Peugeot 307 2.0 HDi Grijanje!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dbranko
    CBC Član
    • 17.11.2008
    • 83
    • Banja Luka
    • Mercedes W204

Peugeot 307 2.0 HDi Grijanje!?

Prije mjesec dana sam kupio Peugeot 307 2.0 HDi! Ovih dana je počela da pada vanjska temperatura skoro do 0 stepeni! Kad sam jutros startovao motor primjetio sam da se već poslije 3 minute osjetio mlak vazduh na ventilaciji! Mojim prethodnim automobilima je trebalo mnogo više da počnu sa grijanjem! Dali je moguće da se motor zagrijava tako brzo a samim tim i rashladana tečnost? Još jedna stvar koja me interesuje a to je takođe nešto što se dešava prilikom startovanja hladnog motora. Poslije izvjesnog vremena počinje da se čuje drugačiji zvuk u predjelu motora kao da se upalio neki jak ventilator ili neki uređaj! Napominjem da taj zvuk ne odaje dojam nekog kvara nego kao da se uključilo nešto!? Ne djeluje kao nekakva promjena u radu motora! Šta bi to moglo biti? Inače auto je ispravan i temperatura je normalna!
    Mercedes W204 C200 CDI, 100Kw, 2008 g.p.
  • bugarin
    CBC Član
    • 04.06.2008
    • 75
    • Pozarevac

Verovatno ti auto ima automatsku klimu pa se ona sama ukljuci a normalno sa njom se ukljucuje i ventilator i to nije kvar,klima se ukljucuje kad su velike razlike u temperaturi koja je zadata i spoljne temperature odnosno kad ne moze da postigne zadatu temperaturu prirodnim putem.

Comment

• dbranko
      CBC Član
      • 17.11.2008
      • 83
      • Banja Luka
      • Mercedes W204

Originally posted by bugarin
      Verovatno ti auto ima automatsku klimu pa se ona sama ukljuci a normalno sa njom se ukljucuje i ventilator i to nije kvar,klima se ukljucuje kad su velike razlike u temperaturi koja je zadata i spoljne temperature odnosno kad ne moze da postigne zadatu temperaturu prirodnim putem.
      Nije automatska klima! Evo i jutros ista priča! Kako bude mlak ovako brzo!

Comment

• malivuk406
        CBC Senator XXL
        • 04.04.2007
        • 490
        • Nbg

pa grejac vazduha koji ti ventilacija ubacuje nema veze sa motorom... treba mu par minuta on da se zagreje... obrati paznju koliko ce trebati motoru da dostine radnu temperaturu...

Comment

• dbranko
          CBC Član
          • 17.11.2008
          • 83
          • Banja Luka
          • Mercedes W204

Originally posted by malivuk406
          pa grejac vazduha koji ti ventilacija ubacuje nema veze sa motorom... treba mu par minuta on da se zagreje... obrati paznju koliko ce trebati motoru da dostine radnu temperaturu...
          Znači moj auto ima grijač te grijanje ne zavisi od temperature motora!? Jel to električni grijač ili šta već? Malo sam zbunjen jer svi moji automobili su imali grijanje koje je zavisilo od temperature motora!

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Imas klasican grejac kabine (u narodu mali hladnjak). Jednostavno termostat ti je zatvoren i nema mesanja antifriza iz hladnjaka sa antifrizom u motoru. Temperatura pocinje da se dize gotovo istog trenutka po paljenju...
            https://t.me/pump_upp

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Nema elektricni grejac, vec klasican grejac kabine (heater matrix) koji radi na rashladnu tecnost, znaci zavisi od temperature motora. Dok termostat ne otvori, sva rashladna tecnost koju motor ugreje se preusmerava kroz hladnjak kabine, uopste ne ide na hladnjak motora.

I da, motor se jako brzo greje.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• malivuk406
                CBC Senator XXL
                • 04.04.2007
                • 490
                • Nbg

my mistake...

Comment

• dbranko
                  CBC Član
                  • 17.11.2008
                  • 83
                  • Banja Luka
                  • Mercedes W204

Momci hvala Vam! Inače poslije mjesec dana mogu reći da sam zadovoljan sa autom! Troši 7l/100km kombinovane vožnje i jutros na -4 je upalio kao mina! Pozdrav!

Comment

• jboban
                    CBC Veteran
                    • 25.09.2008
                    • 117
                    • Čačak

Koja je radna temperatura na 307? Kod prijatelja, upravo zamenjen termostat, ali maksimalna temperatura jedva da malo prelazi 80C. Zar ne bi trebalo da bude oko 90C (skala vertikalno), kao na svim "normalnim" autima?

Comment

• dachakg
                      CBC Član
                      • 23.11.2008
                      • 34
                      • kragujevac

U autodati pise da je radna temperatura ulja 80 stepeni,i meni je tako uvek oko 80,ako normalno vozim!

Comment

• bugarin
                        CBC Član
                        • 04.06.2008
                        • 75
                        • Pozarevac

Temperatura ulja zavisi od brzine kretanja automobila ali temperatura motora treba uvek da stoji na 90 (ulje moze da se krece od 90-130).

Comment

• dachakg
                          CBC Član
                          • 23.11.2008
                          • 34
                          • kragujevac

Zavisi od automobila meni i na BMW-u i sada na 307 je na 80 C! Doduse ja imam 1.4HDI,mozda je na vecim motorima drugacije!!?

Comment

• jboban
                            CBC Veteran
                            • 25.09.2008
                            • 117
                            • Čačak

Dakle, 2 : 1 za 80C u odnosu na 90C
                            Da li negde u dokumentaciji tačno piše na koliko otvara termostat, tj. koja temperatura mora biti dostignuta na ovoj 307-ici? Ljudi promeniše termostat i opet dolazi samo do 80C, a meni to ne deluje normalno. Svaki drugi auto ima 85-88C temperaturu otvaranja termostata, tj. oko 90C po skali.

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Kod svih PSA kazaljka seta. Zimi je ispod 90 (sredine) a leti predje i za 5mm.... Nije zakucana na sredini
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                              X