golf II 1,6 xd

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • buba833
    CBC Član
    • 19.12.2013
    • 34
    • Vukovar
    • golf 2 JxD

golf II 1,6 xd

pozz evo da priupitam
    kad vozim golfa (44kw) oko 150km/h podize temperaturu na trecu crticu (2 crta je sredina max ima 4 crtice) nikad nije dizao na ravnom toliko visoko uvijek bila malo iznad pola.
    termostat nije valjao i njega sam zbog toga promjenio. na max uzbrdici mi isto dize temp. na 3 crticu.
    ventilator radi uredno cak i kad se automobil ugasi, povrat ide nazad sve stima samo mi nije jasno zasto odjednom dize temp. A kad smanjim brzinu na 100-120 temp. padne do sredine gdje bi i trebala biti, crijeva su vruca obadva tako da bi temrmostat trebao biti ok. auto imam 3 godine i ovo je prvi put da me tako zeza . nemam pojama sto bi moglo biti pa bih molio pomoc.
    Hvala.
  • espace2beograd
    CBC Veteran
    • 06.10.2010
    • 149
    • Pančevo
    • Golf 7 81kw

Slab protok vode kroz hladnjak ili ceo sistem, prljav hladnjak itd.

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Jesi li pomerao paljenje na ranije?

Comment

• buba833
        CBC Član
        • 19.12.2013
        • 34
        • Vukovar
        • golf 2 JxD

ja isto mislim da je prljav hladnjak a zaboravio sam reci jutros u 6 i danas u 14 sati vozio sam 39 km dugu relaciju ,a kad sam otvorio grijanje nema ga jednostavno mlako skroz.
        to se par puta desilo nekad radi nekad mlako.
        kako se cisti hladnjak i sistem (s čim se cisti koji preparat i kako na koji nacin ) jer to nisam nikad radio (garant ta prljavstina tece kroz sistem pa se navatalo i na novi termostat pa me jbe crijeva i donje i gornje su vrela )
        nisam nista pomjerao samo su mi u trgovini promjenili termostat ali simptomi su bili i prije termostata iako on nije zatvarao nego je osztao otvoren
        Last edited by buba833; 17.08.2014, 15:40.

Comment

• TT600
          CBC Početnik
          • 21.07.2009
          • 8
          • Vrsac

Ako je golf 2 dizel - bez turbine u pitanju ( koliko sam ja razumeo ) onda to podizanje temperature na trecu crticu - sto je jos pre crvenog, i nije tako zabrinjavajuce na 150 km/h. To je malo previse opterecenja za obican ( atmosferski ) dizel 1.6 ccm. E sad sto nema dobro grejanje u kabini - moze biti mali hladnjak kabine zapusen ( a tu nevredi nikakvo ciscenje, pranje ) samo NOV, a kad menjas taj mali hladnjak imaces vremena da proveris i klapne - zurio ne zurio, trebace 4-5 sati da se promeni

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

Vrlo moguce da je dihtung glave otiso. Taj golf ni iz fabrike kad je izaso nije mogo da ide 150. Moze kad se paljenje potera dosta ranije al zato i odlazi dihtung glave.

Comment

• Radan
              CBC Član
              • 21.09.2013
              • 79
              • Grocka
              • Reno Megan 1

Jel se ti to hvališ ili žališ .Ako ti taj auto ide po ravnom 150 km/h nediraj ništa,sve je u redu samo smanji brzinu
              Bolje jednom dvaput nego nijednom triput

Comment

• buba833
                CBC Član
                • 19.12.2013
                • 34
                • Vukovar
                • golf 2 JxD

Ma ne hvalim se nego me jbe. jutros radi grijanje za noge i na sajbu dosta dobro a sredina i prema vratima jako slabo skoro nikako cak kad sam ga vozio 140km/h (tako pisalo na satu) temperatura se nije micala sa sredine nemos vjerovat neznam sta da radim .............. prije 2 dana digla se temp. preko sredine i to dosta
                radi se o običnom Golf II 1.6 Xd bez turbine

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Koju rashladnu tečnost koristiš? Proveravaš li nivo? A, to sa grejanjem, kao što je TT600 naveo, provjeri stanje radijatora i kako funkcionišu klapne. Ako imaš slavinu za on/off grejanja, provjeri, da li ti otvara u potpunosti. Trebalo bi, da ima podešavanje hoda na poluzi, gde se kači sajla.

U slučaju, da pomalo gubiš antifriz uslijed velikih temperatura i isparavanja, dolijevati samo destilovanu (demineralizovanu) vodu.

Comment

• buba833
                    CBC Član
                    • 19.12.2013
                    • 34
                    • Vukovar
                    • golf 2 JxD

nasut antifriz razina dobra. slavina najvjerojatnije ima kod tog malog hladnjaka a i klapne su sigurno osle.
                    ili se nece dobro zatvarat....
                    nevjerujem da bi bio dihtung glave
                    Last edited by buba833; 18.08.2014, 14:49.

Comment

• b_samardzic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 1557
                      • Smederevo

Jeste dihtung i vozices ga tako dok ne pocne da trza i radi na 3 klipa. Temperaturu podigne zato sto mu izduvni gasovi stvore cep u vodenom sistemu.

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Da je dihtung glave, gubio bi rashladnu tećnost i pokazalo bi se ili mešanjem sa uljem, ili beli dim, zavisno gde je probio. Osim toga, pregrijavao bi do kuvanja.
                        Ako ti u jednoj "normalnoj" vožnji 120-130 kmh "drži" temperaturu na sredini - nemaš problema sa hlađenjem motora. Razlog povećanju temperature može biti i neispravan davač ventilatora hladnjaka, ako ne uključuje na vreme.
                        Loše grejanje, usled smanjenog protoka tećnosti, možeš popraviti produvavanjem radijatora, jer se vremenom skuplja talog raznih oksida iz sistema za hlađenje.

Comment

• buba833
                          CBC Član
                          • 19.12.2013
                          • 34
                          • Vukovar
                          • golf 2 JxD

Ja ga vozim 40km i onda dodem kuci i otvorim posudu s vodom i gledam kako vraca vodu i ne gubi je nikako, a nema ni bijelog dima ulje na normali stoji.
                          I meni se cini da je hladnjak zastopan pa cu ga probat skiniti i kerherom protjerat pa cemo vidjeti kako radi,
                          a mozda neradi dobro i onaj iza kontrolne ploce (hladnjak kabine) i one klapne to bi isto moglo biti ali prvo cu morati skiniti veliki hladnjak pa ga malo kerherom propiciti....

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Nemas grejanje a motor se pregreva? Sta je sad tu zapuseno? Reci mi jos jel ne ukljucuje ventilator hladnjaka iako je kazaljka otisla do trece crte?

Comment

• buba833
                              CBC Član
                              • 19.12.2013
                              • 34
                              • Vukovar
                              • golf 2 JxD

ventilator se uredno pali radi i kad motor ugasim nekoliko sekundi a tako je radio i prije. ulje ne dolivam ,vodu ne dolivam. ne kontam kako je dobila glava kad ja otvorim posudu s vodom a on ne izbacuje van
                              Last edited by buba833; 19.08.2014, 09:19.

Comment

Working...
                              X