Nisam siguran da li tripujem ili ne ali mi se nekako čini da auto za nijansu slabije vuče i više dimi. Vozim ga nekih 15-20 hiljadapa pa to sa ubrzanjem može da bude da tripujem ali crni dim je sigurno povećan. Ranije je na primer trećom pri naglom ubrzanju na kratko zadimio crno i onda je dim nestajao, sad me crni dim prati sve do 3 3,5 hiljade obrtaja. Nije to nešto strašno, viđao sam u saobraćaju i gore primere CR-a. Šta je u pitanju EGR ili nešto drugo?
JTD pojačan crni dim pri jačem ubrzanju
Collapse
X
-
Re: JTD pojačan crni dim pri jačem ubrzanju
"Bogata smeša" je odavno u opticaju - to otpada. A i chip nije = bogata smeša, ako si na to mislio.
Dizne - mislim da bi trebalo drugačije da se manifestuje. Crni dim bi trebalo da ukazuje na povećanu količinu nafte što se ne dešava kad dizne imaju manji protok.
MAF I EGR mi imaju logično objašnjenje, čekam nekog iskusnijeg da se javi pa da se dam na posao. Ne bi da se bez razloga maltretiram
Comment
-
-
ciscenje komletnog u**** + EGR (ako moze eliminisi ga) + reparacija dizni (pranje, servis, zamena ili sta se vec radi sa diznama za JTD). Obrati se Dieselman-u vidi sta ce on da kaze a i mozesda odes do njega da ti odradi sve kako valja. Vrbas nije na kraj svetadeutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Znam ljudi ali rekao sam da se to blago pojačalo, viđam svakodnevno CR mašine koje čade oblak crnog dima iza sebe i ljudi ih voze bez da se potresaju oko tolike investicije. Mislim ovo sve bez dizni i nije tako strašno ali dizne bi me lupile po ušima.
Comment
-
-
Moze biti i to da vuce negde fals pa zato kazes i da slabije vuce. prekontrolisi creva... a to sto kazes da voze a auto ima cadi,voze ljudi i bez amortizera pa nikom nista...deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Moze biti i to da vuce negde fals
...prekontrolisi creva pod pritiskom (od turba do u****), najvise lici na to...http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Pazite sad ovo, hehehehe, sam sebi ličim na onog lika iz majstojske radionice što je stalni imao neke fantomske kvarove. Ovaj "problem" sam uočio pre 10-ak dana kad sam natočio pun rezervoar na jednoj pumpi i krenuo na put od 500-600km. Odmah po povratku sam i u lokalnoj vožnji primetio isto, i onda natankam ponovo ovde u NS i nema više tih simptoma. Evo danas ga baš ganjam od 7h jutros do sada, namerno ga izvlačim drugom pa trećom... Jok ništa, sve u normali, dima ima na kratko dok svari naglo dodavanje gasa i to je to. Ubrzanje odlučno , nema negodovanja. Pa ne znam šta da mislim, ili se ja tripujem ili je disel bio loš.
Comment
-
Comment