katalizator astra g 17.dti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Odg: katalizator astra g 17.dti

Gorans,velika verovatnoca je da je na tom dci motoru pumpa vec pocela da se kruni,s obzirom da je otisla jedna dizna i prljav regulator.To sto su ti majstori predlozili da skines pumpu,verovatno u cilju preventive ne bi li kasnije pukao jos 500 za dizne.I nije 500e samo remont pumpe,vec tu spada i ciscenje rezervoara,sevi,rejla...ozbiljan je i odgovoran to posao,amaterima tu nema mesta.

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Regulator nema ni trunku opiljka,vec je imao nekih vlakna na mikro situ,ne znam od cega,filtera necistoce iz rezervoara ili cega vec.Dizna je prelivala,otisao je samo ventil.Tako da mislim da je pumpa OK.Ali to je vec neka druga tema.

Comment

• dieselman
        CBC Senator XXL
        • 14.11.2005
        • 833
        • tt

Teco,ne vredi ti..majstori postoje da bi varali postene gradjane.Mogu jos da posluze kao predmet pljuvanja po kafanama u nedostatku boljih meta

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by gorans View Post
          Koje,bre,strucno lice?
          Ovde su sva strucna lica prevaranti koji hoce da ti uzmu pare.
          Necu da se pravim pametan pa oteram auto kod bosiste da mi sredi diznu na tdci i on mi uzme 90e a nezna da dizna treba da se kodira pa mi se auto gasi posle toga.Odem posle u ovl Delphi servis,oni mi kodiraju diznu,uzmu jos 50e i iscitaju mi gresku u pritisku raill-a pa kazu crkla pumpa daj 500e.Ja skinem regulator pritiska,operem ga u UZ kadi i auto radi kao Doxa,svi simptomi i problemi nestali.
          I o kojim strucnim licima da pricamo?
          To su druze sve monteri koji znaju da zamene stari deo novim.
          Na ovoj temi ima bar dva stručna lica koje vredjaš sa ovakvim komentarima. uzdrži se malo ili kažeš konkretno taj je hteo da me prevari.

Originally posted by comi 1342 View Post
          Nema oxigen sondi na dizel motorima, Franjo ! To što ti zoveš lambdom kod dizel motora su sonde koje mere razliku pritisaka pre i posle katalizatora ili FAP filtera. U ovoj temi razrađuješ lambda sonde na dizel motorima, u onoj o pločicama ti pišeš diskovima, u temi o PK kaišu kažeš da prebroji zube na kaišu, dokle više ?
          Ima.

Originally posted by dieselman View Post
          Teco,ne vredi ti..majstori postoje da bi varali postene gradjane.Mogu jos da posluze kao predmet pljuvanja po kafanama u nedostatku boljih meta
          Dizelmane, molim te udostoji nas odgovora da li dizeli imaju oksigen senzor. Pa da onda redom krenem i čistim forum....
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

[QUOTE=comi 1342;556302... pisao je neko da tek od pre par godina, mislim BMW, ima nešto u izduvu sa funkcijom kao lambda sonda.
            ...[/QUOTE]
            Lambdapower - sensor diagnostics theory and advice
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Katalizator bez oxygen sonde ne bi služio namenjenoj svrsi. O tome više na:

Za one, kojima je muka čitati, evo izvodno:

Postoje li katalizatori za diesel vozila?

Odgovor: Postoje. Njihova konstrukcija je utoliko drugačija, što su oni predviđeni prvenstveno za reakcije redukcije u svrhu smanjenja količine NOx - azotnih oksida, koja je znatna kod diesel motora. Emisije HC i CO kod diesel motora su zanemarive.

Zašto izduvni gasovi katalizatora ponekad smrde na pokvarena jaja?

Odgovor: Smrad na pokvarena jaja se ponekad pojavljuje usled stvaranja sumpor-vodonika u katalizatoru od neizgorenih elemenata sumpora iz goriva. Obično se pojavljuje usled naglih promena režima rada motora. Taj fenomen se najčešće javlja kod novijih vozila i postepeno nestaje s godinama.

Greška u radu Lambda sonde, vodi do stvaranja gorive smeše u kojoj udeli goriva i benzina odstupaju od idealnog stehiometrijskog omera, pri kojem je funkcija katalizatora maksimalno iskorištena. Ako je smeša prebogata gorivom, dolazi do ulaska nesagorelog goriva u sastav izduvnih gasova, a ako je presiromašna gorivom, vozilo gubi na snazi. U tom slučaju, katalizator ne obavlja zadovoljavajuće svoju funkciju, te ne prolazi na eko-testu (previsok sastav NOx u izduvnim gasovima).

(Primedba: u prvom slučaju dolazi da sekundarnog sagorevanja u samom katalizatoru, podižući enormno radnu temperaturu. Ako duže vremena prelazi 800, ili 1000*C - dolazi do topljenja jezgra i trajnog uništenja katalizatora)

Dijagnoza: Neispravan lambda faktor utvrđuje se eko-testom, dok se neispravnost lambda sonde proverava specijalnim alatima za tu namenu.

Rešenje: Zamena katalizatora neće uticati na rešenje ovog problema. Potrebno je zameniti lambda sondu.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Sad nadalje koga zanima ili misli da će druge zanimati neka otovori adekvatnu temu i tamo nastavi diskusiju a ovu temu ostavite pokretaču teme.

Pošto se svi na sve žale a meni to ide pomalo na kiselo a epilog kiseline je baning umesto tuniga, Franjo smanji ribi glavu, ne moraš na sve odgovoriti a ostali prvo makar google pa onda odgovor.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Izvinjavam se ako se neko nasao uvredjenim za strucna lica.
                  Nisam generalizovao,samo sam izneo moja iskustva.

Comment

• dieselman
                    CBC Senator XXL
                    • 14.11.2005
                    • 833
                    • tt

..postoje oxygen senzori na dizelima najnovije generacije i ne sluze podesavanju smese jer kod dizela nema smese...sluze za jos preciznije doziranje ubrizgane kolicine goriva kao i tacnijeg momenta ubrizgavanja uglavnom da bi se dobio cistiji izduv koji bi zadovoljio sve ostrije ekoloske norme...vozila sa takvim sondama za sad voze samo odlikasi,kod mene ni ne svracaju...

Comment

• MS PK
                      CBC Član
                      • 09.01.2012
                      • 89
                      • Prokuplje
                      • nema

Kako pa sad kod dizela nema smese. Pa u svakom motoru sa un.sagorevanjem ima smese ,tj. radi na tacno odredjenu smesu.....

Comment

• dieselman
                        CBC Senator XXL
                        • 14.11.2005
                        • 833
                        • tt

...kod dizela se u sabijeni vazduh ubrizgava gorivo pod visokim pritiskom i pali...kod benzinaca se pravi smesa goriva i vazduha u optimalnoj srazmeri pa se sve to zajedno zapali..to je osnovna razlika izmedju dizelasa i benz...

Comment

• Goran Sd
                          CBC Početnik
                          • 11.10.2011
                          • 9
                          • Smederevo

katalizator astrag 17,dti

Da li Grande Punto 1,3 mjt 75 konja 2007. god. ima lambda senzor? Pitam jer auto čiji sam odnedavno vlasnik na niskim obrtajima ume da *štuca*. Kada sam gledao motorni prostor video sam otkačen kabl koji vodi do katalizatora. Pretpostavljam da je to kabl lambda senzora. Kabl sam vratio i nema nikakve razlike. Da li se moze ocistiti ovaj deo i ako moze kako?

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Na pogrešnom si mestu, mislim na temu, a VB spava! Kao što si utvrdio, sonda nije razlog "štucanja", a možeš ispitati, da li je uopšte ispravna. U svakom slučaju, najbolje je dijagnostika i podešavanja.
                            Btw. otkačena, ili neispravna sonda prijavljuje grešku.

Comment

Working...
                            X