Reparacija dizni 1.7CDTi 80HP Z17DTL motor Opel Astra H

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Reparacija dizni 1.7CDTi 80HP Z17DTL motor Opel Astra H

Juce sam bio na servisu i ustanovili smo da mi je jedna dizna otisla potpuno a druga podosta, ostale dve su OK. Zbog te jedne mi motor navodno trese i gusi se pri malom gasu (znaci tu do 2000 obr/m). E sada, kada je okacio komp i usao u neki deo gde se lepo vide 4 dizne koliko se koja otvara...jedna je u crvenom pri malom gasu a ova druga skoro u crvenom. Kada se da veci gas obe se malo srede. Majstor je preporucio reparaciju sve cetri dizne a kaze da je reparacija jedne 100E. Ponudio mi je da ih skine i posalje na reparaciju i posle ugradi za nekih 3000 dinara a preporucuje slanje sve 4 sa tim da se dve repariraju a ostale dve ociste u kadi.
    Jel ovo OK i da li se preporucuje uopste reparacija dizni ili da nadjem na nekom auto-otpadu druge (koje ce opet biti macka u dzaku). Takodje kaze da bi ovo trebalo odraditi sto pre jer se ovako u****va suvise dizela u culindar, stvaraju risevi, opterecuje klip...

P.S. Koliko bi se kretale nove dizne da se nadju?
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Re: Reparacija dizni

A mislio si da putem metode gledanja u pasulj neko pogodi koji ti auto uopste vozis kako bi ti dalje izasao u susret i pomogao oko nedomica koje imas?

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

aj da pogadjamo

Comment

• LaMar
        CBC Veteran
        • 01.03.2006
        • 140
        • Beograd

Pitao sam za reparaciju dizni pa ne vidim zasto bi bilo vazno koji je auto u pitanju ali hajde...
        Opel Astra H
        2005. godiste
        1.7CDTi 80HP
        Z17DTL motor
        Posto ne verujem da cu ovde naici na osobu koja je radila reparaciju dizni na ovom istom motoru moze bilo koji savet oko CR dizni.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Recimo zato bi bilo bitno da znamo koji je auto da ne bi pomislili da su dizne od prskalice za vinograd...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• LaMar
            CBC Veteran
            • 01.03.2006
            • 140
            • Beograd

Da su za prskalice za vinograd verovatno ne bih postavljao temu u "Dizel motori"

Comment

• Goran
              Moderator
              • 06.10.2004
              • 535
              • Vrbas

Originally posted by LaMar
              Posto ne verujem da cu ovde naici na osobu koja je radila reparaciju dizni na ovom istom motoru moze bilo koji savet oko CR dizni.
              Pa kad mislis da su ovde svi sirotinja pa ne voze auto koji ima 6 godina, ili su majstori koji bi ti dali neki savet ostali na golfu kecu zasto pitas
              Originally posted by Dora
              Banovao me Goran
              Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• ragazzoni
                CBC Senator XXL
                • 24.02.2009
                • 774
                • Obrenovac i okolina
                • Opel Omega 2.0i-16v

Pravila foruma
                Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja (SPI, MPI) zapreminu, snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem..
                ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• LaMar
                  CBC Veteran
                  • 01.03.2006
                  • 140
                  • Beograd

Re: Reparacija dizni 1.7CDTi 80HP Z17DTL motor Opel Astra H

Zaista vasne kapiram sto ste svi nadrndani?
                  Napisah da necu naci ovde znaci da ja jos nisam video nekog da ima isti taj motor osim mene. Taj motor nije ni stizao na nase trziste a cak ga ni nema u srpskom uputstvu za koriscenje. Motor je Isuzu i najslabiji je da bi bio eko friendly i low potrosac a ovde su se prodavali samo 1.7 od 100KS+.
                  Eto to je znacilo ono gore.
                  Boze kompleksnosti, sta mene briga ko sta vozi, ako nekome odgovara moze i kosacicu da vozi sto se mene tice.
                  Elem, moze lock jer sam nasao odgovor na drugom forumu.

Comment

• LaMar
                    CBC Veteran
                    • 01.03.2006
                    • 140
                    • Beograd

Originally posted by ragazzoni
                    Pravila foruma
                    Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja (SPI, MPI) zapreminu, snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem..
                    A za ovo stoji, samo sam kapirao da mi treba iskustvo bilo kog novijeg dizelasa pa nisam nasao za relevatno.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Re: Reparacija dizni 1.7CDTi 80HP Z17DTL motor Opel Astra H

Pre nego zaključam, tražiš odgovor za dizne ne napišeš ni koji je auto. Znaš unapred da niko ne zna da ti pomogne. Kad ti traže neko dodatno objašnjnje ti znaš da to nije bitno inače što bi stavio u dizel deo... itd... I onda pitaš što su ili smo nadrndani, nismo, nego kad sve znaš šta pitaš onda...
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                      X