Clio II 1,5dci 2005god48kw-beli dim

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Clio II 1,5dci 2005god48kw-beli dim

Pozdrav! Problem na navedenom automobilu je što izbacuje beli do belo-sivi dim na auspuhu bez obzira na stepen zagrejanosti motora.Gustina dima je srazmerna opterećenju motora tj pritisnutosti pedale gasa.Moram da napomenem da auto normalno ide,potrošnja mu je oko 5,5l/100km,
    ne gubi antifriz,nema upaljenu ček lampicu,lako pali i po hladnom vremenu,radi tiho.Na dijagnostici koja je rađena prilikom zamene ulja iščitane su greške P0670 i P0685 koje su povezane sa slabim akumulatorom i izbrisana.Potrošnja ulja je od prilike oko 0,4l/1000km.Interesuje me u čemu je mogući problem i kako ga se rešiti, kao i posledice po motor.
    P.S. Više je to dimna zavesa kada je hladan i dodam pun gas,a ovi iza
    Desi se ,mada veoma retko da upali a ne dimi uopšte.Primetio sam u zadnje vreme da posle brze vožnje autoputem ostaju crne tačkice po gepeku a unutrašnjost auspuha je kao vlažna.

Hvala na strpljenju i odgovorima ako neko ima ideju!
  • Wayat Erp
    CBC Veteran
    • 17.04.2009
    • 121
    • Beograd
    • Hyundai Elantra 2.0 crdi

Re: Clio II 1,5dci 2005god48kw-beli dim

0.4lit na 1000km...nisam bas upucen u potrosnju tog motora ali mi to deluje mnogo.

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Ispravan dci ne troši toliko ni na 10 000km, osim ako nije greška u kucanju...

Comment

• dieselman
        CBC Senator XXL
        • 14.11.2005
        • 833
        • tt

...verovatno turbina pocinje da se zali...

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Pritisak turbine prema dijagnostičkom uređaju je 0,98 bar.Možda ona gura ulje u motor?

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

..jel' taj pritisak apsolutni ili u odnosu na atmosferski?

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Preko atmosferskog.Kontam da cedi ulje u turbinsko kolo pa ko tenak pravi dimnu zavesu.A pride ostavlja na zadnjim vratima i crne bubuljice extra i to gratis Elem,i potrošnja ulja značajno i rapidno raste tako da sam siguran da si u pravu.

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Elem, kaže majstor u Turbo servisu iz Užica da je turbina po njemu potpuno ispravna ali je uredno zamenio set (23.500 rsd).
                Sutra će biti namontirana na auto pa ćemo da vidimo. Usput provera po njegovom uputstvu svega i svačega oko motora:
                magistrale za dovod i odvod ulja,pritiska ulja,pritiska u karteru motora,zapušenosti "iber laufa" i još nešto vazda...
                A imao je i zanimljiv komentar na problem: nije ti to turbina nego reno ima neku z...banciju što znaju ovi u ovlašćenom servisu
                i lako rešavaju, ali ne stekoh utisak da i on zna o čemu je reč.
                Imate li ikakav komentar ?

Comment

• dieselman
                  CBC Senator XXL
                  • 14.11.2005
                  • 833
                  • tt

...sto si radio turbinu ako je potpuno ispravna?!

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

1. i ja sam to hteo da pitam ? .. pa nije 23 000 dinara .. 20 evra ..pa ajde nema veze kad si vetj tu .. ?

evo sta kazu na jednom sajtu za beli dim ,.. :

If white smoke is still visible after the engine has warmed up, the engine may have one or more bad injectors, retarded injection timing or a worn injection pump. Low compression can also be a source of white smoke. Air in the fuel system can also cause white smoke.

sajt : http://www.aa1car.com/library/diesel.htm

jedan ili vishe injektora u loshem stanju , paljenje nije dobro podesheno (reashtelovalo se ? ) , sama bosch pumpa u loshem stanju .. pa chak i losha ( niska) kompresija..
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Pa,... on je insistirao da je ispravna a ja sam ubeđen da nije bila... Original je original ali da je on izgledao siguran i ja bih odustao.
                      Ovako sam bar siguran da nije turbina(?) Videlo se da pomalo masti i kompresorsko kolo pa rekoh ajde. Makar su je ispeskarili da liči na novu! Bacio mi je kosku da se Ako nije turbina ondaK je majstor možda aludirao na povratni vod sa dizni ili kako se to već zove,može biti.U principu greška je što auto nije odvežen u neki od pouzdanih servisa,ovako pipam po mraku.

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

Da,da ,ali auto ide normalno,radi tiho,potrošnja goriva normalna i jedina mana je beli dim i povećana potrošnja ulja tako da sam uz
                        konsultacije zaključio da ulje dospeva u izduvnu granu direktno a to je najlakše kroz turbinu tj kroz zaptivač turbinskog kola.

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

lako je ulju i kroz karike ..

ako ti posle remonta turbine bude isto ..,kreni prvo od kompresije.
                          jer ako ulje neide kroz turbinu gde netreba,onda ide kroz karike ili ventile..
                          kad utvrdish kuda gubi ulje , na konju si.
                          sta se desava ako je motor vrutj i ulje na maximumu,a izvuchesh merach ulja dok motor radi ?

u svakom sluchaju mora auto kod pravog majstora koji tje redom da proverava,a ne odmah da menja i popravlja..
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Ma kad ide kroz karike onda dimi plavi dim,što više ulja-gušći dim...
                            Kad izvučem merač,hm,ništa,u stvari budu mi prsti prašnjavi
                            Šporetić je kod majstora,ali je majstor radio po mom,a sutra će po svom pa bumo videli kaj če zdelat.
                            Javljam sutra šta se kuva.

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Radio majstor,radio,a ja sve nokte izjeo(srećom svoje,njegovi su bili garavi ).
                              Elem,provereno sve na motoru u vezi potrošnje ulja po preporukama i sve tip-top,skinuta ventil dekla i sve tip-top,
                              upalio šporetić i to tip-top,dijagnostika isto,a i dim isto...
                              Ali,srećom majstor iz Užica od neki dan nije imao baždaren visak pa nije dobro pogodio ali on se svakako ne računa nego se računa
                              onaj što je baždario visak i kratko rekao ...verovatno turbina pocinje da se zali... ( Hvala veliko )
                              Posle probne vožnje dimi skoro uopšte a iz auspuKa se cedi mas´, a zadnja vrataaaa masna ko vašarski roštilj.
                              Sutra ćemo na put da potrošimo sve dimove pa na dijagnostiku opet a i da vidimo koliko sada troši ulja.
                              Javljam konačno stanje kada istestiram.
                              Hvala Vam svima na pomoći!

Comment

Working...
                              X