velika potrosnja ulja na golf 4 sdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djilepfc
    CBC Član
    • 01.10.2010
    • 27
    • Leskovac-Knjaževac

velika potrosnja ulja na golf 4 sdi

Pozdrav svima.vozim golf 4 sdi 2002 godiste koji je u super stanju, koji radi normalno , koji trosi malo itd, sve u pozitivu.Imam problem oko potrosnje ulja.
    Vec cele godine mislim da mi trosi vise ulja." 2 puta sam menjao i ulje i filter ulja ali posle promene predjem 1500-2000km i upali mi lampicu za nedostatak ulja.Kada sam kupio auto pre 2 godine kada sam odmah promenio ulje , lampica mi se upalila tek posle 8000km sto je velika razlika.

Šta moze biti problem, jel opet ponavljam ,palila se na 8000 i posle te promena sada se pali na 1500-2000km-
    Koliko se treba sipati ulja kada se menja ulje,neznam koliki je kapacitet.Ja sipam 4 l koliko je i kante mobil 5w/4o

Molim za pomoc

unapred zahvalan
  • gti16v
    CBC Senator XXL
    • 05.08.2007
    • 343
    • BGD
    • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Re: velika potrosnja ulja na golf 4 sdi

Tek sad shatam koliko je super stanje sirok pojam

Cemu sluzi sipka za merenje nivoa ulja u motoru i kako se pravilno upotrebljava?
    Motor zagrejan na radnu temperaturu, auto na ravnoj povrsini, ugasi motor, sacekaj 5 minuta pa premeri. Ili je mozda bolje da ipak to prepustis nekom strucnom licu. Ko ti je menjao ulje?

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Najverovatnije je problem sto si cekao da ti se posle prvog servisa upali lampica i to "tek" na 8000km.Nisi smeo da cekas lampicu ulja prvi put da ti se upali,verovatno si zadnjih par hilajda vozio sa malo ulja u motoru i napravio trajno ostecenje.Inace odakle ti uopste ideja da meris nivo ulja tako sto cekas lampicu?
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Put-in
        Banovan
        • 28.01.2009
        • 189
        • Beograd

Uz svo dužno poštovanje pokretaču ove teme, ali ova tema bi trebala biti negde u rubrci "verovali ili ne". Prvi put čujem da neko doliva ulje ili meri potrošnju po tome da se lampica upalila ili ne. Verovatno taj motor više nije isti od kako si ga kupio jer mu se već 2 puta pali lampica za ulje a ti čekaš da se to desi da bi dolio.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

inace u taj motor po autodati sa zamenom filtera ide 4,5 litara.tako da si svaki put u startu bio sa pola litra ulja manje.
          jel ti to prvi auto ? ,koliko imas godina?
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• ASTRAOPC
            CBC Član
            • 16.06.2010
            • 70
            • Cacak

Ja sam u auto skoli vozio tog golfa , instruktor je stalno imao litru ulja u gepeku.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Meni je sasvim normalno imati litar ulja u gepeku, cak iako ti auto ne trosi puno ulja.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• djilepfc
                CBC Član
                • 01.10.2010
                • 27
                • Leskovac-Knjaževac

Ovako,prvoljavo zahvaljujem na odgovorima.Mozda vam cudno deluje moje ponasnje ali se ja ponasam kako mi auto dozvoljava.imam 25 godina i ovo mi je treci auto.Ni sa jednim automobilom nisam imao problem osim sa ovim.Iskreno imam uvek litar ulja u gepeku da se ne bih desavalo ovo sto mi se je i desilo.Umem da proverim koliko ima ulja kao sto mi je neko napisao ali su mi tu neke stvari malo cudne i zato mi se je ovo verovatno i desilo.Jednom prilikom krenem ja za bg.Kad sam posao pogledao na sipci ulja i bilo je bas onoliko koliko treba,na sredini izmedju min i max.Na pola put mi je upalio lampicu zutu za ulje.To je bilo tog prvog puta kada mi se upalila na 8000km.To me je iznenadilo i nije mi logicno.E posle tog menjanja ulja i filtera nastali su mi problemi o kojima prica,Promenim filtere i ulje(uvek sam sipao 4l a mozda je trebalo i malo vise) i predjem 1500-2000 km i upali se zuta lampica za ulje.Eto tako je to krenulo i mislim da i biste i svi Vi tako reagovali.

Jedino da probam da sipam kada menjam ulje 4,5 ili 5l pa mozda je to i normala za ovaj auto.

Ako imate jos neki komentar slobodno ostavite meni znaci

Veliki pozdrav

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Promeni ulje i dobro ocedi motor. Sipaj 4,5l ulja. Upali ga da odradi malo, ugasi i po uputstvu izmeri visinu ulja. Provozaj ga jedno 500km i opet po uputstvu proveri ulje i dolij po potrebi. A onda ga kontroliši na svakih 500km dok mu ne utvrdiš potrošnju!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Put-in
                    Banovan
                    • 28.01.2009
                    • 189
                    • Beograd

Ček ček, zar nije lampica za ulje crvene boje? Na nekim kolima žuta lampica za ulje označava nedostatak tečnosti za brisače, antifriza...
                    I još nešto, ulje treba uvek da bude na maximumu, znači skoro na vrh mernog dela na šipci (ali ne sme da bude iznad maksimuma).

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Neka vozila pale crvenu pa žutu lampicu. Žuta može da znači manjak ulja, a crvena nedovoljan pritisak (što može pored pumpe da bude takođe i nedostatak ulja)
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• djilepfc
                        CBC Član
                        • 01.10.2010
                        • 27
                        • Leskovac-Knjaževac

Eon je tacno rekao.znaci zuta lampica mi oznacava da je ulje na manjku u motoru i ne moze dovesti do nikakvog ostecenja kod auta ako se ne vozi jos dugo,to je kako kazu lampica upozorenja a crvena je opasna i oznacava da vise nema ulja ili ima na minimum i oznacava vezano za pritisak kao sto je i rekao.Posle palenja crvene lampice auto se mora odmah ugasiti da ne bih doslo do ostecenja.

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

Ulje se sipa na nivo koji se meri šipkom, a ne koliko piše u Autodati. Kol'ko god da ga cedite, kod većine automobila neće izaći svo ulje kod običnog menjanja, jedino ako skidate karter i glavu motora.
                          U ovoj temi smo još kod prvog vagona, ne znamo da li se palila lampica za nedostatak ulja, a ni da li se palila sa razlogom ili je bila lažna uzbuna. Šta je bilo sa nivoom na šipki kada se palila ta lampica ?
                          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• djilepfc
                            CBC Član
                            • 01.10.2010
                            • 27
                            • Leskovac-Knjaževac

na sipci je pokazivao minimum

Comment

• comi 1342
                              Moderator
                              • 28.09.2005
                              • 1126
                              • NS
                              • Giulietta ,PUG 106,

Originally posted by djilepfc
                              .Kada sam kupio auto pre 2 godine kada sam odmah promenio ulje , lampica mi se upalila tek posle 8000km sto je velika razlika.
                              Može biti da je tada imao nove karike, pa su držale prvih par hiljada kod novog vlasnika, tj tebe.
                              Al' to je samo pretpostavka, treba majstor da izmeri kompresiju i test propusnosti cilindara, itd... Po tvom pisanju 1l na 1000 km, tada se već skida glava, i vade klipovi... Al' da ne baksuziram...
                              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
                              X