Golf3 1.9TD 93god. posle generalne pali lampicu za ulje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ivans023
    CBC Član
    • 18.11.2008
    • 54
    • Kumane

Golf3 1.9TD 93god. posle generalne pali lampicu za ulje

Kupio sam golfa koji je dimio, navodno zbog turbine koja treba da se remontuje. Ispostavilo se da je turbo ok ali sve ostalo nije. Zatim, u toku generalne je krenulo naopako sve što je naopako moglo da krene...
    Motor je vec radjen više puta. Nešto nije bilo u redu sa blokom pa je morao da se "trnuje", to nije uspelo jer je redosled nekih elemenata bio preokrenut, nabudžen i šta ja znam šta već.. Menjane su hilzne na standard. Majstor je turpijao ležajeve da bi se radilica tek posle dan ipo pokrenula. Skraćivali su klipove (nural), skraćivali su ventile..

Nakon što je upalio prvi put, sve je delovalo ok. Radio je na relantu sa povemenim dodavanjem gasa skoro dva dana. Doterali smo ga kući pa još dva dana pravili takvu razradu.
    Prilikom sledeće vožnje, blizu dolaska kući upalio je lampicu za ulje i počeo da pišti. Oduzeo sam gas i pištanje prestalo.
    Sad se na pištanje više ne trzam, pišti ponekad u toku vožnje i to uvek kada je motor na maks. temperaturi, pre otvaranja termostata odprilike. Ide, radi lepo ali zapišti u pet, šest navrata za jedno veče
    Mislim da bi dosad zaribao šesnaest puta da nema podmazivanje ali nisam siguran da je lažna uzbuna zbog trenutka kada pišti. Nikad hladan to ne radi. E da, nekad dodam gas pa prestane, nekad oduzmem gas pa prestane, nekad stane sam.
    Moram reći i da mi možda ulje nije nekog kvaliteta, matori kupuje neko "rusko" kome je ovog puta drugi proizvodjač a pakovanje isto.
    Ako primetiš da sa svetom nešto nije u redu, napravio si jedan korak. Ako shvatiš šta sve nije u redu, prepešačio si ceo svet.
  • Kosta Oh
    CBC Početnik
    • 23.11.2009
    • 9
    • Ohrid Mk

Re: Golf3 1.9TD 93god. posle generalne pali lampicu za ulje

To sto se pali sijalica i pisti desava se i na drugim wagenima, i kod mene pre 5 meseca se upalilo 3,4 puta, odma ugasim motor zapalim opet i sve je u redu, proveri da ne ******** filter ulja

Comment

• Ivans023
      CBC Član
      • 18.11.2008
      • 54
      • Kumane

Svi filteri su novi, jedino ako je uljani pod greškom ali ne liči mi na tako nešto.
      Ako primetiš da sa svetom nešto nije u redu, napravio si jedan korak. Ako shvatiš šta sve nije u redu, prepešačio si ceo svet.

Comment

• nina996
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2009
        • 324
        • leskovac

ulje je loseg kvaliteta kad se zagreje na radnoj temperaturi izgubi viskozitet.posto si ulozio toliko para u motor bilo bi dobro da sipas bolje ulje sigurnijeg kvaliteta da bih motoru produzio radni vek,ovako se ne nadaj da ces se navoziti on ce da pisti pa ce da dopisti.ko ne plati na mostu......pozdrav
        Pirke

Comment

• ragazzoni
          CBC Senator XXL
          • 24.02.2009
          • 774
          • Obrenovac i okolina
          • Opel Omega 2.0i-16v

Postavi manometar za merenje ulja, pa se posle javi. Treba ga ispratiti od početka do kraja. Možda je problem banalan-instrument neispravan, a možda je sve mnooogo ozbiljnije. Kad se pali lampa NEMA zezanja, od banalnog problema do teške havarije put je vrlo kratak.
          ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
          Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Ivans023
            CBC Član
            • 18.11.2008
            • 54
            • Kumane

Mislio sam da uvrnem moj manometar ali ne odgovara. Moraću da vidim da li moj majstor ima.

Comment

• Peki1980
              CBC Član
              • 18.01.2009
              • 18
              • beograd - vrachar
              • seat cordoba vario 1.4

Originally posted by Ivans023
              Kupio sam golfa koji je dimio, navodno zbog turbine koja treba da se remontuje. Ispostavilo se da je turbo ok ali sve ostalo nije. Zatim, u toku generalne je krenulo naopako sve što je naopako moglo da krene...
              i time je sve recheno...
              e sad
              ja imam isti taj auto samo 97mo godishte, e sad ovako, uzmi prvo izmeri pritisak ulja, ako je dobar onda je moguce da te zeza davach za ulje, a shto se samog ulja tiche, moja ti je preporuka da nadjesh neko malo kvalitetnije mineralno ulje.
              http://forum.seatklub.rs/

Comment

• Vidan KV
                CBC Senator XXL
                • 24.10.2007
                • 432
                • Kraljevo
                • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

.......da ne ponavljam što su predhodnici rekli o kontroli pritiska ulja....kao što si i sam napisao do sada bi 10x zaribao da nema pritisak......mene je na jednom Audiju zezazlo to njesra u tabli...pritisak ok a ono zuji ...proveri instalaciju i samu tablu!....pozdrav!

Comment

• cuculo
                  CBC Član
                  • 03.09.2009
                  • 61
                  • Prilep Macedonija

davaci ulja promeni imas ih 2 komada jedan na glavu motora nazad jedan na filter mislim onaj na filter davac za ulje te zeza,pozz

Comment

• Ivans023
                    CBC Član
                    • 18.11.2008
                    • 54
                    • Kumane

Videću, moguće je i to. Samo da izdrži još malo pa će na prvi servis, treba i glava da se dotegne.. Onda ću sve to obaviti.
                    Hvala svima

Comment

• ragazzoni
                      CBC Senator XXL
                      • 24.02.2009
                      • 774
                      • Obrenovac i okolina
                      • Opel Omega 2.0i-16v

Originally posted by Ivans023
                      Videću, moguće je i to. Samo da izdrži još malo pa će na prvi servis, treba i glava da se dotegne.. Onda ću sve to obaviti.
                      Hvala svima
                      Nemoj se igrati! Govorim ti da staviš manometar i izmeriš pritisak. To ti je jedini pravi put, rekli su ti ljudi gore, a monokontakt pritiska ulja vidi samo kad je ispod 0,6 bara, otprilike+-. Ja sam se nagledao na stotine takvih havarisanih, gde su ljudi danima maštali i prizivali vidovnjake i...... Šta ti majstor radi, doteže glavu a za prit. ulja nema veze.
                      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
                      X