velika potrosnja ulja na golf 4 sdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Re: velika potrosnja ulja na golf 4 sdi

Prvo i pre svega moraš utvrditi tačnu potrošnju ulja u motoru, pa onda idemo u priču dalje šta i kako. Sipaj ulje na max. recimo kad je motor hladan. Napravi 1000km i doli ulje do max. meri kad je motor hladan.(neka bude ovako da ne ulazimo u polemiku kad se ullje meri) a onda ćeš znati kolika je potrošnja. Posle toga idemo dalje, uz tvoju podršku sa podacima o autu, tipa koliko je prešao da li curi negde, da li dimi ....Ne moraš menjati ulje i ne moraš se striktno oslanjati na električno pokazivanje nivoa ulja!!
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• djilepfc
      CBC Član
      • 01.10.2010
      • 27
      • Leskovac-Knjaževac

hvala svima na odgovorima.Uradicu tako,dolicu do maximuma pa cu na predjenih 1000 km videti koliko je potrosio.Auto ne dimi,jedino jedino kada ga odmah upalim i kad mu da veci gas ali to je vrlo malo,dim je bele boje koliko sam mogao da primetim.Opet kazem hvala svima

Comment

• sasha015
        CBC Veteran
        • 29.02.2008
        • 153
        • LOznica
        • Hyundai i-20

A sta ako mu sada fali 2 dcl do maximuma,a on potrosi 1 litar za 1000 km?Bez povremene provere ulja?Opet ce biti u problemu.Koliko je izmedju minimuma i maximuma-0.5 litara?1 litar?
        Ja bih dolio do maximuma i proveravao svakih 100 km.Za pocetak.Bez dolivanja.Samo pratio stanje.Ma dizao bih haubu svaki dan i parkirao ga na istom mestu.
        Samo razmisljanje obicnog vozaca........

Comment

• Put-in
          Banovan
          • 28.01.2009
          • 189
          • Beograd

I još jedno pitanje. Koje ulje koristiš, koja je gradacija? Možda da promeniš i marku ulja, pa da vidiš ponovo.

Comment

• milancegt
            CBC Član
            • 29.03.2010
            • 14
            • novi sad

Imam jedno pitanje da ne otvaram novu temu.Da mi neko iskusniji objasni.
            Sta ako se dospe slucajno malo preko maximuma???to me uvek zanimalo...

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ako je malo, obicno ne napravi problem. Mnogo vise, i radilica ce plivati u ulju. U najboljem slucaju ce omlatiti i porazbijati taj visak ulja koji ce da ispari, a u najgorem radilica puca kao staklo.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• milancegt
                CBC Član
                • 29.03.2010
                • 14
                • novi sad

U je to nisam znao....za malo sam znao ali ovo....
                i posle koliko to moze da se desi???nesto brzo ili treba da prodje odredjeni broj kilometara???

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Moze odmah ili ne mora uopste, kako ti se zalomi...kada i da li ce se desiti to ne znam, ali znam da je moguce.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Čak i da ne omlati radilicu, postoji velika verovatnoća da će višak izbiti na semerinzima a onda ide popravka. Ako ima viška treba ga ispustiti. Ja lično nikad ne sipam do maksimuma.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• djilepfc
                      CBC Član
                      • 01.10.2010
                      • 27
                      • Leskovac-Knjaževac

ok.mericu cesto.Ja mislim da izmedju maximuma i minimuma ima pola litra ali nisam siguran.Koristim mobil 5/40

Comment

• bili
                        CBC Senator
                        • 13.11.2007
                        • 208
                        • NS

Jeste da kasnim sa odgovorom, ali radi pravilnog informisanja moram reći da za Volkswagen važi sledeće:

ŽUTA lampica za ulje znači nedovoljan nivo ulja. Ovo je upozorenje da se što pre dolije ulje. Nikakvih posledica nema po motor, ako se ulje odmah dolije.

CRVENA znači nedovoljan pritisak ulja, znači odma zaustaviti motor, proveriti šta je u pitanju, doliti ulje ako ga nema i videti šta se dešava.

Bitna napomena je da nemaju svi modeli žutu lampicu, neki imaju samo crvenu.

Nikad se ne oslanjati na ove lampice, nivo ulja meriti pomoću merne šipke. Od minimuma do maksimuma je 1 litar ulja. Noviji VW imaju na mernoj šipci tri područja, blizu minimuma malo područje, obavezno doliti, u sredini veliko, može se doliti ali nema potrebe, blizu maksimuma malo područje ne sme se dolivati.

Dozvoljena potrošnja ulja po uputstvu je do 1 l na 1000 km. Po meni neverovatno mnogo, ali tako piše u svih pet uputstava za upotrebu koje sam imao za VW u rukama.
                        VW über alles.

Comment

• nikaragva
                          CBC Senator XXL
                          • 03.06.2008
                          • 521
                          • B. Palanka
                          • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Na astri H imam i zutu i crvenu lampicu. Vazno je znati da se zuta lampica pali i kada taj senzor rikne, sto se meni desilo. Ali onda bi video da imas ulja na shipci, naravno.
                          A na astri G mi je crvena radila obe stvari. Kada mi je i na njoj crkao taj davach ulja, kako ga majstori zovu, onda je svetlila stalno. A kada nema pritiska - ili ti ono najgore - onda zablinka. Mislim da je ovako, a ne obrnuto
                          Eto jos malo price i iskustva o lampicama za ulje

Comment

• ragazzoni
                            CBC Senator XXL
                            • 24.02.2009
                            • 774
                            • Obrenovac i okolina
                            • Opel Omega 2.0i-16v

Poštovani DJILEPFC, molim te da se vratiš pitanju koje si postavio. Do opipljivog podatka o potrošnji, još uvek nismo došli. Do mnogih drugih manje važnih jesmo. Molim te uradi test kolika ti je potrošnja ulja na 1000km. NEMOJ se udaljavati od teme, inače će katanac na temu!!!!
                            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• djilepfc
                              CBC Član
                              • 01.10.2010
                              • 27
                              • Leskovac-Knjaževac

ok,vec sam poceo da testiram,pozdrav.javicu vam u utorak jel cu do tada preci jedno 800km

Comment

• Martinqt
                                CBC Početnik
                                • 11.01.2016
                                • 1
                                • Podgorica
                                • Golf 4

Vidi, citao sam u nizu dolje neke odgovore koji nisu tačni pa sam htio da se nadovežem.
                                Žuta lampica označava nizak nivo ulja u motoru i nije kritična,ako ti se upali ista ta lampica crvene boje to znači da ti je pritisak ulja nizak i to je opasno za motor i ne bi trebala da se pali. Ja vozim golfa 4 1,9 TDI, po ovome što si mi napisao nemoj da se zamajavaš oko filtera i izmjene ulja i pokušajima dosipanja gušćeg ulja.
                                Po ovome što si ti napisao čini mi se da su ti u motor otišle karike na klipovima (ili ti klipni prstenovi) ,a moguće i da su gumice ventila, i to nije dobro nimalo.
                                Sledeća stvar, ono što je neki momak napisao dolje da trebaš ulje da sipaš na maximum, nikad to nemoj da radiš, motor sa previše ulja je opasniji od motora sa malo ulja, takođe nemoj nikad da ga držiš na nizak nivo, jer iako karter ima pregradu u sebi može se pod nekim uslovima desit da ti na momenat ostane bez ulja u sistem i da ti pukne neka vitalna stvar. Do sad si vjerovatno i auto promijenio,ali morao sam da se nadovežem Pozdrav

Comment

Working...
                                X