Ulje za BMW 525 tds

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Ulje za BMW 525 tds

Ja ne znam zasto se ljudi tripuju od toga da im auto na 7000 trosi 1.5l ulja? Procitajte ponekad uputstvo od auta pa pogledajte kolika je normirana potrosnja sa kojom gradacijom i markom ulja - da BITNO je koja je marka. Ja radim servis na cca 18-20.000 km, i u tom periodu dolijem 4-5l ulja - i to je sasvim NORMALNA potrosnja za taj motor. Moze biti cak i veca ako koristite neko redje ulje ili neku drugu marku ulja, moze biti manja...Primera radi, jedan te isti auto, koristio Esso kao fabricko ulje, potrosnja nula izmedju servisa. Isti motor, Castrol RS, potrosnja do 0.5l na 7000. Motul 300V Chrono, potrosnja ista, oko 0.5l na 7000. Ali Motul 15-50W Racing - potrosnja jedno 1l na 1000km, UBIJA. Ali, trkacko ulje, isparava kao besno, i to je sasvim OK.

Castrol Magnatec je sasvim OK ulje za 90% uobicajenih automobila na putu, isto kao i neki Mobil i ne znam ni ja koji, ili Motul...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Koliko si platio ovaj magnatec po litru i gde si kupio?Sva ulja sam probao,GM i Elf su mi se najbolje pokazali,pa ako valja da probam i ovo cudo,cisto da vidim sta se desava...p.s. sa mobilom imam lose iskustvo

Comment

• Puzo81
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2009
        • 687
        • Novi Sad/Prijepolje

Poslao sam ti na pp.Ne znam da li se sme reklamirati radnja ovde,nov sam na forumu

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

Castrol cete naci i Italijanski i madjarski i nemacki. Ne bi me zacudilo da pocnu da ga pakuju i u Modrici posto, kako sam cuo, BP tj Castrol je vlasnik Modrice. neka me ispravi neko ako gresim.
          Nego meni nije jasno zasto ljudi imaju potrebu da menjaju marke ulja (ajde da probam ovo, ajde da probam ono) ako neko koje vec koriste radi svoj poso.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Modrica je u vlasnistvu neke Ruske kompanije,radi po najsavremenijoj tehnologiji(hidrokrekovana ulja)sto radi samo 4 kompanije u svetu(barem mi je tako receno)...u servisu Vesnic iz Gorjana sipaju iskljucivo Optimina ulja i nista drugo(to je servis reli vozaca Vesnica)...to sto menjam ulja radim na suzi,da bih sutra znao na boljem autu sta valja a sta ne...mobil nikad vise

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

Nemoj da si iskljuciv. Mobil je mnogo dobro ulje... sve zavisi u koji motor ga sipas i sta zahtevas od njega. ima tu jos jedna stvar, ako ga motor trosi ne znaci da ono ne odradjuje poso za koji je namenjeno. sta vise mozda ga bolje odradjuje nego neko ulje koje motor ne trosi pola amerike trosi Mobil nije slucajno ono 1 u imenu.

prost primer je recimo ulje na cijem pakovanju stoji znak GM 10w-40. veliki broj korisnika istog se kune u njega kao dobro ulje a jedan od argumenata u vecini slucajeva im je da ostaje cisto nakon izvezene kilometraze od par hiljada km. sto ce reci da to ulje ima malo ili skoro da i nema deterdzentna svojstva. na kraju krajeva cena od 400din za litar govori sve... ne znaci da je kvalitetno tj da drzi film u svim rezimima rada motora ili da ne pocinje da se krcka na tihoj vatrici kad mu nagurate temp. od 130°C

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Stvarno ne znam,meni je merilo cuju li se hidropodizaci ili ne,i da li ga trosi ili ne...comma je koliko sam saznao deo exon-mobil grupacije i nje mi je najvise trosilo...cak sam slao u N.Sad na analizu ispusteno ulje(dobio sam u predstavnistvu bocicu)...i sledeca prica...povezu oni mene sa profesorom koji radi analizu...covek fin,ljubazan,svaka mu cast...meni comme trosilo 300ml/1000km i ja ga ispustim na 3000km a na bocici napisem presao 8000...kaze meni profesor mogli ste jos 2000 bez problema...marketing ili sta,necu kupiti vise

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

To sto se trosi u Americi nije proizvedeno u Turskoj i to je skroz drugacije ulje...tacno je da ja hvalim GM i da je zuto posle 5k km(da li zbog plina ili zbog nedostatka deterdzenta)ne znam...preci cu na Optimu,jer ni ona nije vise sto je bila(hidrokrekovana je)a i znam od koga cu je kupiti...

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

300ml na 1000km nije neka potrosnja... btw, comma ???

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

Ma nije bitno uopste,znam sta radim i sluzi me kako valja

Comment

Working...
                      X