Pomoc golf 4 sdi 2000 god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

naravno posto je problem specifican, sva 4-tiri puta su se ljudi vozili i imali prikljucen aparat za dijagnostiku u toku voznje, koji nije pokazao nista. Naravno dijagnostika u mestu takodje ne pokazuje nikakav kvar.
    kakva dijagnostika u mestu ?
    kakvo pokazivanje dijagnostike ?

da još jednom ponovim, dijagnostika je umni, misaoni proces, u glavi osobe koja sprovodi proceduru dijagnostike i logičkim zaključivanjem postavlja dijagnozu.

ne postoji aparat za dijagnostiku, sam aparat je čovek tj njegovo znanje.

alate koje koristi čovek tokom procesa dijagnoze mogu nešto da pokažu a mogu i da ne pokažu, već i to što alatka ništa ne pokaže je svojevrsna pomoć dijagnostičaru da time sazna šta može da odbaci kao potencijalne probleme.

da rezimiram- dijagnostika= znanje majstora
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• losmi845
      CBC Početnik
      • 28.06.2008
      • 8
      • Beograd

Originally posted by sw.brick
      naravno posto je problem specifican, sva 4-tiri puta su se ljudi vozili i imali prikljucen aparat za dijagnostiku u toku voznje, koji nije pokazao nista. Naravno dijagnostika u mestu takodje ne pokazuje nikakav kvar.
      kakva dijagnostika u mestu ?
      kakvo pokazivanje dijagnostike ?

da još jednom ponovim, dijagnostika je umni, misaoni proces, u glavi osobe koja sprovodi proceduru dijagnostike i logičkim zaključivanjem postavlja dijagnozu.

ne postoji aparat za dijagnostiku, sam aparat je čovek tj njegovo znanje.

alate koje koristi čovek tokom procesa dijagnoze mogu nešto da pokažu a mogu i da ne pokažu, već i to što alatka ništa ne pokaže je svojevrsna pomoć dijagnostičaru da time sazna šta može da odbaci kao potencijalne probleme.

da rezimiram- dijagnostika= znanje majstora
      Znas vrlo dobro sta sam mislio pod terminom 'dijagnostika' ako hoces da pomognes daj konkretan odgovor, ako hoces da objasnjavas sta je ovo a sta ono to mi ne znaci apsolutno nista. Zato bolje i nemoj da mi pomazes posto ocigledno drugacije ne umes.
      Strahovito gubljenje energije.

Comment

• subicd
        CBC Senator XXL
        • 20.06.2008
        • 463
        • Novi Sad

A usisnu granu jel si cistio?

Koje gorivo sipas?

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Ako skeneri ne hvataju nijednu gresku treba razmisliti da li ECU gubi napajanje i misli da je ugasen,zato i ne prijavljuje nista.Pokusati sa prespajanjem glavnog releja pa videti kako se ponasa.Moze biti u pitanju,recimo kontakt brava ili taj rele.

Comment

• McGruja
            CBC Član
            • 16.06.2008
            • 24
            • Beograd

Bio sam ubeđen da je do EGR ventila, ali eto... Život mora biti komplikovaniji.

Onda pažnju treba prebaciti na elektriku i dovod/liniju goriva.

Filter nafte? Ne znam da li Golf SDI ima kućište filtera, pa da je to otišlo, pa da vuče neki falš vazduh u sistem goriva.

Žao mi je što nemam konkretnije odgovore, ali nisam imao do sad takve simptome.

Ja bih ipak skinuo EGR i očistio usisnu granu i izduvnu granu, za svaki slučaj.

Piši kako napreduje otklanjanje problema!
            Pozdrav
            Fabia 2004 1.4 TDI 55kW

Comment

• losmi845
              CBC Početnik
              • 28.06.2008
              • 8
              • Beograd

Originally posted by McGruja
              Bio sam ubeđen da je do EGR ventila, ali eto... Život mora biti komplikovaniji.

Onda pažnju treba prebaciti na elektriku i dovod/liniju goriva.

Filter nafte? Ne znam da li Golf SDI ima kućište filtera, pa da je to otišlo, pa da vuče neki falš vazduh u sistem goriva.

Žao mi je što nemam konkretnije odgovore, ali nisam imao do sad takve simptome.

Ja bih ipak skinuo EGR i očistio usisnu granu i izduvnu granu, za svaki slučaj.

Piši kako napreduje otklanjanje problema!
              Pozdrav
              Usisna grana skinuta i ociscena kao i izduvna. Promena nema.
              Filter za naftu promenjena 3 komada, 1 neki sabarakenzi i 2 knech i mahle. Promena nema.
              Danas idem da kupim komp, najnovije informacije zasnivaju se na sledecoj teoriji:
              Komp pobrljavi i ne salje dobre informacije bosh pumpi. Ajde i to da promenim, pa mi presostaje jos samo da menjam tockove i vrata i sedista jer jedino to jos nije promenjeno.
              Obavesticu kad mi promene komp kakvo je stanje.

Comment

• losmi845
                CBC Početnik
                • 28.06.2008
                • 8
                • Beograd

Nazalost, sad je malo problem administrativne prirode, a to je da sam ja nasao komp, medjutim potrebno je da se uradi prilagodjenje, tako da mi tamo na licu mesta traze 150 evra za to a moj elektronicar (kao i mnogi jos u bgd) traze oko 2000 dinara.
                Sad se stvar svodi na to da moj elktricar dolazi 1 avgusta pa cu tada da odem sa njim na prodajno mesto direktno i da uradim prilagodjenje na licu mesta i da vidim ima li problema.
                Toliko od mene pa do 1 avgusta.

Comment

• McGruja
                  CBC Član
                  • 16.06.2008
                  • 24
                  • Beograd

Srećno!
                  Ne zaboravi da daš ovde komentar kako si prošao
                  Fabia 2004 1.4 TDI 55kW

Comment

• Gavra
                    CBC Senator XXL
                    • 06.03.2008
                    • 2031
                    • Beograd

Da li si ti ozbiljan kad kazes da ces da kupis drugi ECU,zato sto majstori kod kojih si ti bio nisu nasli kvar?

Pa ako si uradio bar pola stvari koje su ti dobronamerno ali pogresno preporucili ostali trudeci se da ti pomognu,ti si do sad otplatio barem 10 pravih ,citaj TACNIH dijagnoza....

Takodje si u prvom postu pitao da li je neko imao tih problema sa svojim golfom ,a navedeni su skoro svi proizvodjaci automobila sem VW,koji su imali kako su vozaci to osetili slicne simptome.

Da li stvarno mislis da se auto moze popraviti preko interneta,ako nije dovoljno strucno lice koje vrsi odgovarajuce testove,koje mu neko moze samo preporuciti da prekontrolise?
                    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Zato bolje i nemoj da mi pomazes posto ocigledno drugacije ne umes.
                      Strahovito gubljenje energije
                      ok, ti nastavi tvojim dosadasnjim uspesnim metodom nagadjanja.
                      meni svejedno, pokusao sam da ti ukazem da postoji drugaciji metod od nasumicnog menjanja delova.

srecno.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

Working...
                      X