Skoda Felicija 1.9D

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraganNS
    CBC Početnik
    • 21.01.2009
    • 8

Skoda Felicija 1.9D

Za početak pozdrav svim forumašima.Rekoh,da i od vas čujem mišlenje,jer za moj problem su mišljenja različita.E,pa ovako.Imam Škodu Feliciju 1.9D iz 2000 godine.Imam je četiri godine i do pre godinu nisam imao nikakvih problema,ali zadnjih godinu dana krenuo je jedan problem koji ne znam da rešim.Pre godinu dana,auto mi jednostavno ne može upaliti.Vergla,vergla sve slabije i slabije.Ja mislim akumulator.Dobro.Upalim ja auto(na kablove i oteram kod majstora-električara).Reko,da vidim da mi pogleda anlaser jer mi nešto loše vergla.(Električar je jedan od poznatijih u Novom Sadu).On mi skine anlaser i kaže da je anlaser dobar,ekstra,da su četkice i sve dobro.Napuni on meni akumulator,ja dođem po auto i platim jer mi je menjao tastere na komandnoj tabli(taster za grejač me je nešto zezao).
    Prođe pet dana,kad isti problem.Ne može da upali(sad neće ni na kablove).Akumulator otišao izgleda.Akumulator koji imam je "Starter Vesna",od 66A...Odšlepam ja auto kod istog majstora i ostavim ga.Kaže on,dođi sutra.Ja dođem,a on kaže da je otišao rotor anlasera.Odem ja,kupim rotor,ali za GOLF II.A majstor kaže da može i taj.Stavim nov rotor.Pali,ali mi jako loše pali.
    E sad,za godinu dana mi se ovaj akumulator trošio i praznio tri puta.Dobio sam tri nova akumulatora(isto Sterter,66A).Kažu da na akumulatoru ne valja opterećenje.
    Pre dva meseca,promenio sam grejače,dizne,akumulator.On meni,svako jutro posle prvog isključivanja grejača vergla jedno sedam,do osam sekundi.Ja pustim.Upalim ga tek posle četvrtog isključivanja grejača i to jedva.Zašto mi tako slabo pali.Kad je oko 0 stepeni onda ga i jedva upali,kad je 10 stepeni temperatura vazduha i onda teško pali.Samo vergla,vergla...U čemu je problem.Mislite li da je u rotoru ili šta?
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Re: Skoda Felicija 1.9D

Za pocetak ne bi bilo lose da stavis providno crevo od filtera do pumpe. Ako posle nekog vremena u njemu ima nafte a nece da upali trazi dalje problem, ali ako je crevo prazno negde povlaci fals vazduh i normalno da dugo vergla dok nafta stigne do pumpe.

Ne znam kako izgleda taj motor ali mislim da nisam omasio, valjda ima pumpu
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• deki74
      CBC Veteran
      • 03.02.2008
      • 139
      • Beograd

To bi trebao da je motor sa oznakom AEF 1,9 47 kw,bilo je vec na forumu reci o problemima sa njim koliko se secam pominjana je startna elektronika a iz licnog iskustava sa takvom felicijom sluzbeno i privatno moze biti problem i u samom motoru a i ti si verovatno cuo da vecina tih motora nije prebacila preko 150.000 bez generalke.

Comment

• GTX
        CBC Senator XXL
        • 13.09.2008
        • 422
        • Subotica
        • Nexia 1.5 16v

Moj rodjak kupio novu 1.9D karavan kad je pocela proizvodnja.On inace vozi penzionerski pa je i pored toga jedna klipnjaca ugledala svetlost dana,ali kroz blok ,a auto nije presao ni 100000. Kad su rastavili motor na delovima je moglo da se procita Made in India i Made in Mexico Prica se zavrsila tako sto je kupio generalisan 1.9SDI motor od VW Polo-a.

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Nisi precizirao da li je auto 2000. godište ili si ga tada kupio polovnog, tj imamo li istinitu kilometražu ?
          Mereenje kompresije pod A !
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

1.9D motor iz felicije NIJE kao 1.9D VW,tako da se ljudi ne zavaravaju sto ode tako brzo..u pitanju je nesto slicno kao 1.9D u Dacia Solenzi,koji nije ni blizu Renault 1.9D motora..lici,ali posle 100k km otprilike ili mnogo manje-adio mia motore..mislim da je kod tebe u pitanju los motor,i da trazis resenje u tom pravcu
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• nemanya
              CBC Veteran
              • 29.03.2008
              • 199
              • Beograd

Originally posted by comi 1342
              Mereenje kompresije pod A !
              Glasam i ja za ovo.
              "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• supercow
                CBC Član
                • 14.08.2006
                • 98
                • Zarkovo - BG.

Ako se ne varam taj motor je sa Lucasovom pumpom i nema apsolutno nikakve veze sa motorom koji je recimo u Golfu ... isti taj motor se stavljao u jednu seriju Pola i apsolutni je krs, barem po nekom mom iskustvu.
                STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828

Comment

• DraganNS
                  CBC Početnik
                  • 21.01.2009
                  • 8

Ovako.Kupio sam je polovnu.Proizvedena je krajem 2000 godine,a ja sam je kupio 2004 godine.Ukupno mi je prešla 130000 km.Za četiri i po godine nisam imao nikakvih problema.Redovan servis i manje popravke(pumpa za vodu i homokinetički).Kompresiju sam merio pre tri,četiri meseca i bilo je O.K...Majstor kod koga održavam mi je predložio otvaranje motora(?).Ne znam zašto.Ja sam zadovoljan što se tiče same vožnje(startna je,ne trese se,lako ubrzava,malo troši...)....Ne znam.Šta vi mislite o otvaranju motora?

Comment

• cikabosko
                    CBC Veteran
                    • 13.11.2008
                    • 146
                    • Novi Beograd

taj dizel motor kod skode felicije je veoma los.
                    ukoliko je potrosnja ulja na 1000 km vise od 1 litre, onda je verovatno motor odradio svoje.
                    najisplativije ti je da zamenis motor, i ugradis neki polovan iz vw golfa, pasata ili pola.

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

Ja ne polazim od toga da li je taj motor fabrički loš, nego bi trebalo neke stvari pre otvaranja istog odraditi.
                      Ako već majstor iz iskustva ne vidi stanje motora, prvo se proveri da li je motor u fazi, tj zupčenje, pumpa -radilica- bregasta,
                      da li grejači dobijaju struju, i da li funkcioniše korekcija paljenja hladnog motora, tzv sauh ili čok, bilo da je mehanički ili automatski.Anlaser mora dovoljno brzo da okreće, znači i on i akumulator da su tip top.
                      Uz podatke koliko ulja troši, koliko "duva" na šipku ili "iber", i izmerenu kompresiju lako se reši sledeći korak.
                      Znači, uvek prvo, da li su tu svi parametri za ispravno paljenje, pa tek onda razvaljuj !
                      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• GORAN 0211
                        CBC Član
                        • 30.03.2008
                        • 68
                        • feketic

manjak kompresije sigurno
                        NEZNAM MOZDA I NISAM U PRAVU

Comment

• Delkan
                          CBC Senator XXL
                          • 14.06.2005
                          • 829
                          • 60 km From BG,West

Dragane, izmeri prvo kompresiju pa cemo onda videti sta se desava...

Inace,ne znam da li ce te mi verovati ili ne,odrzavam jednu takvu Skodu koja je pregazila oko 250000 km bez otvaranja motora.Svakih 5000km Mobil SuperM i filteri.Na tih 5000 svuce ulje sa max na min.Iskljucivo se sipa evrodizel(na moje insistiranje)bez dodavanja dvotaktola i slicnih gluposti...Verovatno je presudno to sto nema mnogo ciste gradske voznje,pali jos uvek i na -15.Povremeno neki grejac rikne,ali nista ozbiljno.
                          Isto tako,moj drugar je nedavno radio generalnu na takvoj Skodi,coveku koji je prvi vlasnik i presao je 60000km.Motor je bio tuga...

Comment

• c0d14c
                            CBC Početnik
                            • 19.05.2009
                            • 3
                            • sarajevo

ev ovak ak nisi rijesio jos problem meni se desavalo isto tako znaci nema sta se nije mjenjalo a cim je hladnije nece nikako da upali a ovak hoce sa verglanjem i natezanjem sad ima dosta jeftinih grijaca koji rade 3 min vise nego originalni a grijaci su glavni za paljenje znaci ovi jeftini grijaci i brze odu maks 4/5 mjeseci jer se kad pale auto ne iskljucuju nego nastavljaju radit pune 3 min i spaljuju sami sebe pokusaj kupit bar u ovlastenom servisu grijace i stavi povratni ventil za svaki slucaj i mislim da ce ti to biti od pomoci ako nisi siguran prvo kupi easy spray i pokusaj sa njim upalit ak snjim uspijes odma mjenjaj grijace stavi originalne i rijesio si 5 godina najmanje paljenje

Comment

• dieselman
                              CBC Senator XXL
                              • 14.11.2005
                              • 833
                              • tt

Originally posted by c0d14c
                              ev ovak ak nisi rijesio jos problem meni se desavalo isto tako znaci nema sta se nije mjenjalo a cim je hladnije nece nikako da upali a ovak hoce sa verglanjem i natezanjem sad ima dosta jeftinih grijaca koji rade 3 min vise nego originalni a grijaci su glavni za paljenje znaci ovi jeftini grijaci i brze odu maks 4/5 mjeseci jer se kad pale auto ne iskljucuju nego nastavljaju radit pune 3 min i spaljuju sami sebe pokusaj kupit bar u ovlastenom servisu grijace i stavi povratni ventil za svaki slucaj i mislim da ce ti to biti od pomoci ako nisi siguran prvo kupi easy spray i pokusaj sa njim upalit ak snjim uspijes odma mjenjaj grijace stavi originalne i rijesio si 5 godina najmanje paljenje
                              ..bilo bi lepo da pre nego sto napises ovako sta dobro razmislis...mozes nekoga dovesti u zabludu,a nadam se da ti to nije cilj...relej za grejace ne prepoznaje dobre od losih grejaca,pa nakon tog odlucuje kojima ce da drzi struju 3,a kojima jedan minut...

Comment

Working...
                              X