Peugeot 306 1.9d nece da vuce gorivo ..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milan77
    CBC Početnik
    • 15.12.2010
    • 5
    • Beograd

Re: Peugeot 306 1.9d nece da vuce gorivo ..

Hvala, isto mi je rekao i drugar koji se od mene vise razume u automobile.
    Dosao je danas do mene, skinuli smo filter - nije prljav niti ima ista loseg u njemu, jedino je primetio da dok druka pumpicu izlazi nafta napolje i zato smo ga skinuli, promenili gumicu (onu na poklopcu narandzaste boje, zaklopili probali i ne pusta dizel, samim tim i ne vuce los vazduh.
    Nadrukali i probavali celo popodne radilo je ok.
    Cekam nekih par dana i onda opet cu da probam, ako se ne desi javljam.

Preporucio je da se skine nekko "sace" ispod sedista ima neki poklopac koji se odsrafi i to sace da se lepo ocisti i opere, to cemo uraditi narednih dana kad bude toplije.

Miki, druze, ja stvarno nisam nikakav znalac oko motora i automobila, ali me ova muka naterala da oko ovog dela agregata saznam to sto sam morao da radim.
    Nemoj me shvatiti zlonamerno, ja savetujem da probas da proveris gumice na filteru i samo kuciste. I ja sam prosle zime menjao, i radilo je te zime. A ove me zezalo.
    Ne znam jesam li resio problem ili ne, izgleda da jesam vreme ce reci istinu, nadam se da jesam.
    Savetuje me i on da promenim filter na neki Golfov, vrlo je jeftino cela operacija 1000 dinara, ako ovo ne bude radilo, i poslusacu ga izgleda zna sta radi decko.
    Vidis da su oni traljavo resili to kuciste filtera, drago mi je sto mogu da podelim misljenje i poslusam savete, ovde su veliki znalci spremni da pomognu.
    Meni se cini da je ta operacija oko pumpe koju ti hoces da probas prilicno skupa i trazi posebnog majstora.
    Probaj sve prethodno pre nego sto se upustis u investiciju.
    Pomenuo sam tvoj slucaj i zapazanje, i kao sto je neko pomenuo ovde dostavnu pumpu, ako sam ga dobro shvatio, i on nesto slicno predlaze, elektricnu pumpu koja ce da radi neko vreme kad das kontakt (recimo koliko i grejaci rade) pa kad se grejaci iskljuce i pumpa iskljuci. Mozda to resi problem... kaze da je na nekom autu kod svog oca tako resio problem paljenja preko zime. Mozda vredi probati, i ta opcija po njemu nije skupa. A i ima neke logike, potpomogla bi "u****vanje" dizela u pumpu. Samo ostaje pitanje jeli je potrebno stalno da radi ili samo privremeno kao ispomoc oslabljenoj Lukas pumpi.

Hvala svima.

Comment

• -Miki-
      Moderator
      • 09.11.2005
      • 708
      • Valjevo
      • Honda Accord coupe cg4

@KOle 24
      Nema grejac definitivno samo vodove direktno iz rezervoara do kucista filtera
      @JAPANX
      Pregledao sve ispod filtera za vazduh nema nigde nikakvog creva (ima za vodu iz glave al to jbg nema veze sa ovim)
      @Dieselman
      Hvala na odgovoru i ja mislim da je problem u PVP tj njenom transferu goriva ostalo sam pregledao
      @Milan77
      To sace ispod zadnjeg sedista je u filter u rezervoaru ,pazljivo skini i pazi na gumicu koja dihtuje.Procitaj pazljivo moje postove ,filter od golfa sam stavljao prosle godine ,radio je vrlo kilavo - nije resenje a proverio sam i ostale "sporedne"moguce kvarove vise nisam pametan a problem mi je i naci krstenog bosistu da mi ovo odradi kako treba jer ovi iz Sapca koji vaze za strucan servis (jbg i bio je nekad) su mi prosle godine "kao servisirali pumpu" naplatili 150e i posle toga su poceli svi zimski problemi ...
      Ne znam vise pokusacu da nadjem memransku elektricnu ac pumpu i da se vise resim bede sa ovim povuci potegni dovodom goriva ...

Miki
      Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

@Miki
        Izvini,bio sam odsutan. Mislio sam baš na to što si i sam rekao
        pokusacu da nadjem memransku elektricnu ac pumpu i da se vise resim bede sa ovim povuci potegni dovodom goriva ...
        Ne mora da bude membranska,potrebno je da bude niskog pritiska,tek da dotura gorivo do PVP. Tako ćeš biti siguran gde je problem. Ako je postaviš pre filtera nafte,lako će ti pokazati da li na filteru vuče falš vazduh,naime sa pumpom ispred će procureti na mestima gde bi,eventualno mogao da vuče falš vazduh.
        Pumpu poveži na kontakt,tako da radi odmah.

Comment

• Milan77
          CBC Početnik
          • 15.12.2010
          • 5
          • Beograd

Da li ce se tako vezana pumpa odraziti na potrosnju goriva ili ne?

Comment

• -Miki-
            Moderator
            • 09.11.2005
            • 708
            • Valjevo
            • Honda Accord coupe cg4

Milance nece naravno jer gorivo cirkulise kroz ceo sistem a visak se vraca u rezervoar,radi istu stvar samo to vise ne radi PVP tj. radi ali PNP ga potpomaze.Drugar mi je preporucio neku facet PNP rece stavljali su na trkacke jugice i radila je odlicno posao.Malo sam pretrazivao po netu ali ne mogu da nadjem ko prodaje ako neko zna molim prosledite mi kontakt

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

Imam ja HKT japansku, mozda ti je skupo jer kosta 5500din ali to je ta pumpa elektricna niskog pritiska, ima i svoj nosac a velicine je veceg filtera za gorivo od benzinca

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Izbor pumpe je pravi,imao sam posla sa takvim,ali nismo sigurni da će rešiti problem.

Comment

• banekg
                  CBC Senator XXL
                  • 06.09.2010
                  • 1274
                  • Nis
                  • Toyota Carina e 2.0

ali to je ta pumpa elektricna niskog pritiska
                  Ja se izvinjavam sto upadam u temu koja me se ne tice, ali bih voleo da dobijem informaciju, koji pritisak daje ta pumpa? Treba mi za neke svoje ludorije. Hvala.
                  Long Live CBC!!!

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Oko 0,2bara obično,pojačane oko 0,35bara ,odokativno ili ne.

Comment

• -Miki-
                      Moderator
                      • 09.11.2005
                      • 708
                      • Valjevo
                      • Honda Accord coupe cg4

@JAPANX
                      Hvala za ponudu pokusacu prvo da nadjem pumpu za probu ako resava problem kupujem bez razmisljanja.Do sad sam bacio dosta para zbog ove gluposti a nisam nista resio (cantre,filteri,drukalice,creva i nista) pa mi se ne experimentise opet .
                      Originally posted by Stratos
                      Izbor pumpe je pravi,imao sam posla sa takvim,ali nismo sigurni da će rešiti problem.
                      Upravo ..

Comment

• Milan77
                        CBC Početnik
                        • 15.12.2010
                        • 5
                        • Beograd

Mali update mog problema: za sada radi, nema vise gasenja, problem je izgleda bio u filteru goriva koji nije lepo dihtovao.
                        Videcemo koliko ce da "drzi vodu".

Nastavljam da pratim jer i mene zanima ova tema i te kako!

Comment

• -Miki-
                          Moderator
                          • 09.11.2005
                          • 708
                          • Valjevo
                          • Honda Accord coupe cg4

Ha neverovatno ,kod mene je ista situacija juce i danas (na -7) radi bez problema.Nakon zadnjeg prepakivanja kucista i sipanja eurodizela za sad radi bez greske.Problem sa PVP je evidentan ali nafta konacno cirkulise, ali sto rekao Milan videcemo dokle ,Honda je i dalje u pripravnosti da uskoci ako zena ne ode na posao

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

gotovo sam siguran da je do nekog fals vazduha, treba prepipati sva creva

ali leti, sad je Ladno

Comment

• Ivan1983
                              CBC Početnik
                              • 21.12.2010
                              • 1
                              • Pozega

Miki imam isti problem na Peugeot 206 1.9d. ne znam vise sta da radim, bio sam kod majstora i on kaze da je lose gorivo, da sipam aditiv, ja to uradim, ali opet se isto desava, upali pa se ugasi.. da ne duzim pricu isti simptomi kao i kod tebe. Pomozi ako si pronasao resenje! Hvala

Comment

• -Miki-
                                Moderator
                                • 09.11.2005
                                • 708
                                • Valjevo
                                • Honda Accord coupe cg4

Pozdrav Ivane
                                Ja sam otprilike u gornjim postovima objasnio moje muke sa prokletim transportom dizela do pumpe a nakon svega moja zapazanja su sledeca.
                                DW8 motor sa lucas pumpom po svemu sudeci ima veliku manu sa dovlacenjem goriva do PVP (pretpostavljam lose resena pumpa) a pored toga postoji i problem sa kucistem filtera za gorivo tacnije usko grlo mu je drukalica na istom,jer tu zna da uvlaci vazduh.Radio sam sve i svasta (pisao sam o tome) i na kraju iz svog iskustva mogu predloziti ostalima sledece: Zaboravite aditive zimi (moje iskustvo) sipajte euro dizel jer je dosta redji od D2 a ako i dalje pravi probleme onda zamenite kuciste filtera i nastavite sa eurodizelom . Ja sam na ovaj nacin resio problem (prosle godine menjao kuciste ,a sad samo eurodizel) i sad konacno radi bez problema i na -15 koliko je bilo ovih dana.Ostavicu otvorenu temu pa slobodno pisite svoja iskustva sa ovim problemom .

Pozdrav Miki

Comment

Working...
                                X