2.0 TDI PD dugo vergla vruc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

2.0 TDI PD dugo vergla vruc

Ovako,motor je 2.0tdi pd iz 2004 god.Desava se to da kada je bas dobro zagrejan (90 c) i kada ga ugasim pa posle par minuta ponovo hocu da upalim on prilisno dugo vergla (3-4sec) dok kada je hladan ili manje zagrejan pali na prvi okret.Motor je perfektan a i stavljen je nov akumulator od 72Ah.Cuo sam price da to moze softverski da se resi i da je to cest slucaj na tim motorima.Meni to stinking na anlaser.Svaki savet i preporuka su dobrodosli,hvala
  • miskovolvo
    CBC Veteran
    • 22.02.2010
    • 171
    • Aleksinac

Re: 2.0 TDI PD dugo vergla vruc

ako imas dijagnostiku udji u merne blokove i pogledaj broj obrtaja u toku verglanja,nebi smeo da bude ispod 250,ako nije do alnasera onda se resava ili softverski ili se pravi varalica

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Hvala misko ali nemam dijagnostiku Mislim da je upravo do njega jer se zalece tj. vergla sve brze dok ne sastavi a nekad se desi da menja proj obrtaja,kao da na momente zaglavljuje.A zasto kad je hladan upali istog momenta kad okrenem kljuc?

Comment

• miskovolvo
        CBC Veteran
        • 22.02.2010
        • 171
        • Aleksinac

Gorane,novije automobile jednostavno ne moze niko da resi bez dijagnostike i odokativnom metodom,znaci prvo dijagnostika,kodovi greska parametri pa sve ostalo,

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Hvala,primljeno k znanju! Ma ne odricem se ja mog Nissana 1.7d iz 87god.Kod njega nema sta da se pokvari a i kad se desi to se resava na putu

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Malo sam guglao i nasao na forumu u hr. da je to masovna pojava i kolko sam video ima dosta mogucih razloga sto me jos vise bacilo u rebus.Ako neko zna resenje i moze da odradi neka mi javi na PP.Uzasno me nervira i rasteruje mi kupce! Evo tog foruma http://www.forum.hr/showthread.php?t=280606

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

ne znam da li smeš da probaš zbog zupčastog kajša ,ali ostavi auto kada je vruć na nizbrdici ,pa probaj da ga upališ ..ako ne upali ..probaj ga na na metar nizbrdo..ako odmah sastavi . znači da je anlaser,akumulator . ili masa od anlasera.
              to bi mogao odmah najedostavnije da proveriš.Da mu očistiš sve mase i kontakte na anlaseru i akumulatoru.
              ja sam imao isti problem viewtopic.php?f=358&t=51517&p=785759&hilit=corsa+b +nece+da+pali#p785759
              i pljenje reseno remontom anlasera. meni vruć nije hteo uopste da upali , a hladan na pola ključa.
              taj tvoj auto je mnogo moderniji ..ali ako nemozes na dijagnostiku,kreni od stvari najlaksih za proveru.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Na dijagnostici ne prijavljuje ni jednu gresku a sto se tice paljenja na nizbrdicu ili na gurku,od toga nema nista,jer je DSG menjac.Pitao sam decka koji mi je radio dijagnostiku da mi ocita broj obrtaja anlasera prilikom verglanja ali on to nezna

Comment

• miskovolvo
                  CBC Veteran
                  • 22.02.2010
                  • 171
                  • Aleksinac

kakav ti je taj majstor kada nezna da pogleda broj obrtaja motora,hajde ovako zakacite auto na dijagnosiku,kanal o1 engine menagment,otvori mearing block i pogledajte broj obrtaja motora,nebi smeo da bude ispod 250,ako jeste skidaj alnaser,mogu da budu milion gluposti,ali najcesci kvar je alnaser ili rekao sam ti reemap ili ugradnja varalice,mora posle da pali kao mina

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Sad sam bio na daiagnostici,anlaser vrti od 210 do 230 obrtaja i onda kad upali obrtaji stoje na 870 rpm.Jel to znaci da je anlaser?

Comment

• miskovolvo
                      CBC Veteran
                      • 22.02.2010
                      • 171
                      • Aleksinac

Znaci

Comment

Working...
                      X