Peugeot 307 2.0 HDi Grijanje!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • antivari
    CBC Član
    • 28.10.2008
    • 34
    • Pozarevac

Kod mene na Peugeot-u 406, 20.HDI kazaljka temperature se relativno brzo popne na 90 stepeni (vertikala) i tu stoji kao da je zakucana.

Tek povremeno primetim tokom hladnijih dana da je milimetar ulevo. Leti je bila iskljucivo vertikala, nikako da udje u vece zagrijavanje.

Ono sto me zaista cudi je da je to zaista bas tako.

Na svim prethodnim automobilima (doduse, starijim po svim pitanjima), kazaljka temperature je bila znatno dinamicnija. Isla je na ocigled u plus ili minus od normale, zavisno od stila voznje ili trajnije uzbrdice/nizbrdice.

Jos ako znam (negde sam citao) da su HDI motori skloniji grejanju, o cemu li se ovde radi...

Comment

• jboban
      CBC Veteran
      • 25.09.2008
      • 117
      • Čačak

Ne znam ni sam. Obicno je termostat uzrok svih problema na tu temu, bilo pregrevanja, bilo nedovoljnog zagrevanja motora. Sta drugo moze biti uzrok da motor ne dostize 90C, a termostat je zamenjen novim, kupljenim u ovlascenom servisu?

Comment

• dbranko
        CBC Član
        • 17.11.2008
        • 83
        • Banja Luka
        • Mercedes W204

Originally posted by jboban
        Ne znam ni sam. Obicno je termostat uzrok svih problema na tu temu, bilo pregrevanja, bilo nedovoljnog zagrevanja motora. Sta drugo moze biti uzrok da motor ne dostize 90C, a termostat je zamenjen novim, kupljenim u ovlascenom servisu?
        To je što bi prost narod rek'o, dobar motor!
        Mercedes W204 C200 CDI, 100Kw, 2008 g.p.

Comment

• jboban
          CBC Veteran
          • 25.09.2008
          • 117
          • Čačak

Eh, bas... Sve drugo je normalno, ne trosi ulje, potrosnja normalna, odrzava se normalno. Da se pregreva, pre bih razumeo.

Comment

• bugarin
            CBC Član
            • 04.06.2008
            • 75
            • Pozarevac

HDI motori nikako nisu skloni brzom zagrevanju i da bi dostigli radnu temperaturu mora sve da bude savrseno ispravno,za pojedini zemlje se upravo iz tog razloga ugradjuje grejac motora od 2KW.
            HDI takodje spada u red motora koji je skoro nemoguce pregrejati bez obzira na spoljnu temperaturu i uslove voznje.

Comment

• antivari
              CBC Član
              • 28.10.2008
              • 34
              • Pozarevac

^
              HDI takodje spada u red motora koji je skoro nemoguce pregrejati bez obzira na spoljnu temperaturu i uslove voznje.
              I ja sam (iz ugla obicnog neupucenog vozaca) stekao bas takav utisak

Comment

• dmostarac
                CBC Član
                • 18.09.2008
                • 31
                • Beograd

Re: Peugeot 307 2.0 HDi Grijanje!?

Momci posto vidim da se razumete u temperature moze li mala pomoc.
                Naime temp na 307 2.0 HDI mi se leti na usponima uz planine Crne Gore (ukljucena klima i 4 coveka u kolima) pela do pocetka crvenog polja 110 stepeni.
                Naravno da sam stao sa strane iskljucio klimu i sacekao da ventilator obori temp motora i nastavio dalje.
                U servisu u Beogradu mi majstor rece da je to ok kod 307 da se tako greje do 110 stepeni temp motora sto po meni nema nikakvog smisla.
                U gradskoj voznji kreni stani mi se temp krece leti nekad malo preko 90 i onda se opet vraca konstantno na 90 stepeni.
                Na sta sumljate i sta da radim
                Ili jesi ili nisi.........LAV

Comment

• dbranko
                  CBC Član
                  • 17.11.2008
                  • 83
                  • Banja Luka
                  • Mercedes W204

Kod mene nikad ne prelazi sredinu u naj ekstremnijim uslovima! Nije tu nešto u redu!

Comment

• bugarin
                    CBC Član
                    • 04.06.2008
                    • 75
                    • Pozarevac

Cim ne ide u crveno znaci da nije opasno ali definitivno nesto ne valja u sistemu za hladjenje.
                    Koja im je to logika 307 se greje?406 ima taj isti motor sa razlikom sto je tezi auto za nekih 200 kg pa se ne greje kad je sve u redu.To je moguce samo da cujes kod nekih sustera a ne majstora.
                    Vozi ti auto negde kod pravog majstora da ti nadje sta ne valja a ne da se zezas sa nekim priucenim diletantima jer to po obicaju skupo kosta.

Comment

• dmostarac
                      CBC Član
                      • 18.09.2008
                      • 31
                      • Beograd

Slazem se u potpunosti.Ne bih sad da imenujem servis u kom su mi ovu informaciju dali ali u bgd stoji na boljem glasu pa i ovde na forumu i rade samo peugeot-e.
                      Ali ajde to je bio info preko telefona pa cemo videti sta ce mi reci kad odem kod njih licno i kad zvirnu po motoru.

Comment

• sistemac
                        CBC Početnik
                        • 05.09.2009
                        • 1
                        • Mostar

Originally posted by bugarin
                        Cim ne ide u crveno znaci da nije opasno ali definitivno nesto ne valja u sistemu za hladjenje.
                        Koja im je to logika 307 se greje?406 ima taj isti motor sa razlikom sto je tezi auto za nekih 200 kg pa se ne greje kad je sve u redu.To je moguce samo da cujes kod nekih sustera a ne majstora.
                        Vozi ti auto negde kod pravog majstora da ti nadje sta ne valja a ne da se zezas sa nekim priucenim diletantima jer to po obicaju skupo kosta.
                        Pa, koje su planinčuge u Crnoj Gori i ne grijao se.

Nego društvo, fakat, koja je radna temp za 307 2.0 hdi? Kod mene po gradu drži na 90, na otvorenom 80, ima jedna uzbrdica kod Mostara jedno 12 km tu ne smijem ljeti na klimu ni da pomislim, ode na 105 stupnjeva?

Pozdrav

Comment

• xenoks
                          CBC Član
                          • 12.12.2008
                          • 40
                          • Krusevac

I meni na 406-ci, kazaljka seta ali nikada ne prelazi 90-95c, mada obicno stoji na 80c. Kada predje malo 90, ukljuci drugu brzinu ventilatora i brzo spusti na 80. E sad to do 110, tu nesto bas i nije uredu. Ili ne radi neka brzina na ventilatoru, ili termostat ne ukljucuje kad treba.
                          Nemam potpis zbog pr***la

Comment

• dbranko
                            CBC Član
                            • 17.11.2008
                            • 83
                            • Banja Luka
                            • Mercedes W204

Originally posted by dmostarac
                            Momci posto vidim da se razumete u temperature moze li mala pomoc.
                            Naime temp na 307 2.0 HDI mi se leti na usponima uz planine Crne Gore (ukljucena klima i 4 coveka u kolima) pela do pocetka crvenog polja 110 stepeni.
                            Naravno da sam stao sa strane iskljucio klimu i sacekao da ventilator obori temp motora i nastavio dalje.
                            U servisu u Beogradu mi majstor rece da je to ok kod 307 da se tako greje do 110 stepeni temp motora sto po meni nema nikakvog smisla.
                            U gradskoj voznji kreni stani mi se temp krece leti nekad malo preko 90 i onda se opet vraca konstantno na 90 stepeni.
                            Na sta sumljate i sta da radim
                            Mene samo interesuje dali ti je comp prijavljivao kakvu grešku osim što si gledao kazaljku?

Comment

• dmostarac
                              CBC Član
                              • 18.09.2008
                              • 31
                              • Beograd

Komp nije prijavljivao nikakvu gresku ili kvar.
                              Mada sam ja stao sa kolima da se malo ohlade (kad je skazaljka stigla skoro pa do crvenog) tako da nisam sacekao da se ispise STOP na kompu (bar mislim da to ispisuje kad temperatura postane kriticna).

Comment

• Grga
                                CBC Početnik
                                • 01.04.2009
                                • 4
                                • tuzla

I mene jako interesuje koja je radna temp.kod 307-ice 2.0hdi, kako god je vozi temp.max bude 85 stepeni. Auto normalno vuce, potrosnja 6.2l u ovim hladnijim danima, barem tako pokazuje board...

Comment

Working...
                                X