tu nema neke izmene......"

Comment

• Sigtran
                            CBC Član
                            • 04.04.2008
                            • 92
                            • Beograd
                            • BMW 525i M (E39)

FAP filter se može lako očistiti ili u domaćoj radinosti ili u servisu. Ja sam to odradio u Tedri u Zemunu, cena 8000din. Nije džabe (Verano za nov traži 650e), ali sam sledećih 80000km miran, dakle dođe me 10din/100km. Gorivo za istih 100km dođe oko 6l u proseku, dakle oko 550din, a uskoro i više. Dakle nije kraj sveta... A kome je skupo može i sam da odradi stvar:
                            http://wbsatwestmount.blogspot.com/2007 ... ilter.html

Comment

• dekifrenki
                              CBC Početnik
                              • 03.01.2010
                              • 1
                              • beograd

Re: PEUGEOT 407 1.6 HDI - kako se resiti FAP filtera

zdravo imam isto fap na volvou v50 2005god 2.0 dizel. Iz beograda sam i moze li neka adresa majstora koji zna da ostrani taj us++i fap. Mislim da imam dve sonde ispred fapa i posle fapa. Hvala ako moze broj i adresa i ako nije u beogradu.

Comment

Working...
                              X