Pumpa visokog pritiska, Mazda 323s DITD

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BubaJez
    CBC Član
    • 02.12.2005
    • 69
    • Zemun

Mazda 323s DITD, 74kW/101KS, 2001 god. Da pocnem od pocetka. Uradjen veliki servis na 180000km. U profilu. Uredno preuzeo automobil, ali odmah primetim da u 'drugoj' na 1700-2100rpm se javlja malo 'trzanje'... Izignorisem to par dana, ali posel tri dana primetim da mi je ler-gas umesto 900rpm ( pre velikog servisa) sada 800 rpm. Malo se auto 'ulenjio' , pa ja nazovem profil i odvezem auto na proveru. Bavili se njim ceo dan danas, ali nisu nista otkrili. Nije prezupcio, nije ovo nije ono... Ostalo je da u ponedeljak provere da nije pumpa za gorivo. Prosle godine sam menjao onaj ventil 'denso' koji ima obicaj da pocne da curi i to je bilo 'papreno'. Pretpostavljam da ce pumpa za gorivo biti jos 'paprenija'. Pitanje je sledece, imali pumpa da se kupi za manje pare i da li mozda moze da se 'sredi' i gde? Otvoren za svaki savet. Srdacan pozdrav.
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

Re: Pumpa za Gorivo, muka i nevolja...

Koji je model auta u pitanju?
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

pumpa za gorivo u ovom slucaju nije
      bice da nije dobro uzupcen posto da predpostavim da je 16 ventilac u pitanju
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Jeste 16v na jednoj bregastoj (OHC).
        Da je pumpa za gorivo zezala bi u svim brzinama (makar ja tako kapiram).

U pitanju je 323S BJ DiTD, samo ne znam od koliko KS

Comment

• BubaJez
          CBC Član
          • 02.12.2005
          • 69
          • Zemun

Re: Pumpa za Gorivo, muka i nevolja... Mazda 323 Ditd

Izvinjavam se drustvo. Izmenio sam post i dodao neophodne detalje o modelu i motoru. Malo sam sludjen svim ovim pa sam potpuno zaboravio da napisem koji je automobil u pitanju. Rekli su ovako:'' do zupcenja nije, mi to radimo kao od sale.'' Na pitanje da i su proverili, kazu jesu. E, sada , bas juce kada sam ga vozio na servis, na Brankovom mostu, iz 'trece' u 'cetvrtu' na 60km/h , nece da vuce nikakako, kao SDI ( ne daj Boze). Takodje se pati na uzbrdici, u drugoj kao 'puz', prosto me sramota ljudi koji idu iza mene. Uzbrdica je pocetak Ugrinovacke u Zemunu ( iz Vrtlarske, pa napred). Nkada je tuda ubrzavala kao luda, sada sedis , stisnes gas i cekas da se nesto desi.
          Sada bez zezanja, oni kazuda dijagnostika nista ne pokazuje, da moraju sada rucno da traze sta je u pitanju, ali da sumnjaju na Pumpu goriva ili turbo, s tim da su turbinu proveravali, da se geomerija menja i da nema 'lufta'. Ali da pritisam nije O.K. ''umesto 1500-2000mbar, uspevaju da dobiju svega 1100mbar''. U ponedeljak ce da stave svoju 'probnu' pumpu, pa ce da vide dali radi bolje sa njom.

Toliko od mene. Hvala i lep provod na druzenju. Sledeci put moram i ja da dodjem.

Comment

• BubaJez
            CBC Član
            • 02.12.2005
            • 69
            • Zemun

Mazda 323s DITD, 74kW/101KS, 2001 god. Da pocnem od pocetka. Uradjen veliki servis na 180000km. U profilu. Uredno preuzeo automobil, ali odmah primetim da u 'drugoj' na 1700-2100rpm se javlja malo 'trzanje'... Izignorisem to par dana, ali posel tri dana primetim da mi je ler-gas umesto 900rpm ( pre velikog servisa) sada 800 rpm. Malo se auto 'ulenjio' , pa ja nazovem profil i odvezem auto na proveru. Bavili se njim ceo dan danas, ali nisu nista otkrili. Nije prezupcio, nije ovo nije ono... Rekli su ovako:'' do zupcenja nije, mi to radimo kao od sale.'' Na pitanje da i su proverili, kazu jesu. E, sada , bas juce kada sam ga vozio na servis, na Brankovom mostu, iz 'trece' u 'cetvrtu' na 60km/h , nece da vuce nikakako, kao SDI ( ne daj Boze). Takodje se pati na uzbrdici, u drugoj kao 'puz', prosto me sramota ljudi koji idu iza mene. Uzbrdica je pocetak Ugrinovacke u Zemunu ( iz Vrtlarske, pa napred). Nkada je tuda ubrzavala kao luda, sada sedis , stisnes gas i cekas da se nesto desi.
            Sada bez zezanja, oni kazu da dijagnostika nista ne pokazuje, da moraju sada rucno da traze sta je u pitanju, ali da sumnjaju na Pumpu goriva ili turbo, s tim da su turbinu proveravali, da se geomerija menja i da nema 'lufta'. Ali da pritisam nije O.K. ''umesto 1500-2000mbar, uspevaju da dobiju svega 1100mbar''. U ponedeljak ce da stave svoju 'probnu' pumpu, pa ce da vide dali radi bolje sa njom.
            Ostalo je da u ponedeljak provere da nije pumpa za gorivo. Prosle godine sam menjao onaj ventil 'denso' koji ima obicaj da pocne da curi i to je bilo 'papreno'. Pretpostavljam da ce pumpa za gorivo biti jos 'paprenija'. Pitanje je sledece, imali pumpa da se kupi za manje pare i da li mozda moze da se 'remontuje' i gde? Otvoren za svaki savet. Srdacan pozdrav.

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

Re: Pumpa visokog pritiska, Mazda 323s DITD

Svakako javi sta si uradio...
              pozdrav

Comment

• bakara
                CBC Senator XXL
                • 29.01.2005
                • 977
                • nBGd

Originally posted by BubaJez
                Sledeci put moram i ja da dodjem.
                Red bi bio, ja bih bas voleo da vidim tvoj auto
                pozdrav

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Ali... tebi je auto isao normalno kad si ga oterao ? Pre velikog servisa ?
                  work in progress

Comment

• BubaJez
                    CBC Član
                    • 02.12.2005
                    • 69
                    • Zemun

Da isao je...ali sta sad, kada sam ih pitao kako to-odgovor je-mi nismo nista dirali... Sta da se radi, mozda jeste samo koincidencija. Juce sam se vozio ceo dan. Od 4 voznje, dve su isle kao da nema nikakvih poblema, a dve su stucale i 'vukao' se kao crevo. Sta znam, teram ga u Profil danas, pa da probaju... Ako imate info. ko radi reparaciju ovih 'bosch' pumpi, javite, jer nova je preko 1000€. pozz.

Comment

• BubaJez
                      CBC Član
                      • 02.12.2005
                      • 69
                      • Zemun

uh, cetiri godine ljubavi sa ovim automobilom se sada pretvaraju u 'pakao'. Stalno neke sitnice , ovog put 'krupno', pa ne mogu da se posvetim sredjivanju 'gradskih' fleka ( sitna ulubljenja i sl.) inace bi bila kao nova...

Comment

• X9
                        CBC Senator XXL
                        • 28.06.2005
                        • 3179
                        • Wien-Sabac
                        • RX-8 i X-9

tema iz Mazda Tehnike prebachena ovde gde ce verovatno pre naci odgovor na zadati problem
                        pozz

Miki
                        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• gorky
                          CBC Senator XXL
                          • 08.06.2007
                          • 860
                          • Vojvodina,Kikinda

sudeci po simptomima ja ne verujem da je tu pumpa losa,pre ce biti da nije dobro podesen kais ,naime taj motor koliko se ja secam ima hidraulicni spaner kaisa razvoda ukoliko se ne stavi originalan i kais i spaner hoce da bude problema.sto se tice zupcenja tu je stvarno tesko majstoru da pogresi jer nije posebno zahtevan,pre bih rekao da ugao predubrizgavanja nije podesen valjano

Comment

• BubaJez
                            CBC Član
                            • 02.12.2005
                            • 69
                            • Zemun

Ovako, nije pumpa...jupiiiii turbo je..
                            Zamenili su pumpu novom i ponovo isto, ispostavilo se da je turbo, tj kada vakum povuce ima mala sipka koja zakrivljuje krilca, ta sipka zapinje i vakum ne moze da je povuce do kraja. kada je povuces rucno onda sve radi kao sat, ispostavilo se da radi kada je motor hladan, ali kada se zagreje onda 'koci'. Znaci reba da odem i repariram turbo. Sada smo konacno otkrili sta nije u redu, momci u Profilu su bili odlicni. Pitanje za Vas uvazeni clanovi je koga mi mozete preporuciti za reparaciju. Adresa, telefon i neka rec preporuke bi mi bila dobro dosla. Hvala svima na podrsci.

Comment

• bakara
                              CBC Senator XXL
                              • 29.01.2005
                              • 977
                              • nBGd

Originally posted by BubaJez
                              Ovako, nije pumpa...jupiiiii turbo je..
                              Jupi??? mislis manje zlo od ta dva...

Koliko je kostao veliki servis?
                              pozdrav