Espace 2.1td 95god, 68kw, beli dim ujutru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • espace2beograd
    CBC Veteran
    • 06.10.2010
    • 149
    • Pančevo
    • Golf 7 81kw

Re: Espace 2.1td 95god, 68kw, beli dim ujutru

Jutros je upalio kao mina, kod mene je bilo +1 stepen. Nema nikakvog dima, motor jedno 1-2 kao trokira ali malo i radi posle toga kao da je na 90 stepeni zagrejan. Imam ja te bakarne podloske, te druge celicne nemam, ovaj sto mi je radio dizne to nije ni gledao mada mislim da je trebao bar da ocisti te stare, a nisam ni ja. Idem sada da vidim taj motor od renoa 21 i ako ne duva ni malo kao sto gazda kaze uzimam ga sa sve turbinom i pumpom.

Comment

• espace2beograd
      CBC Veteran
      • 06.10.2010
      • 149
      • Pančevo
      • Golf 7 81kw

Danas sam ga provozao malo zato sto je prestala da curi pumpa. Zakljucio sam da je dosta ranije paljenje sa tim sto u voznji se isto cuje cekicanje i mnogo, mnogo slabije vuce. Sad sam ga malo otero u kasnije ali cini mi se da ce ujutru dimiti.
      Sad jedno pitanje. Bio sam da vidim motor od tog renoa 21, isti kao moj samo sto su dizne i pumpa drugaciji(od starijeg tipa motora ali istog), turbina je dosta manja, pali odlicno, ne dimi nista na auspuh, na odusak vrlo malo i to kad se zagledas. Ulje u njemu je zuto kao kod benzinca, ispod cepa sve belo kao da je sad oprano, motor kompletno suv, ne curi nigde nista. E sad gledao sam dosta takvih motora i kada im se izvuce merac skroz svaki je prskao ulje(neki manje neki vise) i ti ljudi kazu da pale po bilo kakvom minusu bez problema. Gledao sam i neke sto kad izvuces merac tece ulje iz njega kao kad si probusio karter(jedan je dosta duvao na odusak a drugi nije). Kod mene na motoru kada izvucem merac prska ne kao neki po malo nego malo vise od toga i na odusku dosta duva(ne previse). A taj motor sto cu da kupim kada je vruc prska po malo na merac kada se skroz izvuce pa me zanima dali to mora tako.
      Ja mislim da to nebi smelo da se desava jer zakljucujem da kompresija prolazi pored karika i podize ulje na merac. Jedan majstor koji se bavi samo tim starijim renoima rekao mi je da ne postoji taj sto nece po malo tu da prsne.
      Inace taj motor stoji(nije vozen od 2001 iz razloga sto je gazda neki utripovan tip), paljen je s vremena na vreme, promenio je ulje prosle godine. Nije paljen par meseci sipali smo mu vodu i upalili, pregledali i to je to.
      Dali neko ima neki savet i dali je normalno to prskanje na meracu?
      DIESELMAN HELP

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Pre desetak godina je cena klipova sa hilznama bila smesno jeftina za taj motor...pitao bih koliko sada kosta,i razmislio kojim putem ici pravo

Comment

• espace2beograd
          CBC Veteran
          • 06.10.2010
          • 149
          • Pančevo
          • Golf 7 81kw

klip, karike i hilzna po cilindru 9600 u euro 07

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

A Tiki Vent i Szakal?

Comment

• espace2beograd
              CBC Veteran
              • 06.10.2010
              • 149
              • Pančevo
              • Golf 7 81kw

Nabavio sam drugi motor ali ga jos nisam ubacio(kad odem na godisnji).
              Pre neko jutro temperatura se spustila prvo jutro do -1 a sledece do-3.
              Dali je to normalno sto je upalio isto kao na +20 sa tom mojom kompresijom od 15 10 15 15?
              Neki su pisali da se generalna radi sa kompresijom 18 i to da je na svim cilindrima ista jer nema sanse da upali.
              Ovaj moj sadasnji motor duva na iber solidno, ne trosi ulje, kompresija nikakva a upali ko da je usred leta

Comment

• dieselman
                CBC Senator XXL
                • 14.11.2005
                • 833
                • tt

..zasti si kupovao drugi motor?Cisto da imas dva ili Ti neko rekao da treba ili imas bas ,bas viska novaca?

Comment

• espace2beograd
                  CBC Veteran
                  • 06.10.2010
                  • 149
                  • Pančevo
                  • Golf 7 81kw

Zato sto je los, za sada super pali ali dokle ce do -10, a sta cemo posle toga? Taj sto sam uzeo je bio povoljan, sa super turbinom i odlicnom pumpom, ne cuje se ne dimi nigde nista

Comment

• espace2beograd
                    CBC Veteran
                    • 06.10.2010
                    • 149
                    • Pančevo
                    • Golf 7 81kw

E danas je ubacen drugi motor koji je bio na renou 21 tako da sam malo prepravljao oko cevi za vodu, cevi za povrat ulja u karter, vodu za grejanje sauha na pumpi za naftu(stara je imao elektronsko), zamenjen zupcasti prebacena klima i kais novi, semerinzi na radilici novi. Motor radi odlicno, pali bez grejacai kad je hladan, na odusku vrlo malo ima dima koji se jedva vidi i to koliko ima kad je hladan motor toliko i kad je vruc.
                    -E sad turbina na tom motoru je manja nego moja stara skoro tri puta(tri ove kao jedna moja stara). Ta turbina super radi ne svira, ne dimi ali auto mi sada dosta slabije vuce. Turbina krece da pokazuje punjenje na inst. tabli tek posle 2000 obr. i kako obrtaji rastu tako polako i turbina puni i max je negde na pola skale. U voznji na primer na gasu od 3000 obr. turbina vrlo malo pokazuje kad se da pun gas turbina na skali ne poraste naglo nego kako rastu obrtaji tako i ona raste.
                    Sa starom turbinom je bilo ovako. Kada krenem turbina odma puni na skali kada dam pun gas turbina ode u max i auto vuce bas dobro i na jednakom gasu otprilike 3000 obr. turbina je na pola skale kada dodam gas ona puni do kraja.
                    Stara turbina kao i nova ispod nje imaju neki vakum. Stara ima i nesto za stelovanje(sto mislim da je bilo previse otvoreno) a nova toga nema i nema mogucnost stelovanja ali zato na izduvnom crevu za vazduh iz turbine ima nakacen neki ventil.
                    PITANJE: Dali je ovu moju sadasnju turbinu moguce nekako pojacati da bude otprilike bar upola kao ona moja stara pa nek trosi nafte isto kao i sa starom bas me briga samo da vuce bar kao sa onom. I sa ovom vuce dosta dobro ali nije to to.

Comment

• dieselman
                      CBC Senator XXL
                      • 14.11.2005
                      • 833
                      • tt

..ne moze...mala pa je mala...ako hoces da sve bude kao pre moraces staviti velik turbo...a i pumpa mislim da ide u sadejstvu sa turbom.......najbolje da ovo vozis neko vreme i priviknes se na sadasnje stanje..

Comment

• espace2beograd
                        CBC Veteran
                        • 06.10.2010
                        • 149
                        • Pančevo
                        • Golf 7 81kw

pumpa je ista kao stara bosch samo sto je sauh(ler kad je hladan) sa druge strane i radi na vodu, sa cime sam zadovoljan.
                        Stara turbina ne trosi ulje ali mi se cini da se malo glasnije cuje nego sto treba(pocetak crkavanja)
                        Hvali ti na odgovoru, ide on super i sada ali...
                        A sta je onaj ventil(ide sa izduva motora i prespaja na izlaz vazduha i turbine)?
                        Dali se moze ukinuti? U voznji nema neki zvuk (blow off) ili to nije to?

Comment

• dieselman
                          CBC Senator XXL
                          • 14.11.2005
                          • 833
                          • tt

..EGR,zatvaraj...

Comment

• espace2beograd
                            CBC Veteran
                            • 06.10.2010
                            • 149
                            • Pančevo
                            • Golf 7 81kw

EGR? Ja sam mislio da to imaju samo noviji automobili.
                            Dali nesto dobijam kad to zatvorim

Comment

• Goran
                              Moderator
                              • 06.10.2004
                              • 535
                              • Vrbas

od stetnih stvari samo grizu savesti da zagadjujes
                              Originally posted by Dora
                              Banovao me Goran
                              Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• espace2beograd
                                CBC Veteran
                                • 06.10.2010
                                • 149
                                • Pančevo
                                • Golf 7 81kw

necu da ga diram, lepo ide, ne dimi. Mislio sam ako ce bolje da ide da skinem ovako nista

Comment

Working...
                                X