Eter u sprej kantici je najbrzi metod, ako imas istu. Tvoj mehanicar bi trebao imati tako sto. Acetilen iz boce za varanje, benzin, propan, metan, ulje za kuhanje......................... . Salim se; cilj je dati motoru dodatno gorivo. Aerosolni eter je najpogodniji za aplikaciju. Pazljivo da ne razbijes motor.
BMW 524td E34
Collapse
X
-
Eter ili start sprej,da bi nas svi razumeli. Ne verujem da ce on podici obrtaje motora, on iz mog iskustva samo pravi smesu eksplozivnijom, tako da ako ga spricne u usisnu granu na tim obrtajima mozda samo malo promeni zvuk (traktor) i malcice digne obrtaje, ali kao sto Djuka rece desi mu se ponekad da skoci i na dve hiljde. Da je nedostatak goriva u pitanju ne bi imao snage ni na tih 1500, a on opet vozi normalno do tih obrtaja. Probaj sa resetom ECU-a, ne znam
.
Comment
-
-
Ako mene memorija sluzi, dizeli imaju fiksno otvoreno otvorenu usisnu granu i reguliraju obrtaje i snagu dodavanjem goriva. Ako motor zivne dodavanjem goriva bar ce se imati neka pocetna tocka. Ja ovdje branim samo logiku pristupa situaciji. Na 300K postoji dosta razicitih mogucnosti. Pumpa u rezervaru zamijenjena je umjesto da se izmjeri pritisak i volumen iste za vrijeme desavanja problema. Visokotlacna pumpa s 300K ????? Ja bih istu dao provjeriti na stolnom testu zajedno s ubrizgavacima i tek kad je to uradjeno moze se pristupiti elektronici. Predpostavljam da u BG postoje radionice koje servisiraju takve pumpe? Postoji li sluzbeni BMW servis koji ima opremu i poduceno osoblje ili to nije opcija zbog troska?
Comment
-
-
sluzbeni servis radulovic? Pa lakse i jeftinije mi je da kupim ispravnog stranca za 1250 eur-a nego da bacim pare radulovicu. Na isti nacin ce resavati problem znaci metod uzaludnih pokusaja.
Comment
-
-
Ako sumnjas na pumpu,po meni,najbolji servis za istu je Bosch servis Zeravica u Novom Milosevu(vec sam nekom na forumu to preporucivao).Mnogima su oni skupi u odnosu na druge,ali cini mi se da jedini uvek urade posao kako treba.
Cesto sam kod njih sretao ljude iz svih krajeva Srbije!Sigurno ne dolaze bez potrebe ljudi iz Nisa ili Cacka. Inace,jedno vreme su jedini radili pumpa-brizgaljka sisteme.Sad verovatno to rade jos neki...
Zato,ako sumnjas na pumpu odnesi je tamo i znaces da li valja.
Comment
-
-
osnovni problem je da izolujemo kvar. pa sta god daje sledi remont ili zamena
Comment
-
-
Dijagnostika je urodila plodom. Jednostavno sam uzeo sve komponente paljenja s drugog auta (pumpa, kompjuteri (ima ih dva), impulsgeber...) Menjao sam dok nije proradio i gle posle druge zamene (o srece moje) on proradi.
Comment
-
-
Pa nisam isao tom metodom. cim je proradio krenuo sam unazad da menjam i tako izlovao racunar. Probao vise puta sa starim i novim i uvek isto cim stavim ispravan on radi...
Comment
-
-
Inace sam na netu dosao do insformacija da moj model a i sve E34 serije imaju MIL svetlo. E sad cudno je bilo to sto na mom modelu nema MIL svetla. Skinuo sam kontrolnu tablu i utvrdio da postoji podnozije ali nema sijalice. Prvo sto mi je palo napamet je da je sijalica skinuta jer le to bilo lakse resenje nego srediti neki "nebitan" kvar. Medjutim dalje sam na netu saznao da je kod td motora BMW imao problem sa MIL lampicom koja nije prestajala da se gasi. Ocitavala je kodove ali jednostavno se vrtela u petlji tj. stalno je svetlela. E kada sam to saznao zakacio sam MIL lampicu ali ona nije radila? Tada mi je pao na pamet kompjuter! cim sam ga zamenio auto je proradio i gle cuda i MIL se javio. i to sa ocekivanom porukom da potencoometar gasa nevalja (u medjuvremenu sam ga otkacio). Normalno sad sam spakovao sve nazad i skinuo MIL da me nenervira.
Inace interesantno je i reci da sam eksperimentisao tako da se dovucem do vrh bubanj potoka na 1500o/min a zatim se spustim nizbrdo. Cim se zadovolji uslov (brzina preko 45km/h) da mogu da ukljucim kruz kontrol mogu da ubrzavam dalje normalno sa rucicom kruz kontrola. Tu sam posumnjao na potenciometar gasa (pedalu gasa) pa sam je zato otkacio i zamenio drugom ali nije u tome bio problem. Jednostavno kompjuter je odradjivao kontrolu preko kruz kontrola ali ne preko klasicne pedale gasa. Onda sam isao dalje a ostatak vec znate.
P.S. da imam nizbrdicu kod kuce mogao sam da ga vozim i ovako s kruzom...
Comment
-
-
Vrlo uspjesan popravak. Cestitam. Jos jedna potvrda da je za uspjesan posao potrebno poznavati sistem s kojim se borimo.
Ovdje kod mene, pradavaci stalno vade zaruljice da bi prikrili stvarno stanje
vozila i nedostatak MIL svjetla pri kontaktu je prvi znak za uzbunu. Ince nije potrebno vaditi instrument tablu za provjeru lampice
Comment
-
Comment