Golf 1.6 dizel problemi so jutarnog paljenja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Golf 1.6 dizel problemi so jutarnog paljenja

Pa ako trgovac lepo kaže onda je greota ne poslušati ga.
    A pajser po glavi ionako sleduje majstora.

Comment

• ragazzoni
      CBC Senator XXL
      • 24.02.2009
      • 774
      • Obrenovac i okolina
      • Opel Omega 2.0i-16v

Naročito volim one trgovce koji imaju SVE i PRODAĆE ti baš ono što tebi treba!
      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Goran_nik86
        CBC Član
        • 17.10.2009
        • 25
        • Macedonia

I izludjuje me ovaj moji 1.6 dizel motor.Toliko sam razocaran sto razmislam da ga izvadim u prodam na djelove. Razmislam za ubacivanje drug motor,danas sam bio kod jedan koji prodaje polovni motoriIma. Ima na raspolaganju 1.6td 60ks ali je bez bosch pumpa,i uste jedan 1.9 od trojka obicni dizel 64 ks.E sad on kaze da za 1.6td moram mjenati bosch pumpa zato sto nije bila ista so pumpa od obicni dizel,a jedan majstor mi je rekao da moze i pumpe od 1.6d da ide u 1.6td so prepravkom.Za 1.9 kaze da je sasvim ista pumpa kao i za 1.6d.Ja sam zagrejan za 1.6td ali kao sto vidim ako treba da kupujem i pumpa bi me kostao poveke nego da uzmem 1.9d obicni.E pa sad ako moze neki savet dali da uzmem 1.6td,dali bi imao podobru snagu zato sto ima turbina ali ipak je 60ks,ili ovaj drugi 1.9 obicni dizel so 64ks.Ko od niv bi imao pogolema snaga i koji bi bil pobrzi.

Comment

• aleksd
          CBC Član
          • 15.03.2010
          • 55
          • Smederevo

Moj ti je savet da nađeš drugog majstora koji će imati volje, znanja i vremena da reši problem. Ovo ti kažem iz razloga što sam pročitao dosta nelogičnosti koje si napisao da su ti savetovali-rekli, a pride su i stalno kratki sa vremenom. Na primer: kako sam da zameniš dizne? Eventualno da staviš neke polovne- ne ispitane. Kakve su to dizne ne Golfu 2 koje se ne šteluju? Nađi nekog dobrog bošistu za početak da ti ispita pumpu i dizne, a eventualno čišćenje rezervoara i kontrolu dovoda goriva možeš i sam da odradiš. Što se tiče motora koje si naveo svaki od njih traži svoju bosh pumpu. Sad u kakvom su stanju to je već pitanje... Ja sam svojevremeno, u jednoj od svojih ludosti, ugradio 1,9D sa nekih 200000 pređenih i vozim ga još uvek-prezadovoljan.
          nikad se ne predati, osim kad moraš... (Otto Von Grunf)

Comment

• kadja
            CBC Početnik
            • 23.01.2011
            • 1
            • knjazevac

aleksa je lepo primetio da taj tvoj majstor i nije neki . crni dim ti ide zato sto neka dizna ne rasprsuje nafu lepo nego pisa , zato i radi na tri cilindra dok se dizna ne zagreje . dizne se steluju malim plocicam koje bosisti imaju . za svaki tip motora je propisano na koliko bara se steluje nova , a na koliko stara dizna . skini sva cetri pistolja i nosi pravom majstoru da ti to odradi . trebalo bi da nakon toga motor radi kao i ranije .
            pozz

Comment

• Goran_nik86
              CBC Član
              • 17.10.2009
              • 25
              • Macedonia

Posle dugog vremena da se javim sa komnetar sa golfom.Bio je kod bosnista koji vazi za jedan od podobrite kod nas.Proverio mi dizne rekao mi da se ispravni samo jedna je bila zaslabljena na 4 cilindar rekao mi je da ne mora da se menja ali ipak sam promenio.Auto je opet imao iste simptome i on kaze da je problem so transfer u bosh pumpu.Izvadio je bosh pumpu rasklopio je i menjao neke gumice cistio nesto unutra.Posle je stavio na bosh stol ispitivao je.Seta ta vremena ja sam bio tamu i gledao sam sta radi.Kad je ispitivao obogacio je smesa,a koga sam ga pitao zasto rekao mi da treba da se pokaci.Zato sto ne stigao da je namesti za jedan dan rekao mi da dodjem sutra po auto i kad sam otisao da ga zemem auto je radio ljepo.Dojdem kuci i ujutro opet isti problemali ali ako mu dodam malo gas radi na 3 cilindra dok se ne zagreje ali ranije radio tako kad je bilo van hladno a sad i na toplo recimo na temeratura od 15 stepeni.Dodeka radi tako izbacuje crni dim niz auspuha.Javim mu se preko tel da pitam dali ima veze so to sto ja zbogati smesata a on mi je rekao da je smesa dobro podesena i da ne treba dirati.Vidio sam na druge golfove da taj sarav je mnogo odvrcen za razlika od moji kada jos malo fali da bude skros zavrcen.Pa sad jedno pitanje:Moguce li je da je pumpa predozirana i od to da radi tako,i dali je opasno ako ga malo odvrnem da vidim kako bi se ponasao?Ne zelim dirati taj saraf zato sto mi je boshist tako rekao ali stvarno ne razumem sta drugo bi moglo biti.Sad auto se ponasa poloso i od porano....Pozzz do svi strucnjamica na forumot

Comment

• dieselman
                CBC Senator XXL
                • 14.11.2005
                • 833
                • tt

..odvrni pola kruga i sutni pumpu ka bloku par mm...

Comment

• Goran_nik86
                  CBC Član
                  • 17.10.2009
                  • 25
                  • Macedonia

Prvo svima cestit 1maj.....Nasao sam konecno sta je bio problem sa mojim golf.Problem je bio do dizne iako boshista mi je rekao da se ispravni.... Ne mogu da svatim samo kako gi ispitao i mi rekao da se ispravni.....Pred neki dan stavim druge dizne od golfom od moji prijatelj i cudo"Auto radio je ko sat nizak ler gas.Izgubio se problem sto se javlao"rad na 3 cilindra"i primeti sam da motor radi mirnije nego ranije Kad mu malo dodam gas da recemo do pola opet pokusava da radi na 3 cilindra kako da saka da se zagusi ali skoro i da se nije primecivalo....E togas odvrnem onaj saraf za podezavanje protok oko pola kruga i problem je skros resen Motor radi mirno doibro vuce ne se gusi ne radi nikako na 3 cilindraProvozao sam ga pola sata sa tim dizni ali kad vratim moje ope ista stvar.I svatio sam da kvar mi je u dizni taka da moram da uzimam novi ulosci.Sad pitam vas moguce li je da to sto protok mi je bio nakacen previse da mi se sjebale dizni od to?I dali to se odraziva negativno na dizne.I dali mogu da pominem so stelovanje na diznama ili moram nove uloske....Znam da i novi treba da se steluju ali...

Comment

• dieselman
                    CBC Senator XXL
                    • 14.11.2005
                    • 833
                    • tt

..stavi nove..

Comment

Working...
                    X