na pocetku svoje vozacke karijere imao sam fiat 132 2,500diesel. da ne ulazim u pricu o samom autu, navozao sam se lepo sa njim, dva puta mi se desio kiks na benzinskim pumpama. posto su 132ke bile 95% benzinci, vecina ljudi nije ni znala da dizel uopste postoji, pa ni pumpadzije. jednom su mi nasuli pun rezervoar benzina pa smo morali sve da izvucemo napolje a drugi put sam pri tocenju pogledao i video da su poceli da mi sipaju benzin pa sam ih zaustavio na oko 20litara benzina. dosuli smo dizel do vrha, ako se dobro secam jos oko 35 litara i auto je radio potpuno normalno. prvih pola sata sam vozio na minimalnim obrtajima u strahu da ce se nesto desiti sa motorom a kasnije sasvim normalno, terajuci ga i u visoke obrtaje. kako je moguce da dizel radi normalno sa tolikom kolicinom benzina???
btw, tokom nesrecnih 90tih, sagorevao je sve i svasta, lozak, gorivo za lokomotive, dizel iz brodskih motora...
btw, tokom nesrecnih 90tih, sagorevao je sve i svasta, lozak, gorivo za lokomotive, dizel iz brodskih motora...
Comment