Pozdrav! Problem na navedenom automobilu je što izbacuje beli do belo-sivi dim na auspuhu bez obzira na stepen zagrejanosti motora.Gustina dima je srazmerna opterećenju motora tj pritisnutosti pedale gasa.Moram da napomenem da auto normalno ide,potrošnja mu je oko 5,5l/100km,
ne gubi antifriz,nema upaljenu ček lampicu,lako pali i po hladnom vremenu,radi tiho.Na dijagnostici koja je rađena prilikom zamene ulja iščitane su greške P0670 i P0685 koje su povezane sa slabim akumulatorom i izbrisana.Potrošnja ulja je od prilike oko 0,4l/1000km.Interesuje me u čemu je mogući problem i kako ga se rešiti, kao i posledice po motor.
P.S. Više je to dimna zavesa kada je hladan i dodam pun gas,a ovi iza

Desi se ,mada veoma retko da upali a ne dimi uopšte.Primetio sam u zadnje vreme da posle brze vožnje autoputem ostaju crne tačkice po gepeku a unutrašnjost auspuha je kao vlažna.
Hvala na strpljenju i odgovorima ako neko ima ideju!
ne gubi antifriz,nema upaljenu ček lampicu,lako pali i po hladnom vremenu,radi tiho.Na dijagnostici koja je rađena prilikom zamene ulja iščitane su greške P0670 i P0685 koje su povezane sa slabim akumulatorom i izbrisana.Potrošnja ulja je od prilike oko 0,4l/1000km.Interesuje me u čemu je mogući problem i kako ga se rešiti, kao i posledice po motor.
P.S. Više je to dimna zavesa kada je hladan i dodam pun gas,a ovi iza
Desi se ,mada veoma retko da upali a ne dimi uopšte.Primetio sam u zadnje vreme da posle brze vožnje autoputem ostaju crne tačkice po gepeku a unutrašnjost auspuha je kao vlažna.
Hvala na strpljenju i odgovorima ako neko ima ideju!
Bacio mi je kosku da se
Ako nije turbina ondaK je majstor možda aludirao na povratni vod sa dizni ili kako se to već zove,može biti.U principu greška je što auto nije odvežen u neki od pouzdanih servisa,ovako pipam po mraku.
Comment