Automobil je Hyundai ELantra 2.0Crdi 2001godiste.Problem je poceo da se javlja pre nekih 10 tak dana,a manifestovao se tako sto se automobil na malim obrtajima(najcesce pri zustavljanju)gasio,takodje je znao da zacima na saltanju iz prve u drugu,da bi posle stiskanja kvacila motor nastavio normalno da radi.Uradjenja dijagnostika uredjajem Brain Bee st-6000(ako je bitno) i uredjaj je pokazao gresku P0340,izbrisana greska,vozeno do sledeceg gasenja i ponovo uredjaj izbacuje istu gresku.Obrisana greska,nastavljena voznja,sledeca dva dana nema nikakvih problema sa automobilom,normalno ide,ne gasi se,treci dan ponovo cimanje,gasenje,uredjena dijagnostika drugim uredjajem,ponovo P0340.Izbrisana greska,vozeno sa prikljucenim uredjajem...sve ok...Taman krenem kuci,gasenje auta,vracanje nazad,ponovo greska senzora bregaste,instalacije ili samog kompa.Ok.Automobil je vec presao skoro 300.000km,nikada nije menjano nista od senzora(bar kod mene) i odlucim se na kupovinu samog senzora(orginalnog,po broju sa starog).Senzor namesten,radio ceo dan sa automobilom i pred sam polazak kuci,krene neko cimanje,kao da palite automobil u brzini,stisnem kvacilo,nestane cimanje i nastavim da vozim kao da se nista nije desilo.Parkiram automobil kuci i posle jedno 30 min,sednem u auto sa zeljom da odem do kladionice,kad nece da upali.Sta ti je sad?!...1,2,3,4,5,6 verglanja,nista,ostavljam ga minut da predahne,ponovo verglanje i posle dva puta je spojio u upalio...Ponovo odlazak na dijagnostiku u ponovo ista greska,a senzor zamenjen...Sledeca stanica je ispitivanje same instalacije,pa i samog Ecu.a...Ono sto mene intresuje je sledece?
Jel moguce da dve razlicite dijagnostike izbace P0340 gresku,a da greska nema veze sa samim senzorom,instalacijom..?!
Jel moguce da dve razlicite dijagnostike izbace P0340 gresku,a da greska nema veze sa samim senzorom,instalacijom..?!
Comment