Imam Golf 2 1.6 dizel mi se javlja eden problem:Kad ga ujutro upalim auto odmah upali i se ugasi nakon paljenja.Drugi put isto se desi upali i odmah se ugasi.E treci put auto upali ali se desava da radi na 3 cilindra ako mu malo dodam gas,Nakon po 3, 4 min se uparvi to i radi na 4 cilindra.Dodeka radi tako od auspuh izbacuje beli a ponekad i crni dim.Ovo je prva zima sto se desava taj problem.Inace auto mi je kupen 4 god servisiran je na vreme se.E sad kad se pojavio ovaj problem provjereni su svi grejaca svi su ispravni,zamenjeni se dizni ali opet i so niv isti problem,odneo sam na boshist da mi nasteluje paljenje podeseno je i to mada da on kaze da je bilo dobro nastelovano i pre tome.Ne znam u cemu je problem. Filtri su zamenjeni pred 5 meseca svi.Da sad auto nikad ne mi radio tako ova je prva zima da se to desava.Lepo ide ne baca dim ne trosi ulje 30dcl na 6000 km.U cemu moze biti problem?
Golf 1.6 dizel problemi so jutarnog paljenja
Collapse
X
-
Re: Golf 1.6 dizel problemi so jutarnog paljenja
TEORIJA: Imaš nepravilnosti u sagorevanju i ostvarenim uslovima za isto, a to je:
1.Nedovoljna kompresija, oštećenja klipova, karika, glave, ventila, cilindara, posledice habanja
2.Neadekvatan statički ugao predpaljenja, možda bi malo trebalo pumpu u ranije paljenje, da ti ne objašnjavam zašto
3.Neispravan sistem za napajanje i distrubuciju goriva-Pumpa visokog pritiska, brizgaljke, vodovi...
4.Neispravni uređaji za hladan start: Grejači, Regulacija ranijeg predpaljenja koju Golf činimi se ima a tvoja sadašnja pumpa nema
5.Neadekvatno gorivo-nedovoljnog cetanskog broja i ostalih karakteristika
Eto kvar je tu negde''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
Kada menjaš stari neispravni deo sa drugim starim i neispravnim,a pri tome neodgovarajućim delom onda nije realno da očekuješ poboljšanje rada sklopa na kome je vršena goreopisana intervencija. Mislim.
Comment
-
-
Originally posted by StratosKada menjaš stari neispravni deo sa drugim starim i neispravnim,a pri tome neodgovarajućim delom onda nije realno da očekuješ poboljšanje rada sklopa na kome je vršena goreopisana intervencija. Mislim.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Sacekajte malo.Mozda ste me pogresno svatili.Ko rece da pumpa nije ispravna?Nisam rekao da pumpa je neispravna.Menjao sam pumpa zato sto sumljao sam da je problem u nju i ni sam smenio samo tako da ja stavim. Pumpa je prethodno ispitana kod boshiste i kazu da je ispravna zato i sam ja smenio.Istina otprvin mislio sam da je do nju,zato sto kad sam ja stavio auto mi radio dobro ali to je bio sigurno zato sto i bilo potoplo napolju.Megutim za neki dan kad je opet zahladio auto mi pojavljue isti simptomi.Pomislio sam da nisam dobro nastelovao paljene megutim i kad sam otisao ponovo kod boshiste on opet proveri pomestio je malo ali kaze da nema potreba zato sto paljenje bilo sasvim u redu.Rekao je da proverim drugi stvari da ne vuce negde falsh vazduh u crevima dovod i da zamenjem dizne zato sto te dizne ne se stelovaju nego da kupim novu i da zamnjemim.Isto tako mi je rekao da ta pumpa mnogo retko se kvari,i zato sto imam isti simptomi kaze on da i druga pumpa sigurno je ispravna,nego problem je u nesto dr.Rekao mi je da proverim da ne vuce falsh vazduh negde,da zamnjemin dizne i filter za naftu,zato sto taj nije ni imao vremena da mi bara dali vuce falsh vazduh,imao je puno posla.Za dizne mi rekao da sam gi zamenim, i ako i to ne pomaze najverojatno je nesto u motoru.E pa sad moram da merim kompresije mada malo mi je cudno zato sto pocnalo da mi se dogagja sve taka odjednom od ova zima.Ja ga imam ovaj auto 4 god kupio sam ga od covek koj sto ja licno poznajem i znam deka pred da ga kupim na nju je radjena generalka.Isto tako kad sam ga kupio odmah sam merio kompresiju bila je odlicna.30,29,30,29 bara.Ali sta je tu je ovih dana cu opet da premerim pa videcu
Comment
-
-
Sve ima svoj vek, pa ne misliš valjda da se posle 4 godine vožnje pojačala kompresija? Kad sam ti rekao da probaš da pomeriš paljenje u ranije, probaj. Ima puno razloga da se motor takvog stanja bolje ponaša kad je recimo predpaljenje 1mm umesto preporučenih 0.90mm/gmt.''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Comment
-
-
E treci put auto upali ali se desava da radi na 3 cilindra ako mu malo dodam gas,Nakon po 3, 4 min se uparvi to i radi na 4 cilindra.
Comment
-
-
Nije menjan dihtung glave....Nego da kazem sta je bilo so kompresijom.Merio sam kompresijom i kompresija je prvi cilindar27,vtori cilindar28,treti cilindar26,cetvrti cilindar28 bara.Majstor sot mi je merio rekao mi je deka so vakva kompresija mora da upali i deka ne smije da radi tako.Samo da kazem uste nesto a to ranije ni sam probao.Sinoc sam probao kad sam ga nosio kod majstora.Kad ga upalim radio je isto na 3 cilindara.Znaci sacekam grejace ugasi se oni i nakon 10 sek palim.Auto je zapalio ali radio je na 3 cilindra.Nakon 10 sek ugasim ga i upalim ali pvaj put bez grejacima.Auto je upalio i radio sasvim normalno radio je na 4 cilindra,nije dimio pozadi,a ako ni sam tako napravio trebaju mu 3,4 min da sastavi.To je isto i majstor primetio pa ujutro kad sam otisao da ga zemem mi je rekao da nije mozda nesto u dovodot na nafta zajebano.Nesto sumlja kao da je rezervoar zaprljan ili cevi ispod auto sta ja transportuju nafta do bosh pumpu? Malo me zbunila i ova pojava sto do sad nisam ja probao:ugasim ga,nakon 10 sek upalim ga bez grijaca direktno i auto radi normalno?
Comment
-
-
Originally posted by Goran_nik86.Znaci sacekam grejace ugasi se oni i nakon 10 sek palim.Auto je zapalio ali radio je na 3 cilindra.?
Comment
-
-
Originally posted by dieselman..kasno paljenjje ili deblji zaptivac glave...''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Comment
-
Comment