Peugeot 306 1.9d nece da vuce gorivo ..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milan77
    CBC Početnik
    • 15.12.2010
    • 5
    • Beograd

Re: Peugeot 306 1.9d nece da vuce gorivo ..

Pozdrav,

Opet ja

Da izvinete na izrazu "pisha" mi dizel na filteru goriva. Sutra ga menjam za Golfov i stavljam guma-drukalicu, pa cu da probam, ako i to ne proradi onda ide i elektricna pumpa.
    Puko mi je film vise, koliko je ovo lose resenje u pezou to nije normalno. Lik koji me je doslepao do kuce kaze, da sam mu drugi u nedelji (jednog nesrecnika je sa pezoom 2008 godiste isto doslepao, uoci novogodisnje noci. Isto dizel isti simptomi.

Dakle - pezo fuseraj su nastavili i sa novijim modelima. Bolidi!

Comment

• dieselman
      CBC Senator XXL
      • 14.11.2005
      • 833
      • tt

..silno gresis..pug je napravio neke od najboljih dizel motora,medju kojima je i taj koji imas u 306,samo ko ce to i da odrzava..

Comment

• npero
        CBC Član
        • 17.02.2008
        • 50
        • SU

Pre par godina ima mozda i deset napolju prava zima smrzlo sve pored puta gomila VW sa onim njihovim filtrom na blatobranu i stegnutim D2 nije bilo eurodizela , a moj TUD3 (PSA motor 1.4D) kuciste filtera u kompletu sa kucistem termostat nafta fino vruca, cim radi 20 minuta posle toga nema sanse da stegne nafta, samo da im masem . Svaka im cast za resenje samo je trebalo staviti kuciste filtera na istom komadu aluminijuma sa termostatom na glavi .

Imaju fancuzi zanimljivih resenja ne treba ih tek tako otpisati ne kazem da nemaju mana ali za neke stvari svaka im cast.
        A ti tek novih retko koji kod nas ispod 200000km sta god pisalo na satu i jos se svi voze.

Ko sto kaze diselman treba odrzavat.

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Edit -Miki- :Ne citiraj post iznad podrazumeva se da odgovaras na njega ...

Pa jeste,pre par godina,sada je D2 katastrofa od goriva.I ostali su imali dobra resenja,neki jos bolja,grejanje filtera je izvedeno preko struje i odmah pocinje grejati naftu.Ali ,avaj dzabe, kad na samom startu zaledi u rezervoaru.Zaboravite na D2 u zimskom periodu,nije jeftino skidati rezervoare i cistiti od parafina i kristala leda.Predjite vec jednom na kvalitetnija goriva

Comment

• npero
            CBC Član
            • 17.02.2008
            • 50
            • SU

Sad samo eurodizel .

Comment

• antec
              CBC Početnik
              • 13.01.2011
              • 2
              • Beograd

Imam citroen xsaru sa DW8 motorom. I nisam imamo problema da upalim pri ovim minisima.
              Ustvari imao sam problem kad 3 dana nisam palio auto onda je tek iz 5 puta upalio.
              prosle godine u zimu sam menjao neki ventil na Lucas pumpi jer mi je curala nafta na njega( zamena me kostala 150e).
              Posle par meseci nafta je pocela da izlazi na Lucas pumpi kad je hladan nakon 5-6km voznje prestajalo je da curi.
              isao sam kod Boshista i svi su mi predlagali da servisiraju pumpmu 150e + 50e(skidanje).
              Do tada sam sipao samo eurodizel. Odlucim da vidim kako ce da se ponasa sa D2 i gle cuda sa D2 ne curi. Od tada uglavnom sipam D2 i retko evro dizel.
              Sto se tice filtera za naftu proverite kakav je majstor mi je na stavio neki sa jednom gumicom i auto je podigao ler gas. Ja sam posle kupio drugi koji ima 2 gumice jednu spoljacnju(vecu) i jednu untrasnju(manju) i ler gas se vratio u normalu.

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

Nemoj se previse nadati ,ako je jednom procurilo nastavice da prosipa cim otopli, D2 nije resenje nego lepo reklamiraj servisu koji su ti radili pumpu.
                Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• antec
                  CBC Početnik
                  • 13.01.2011
                  • 2
                  • Beograd

Pa nisam radio remont pumpe. D2 je resio problem bar zasada (u zadnjih 10 meseci).Videcemo do kada ce da traje

Comment

• dabec
                    CBC Početnik
                    • 08.03.2011
                    • 1
                    • japivb@yahoo.com

zdravo ,imam slicnih problema (na p206 1.9 dw8 motor)koji se drugacije manifestuju, pali uvek ali se ceo auto zadrma (vibracije su postale bas primetne) ,kao da neki cilindri zakasne ,a zvuk 1-2sek je kao kad kod benzinca kome ventili nisu nastelovani,Kada se ugreje spusti ler na nekih 970 obr.i prilikom laganog davanja gasa do 1100 obrt.vibracije ponovo krecu(bukvalno imas utisak kao kad korpa kvacila losa a nije ,osecaj u kabini dok auto stoji je slican onom kad vam je guma kriva-baca)Poceo je mnogo da me nervira jer u gradskoj voznji te vibracije lii nepravilan rad motora ne mogu vise da podnesem (promenis iz 1 u 2 i odmah cima dok ne uhvati zalet tj popne obrtaje) i ,ponekad hoce da se ugasi tj(kazaljka obrtaja krene da skace i da se spusta).po tabli ima 123000km i max brzinu od 150-160(naravano sve preko 120 iziskuje tampone u usima ako ima pomoci ili neko zna
                    ko moze da resi problem neka mi javi .MOOOOoLIIIIII VASSSsSSsSSSSSsS INACE SNIMAM ReKLAMU U KOJOJ CU DA UNISTIM 206 JeR MI SKACE PO ZIVCIMA VIsE

Comment

Working...
                    X