proveri na MAF-u dal imas napajanje na konektoru izmedju pina 2 i mase kad das kontakt, proveri da li ti opada otpor kad izmeris sa spoljnom temperaturom i kad ga zagrejes fenom, nemoj direktno u njega vec u cev filtera ili kako vec mozes, otpor meri izmedju pina 1 i 3
Zafira 2.0 DTi PSG16 problem
Collapse
X
-
Izmerena je kompresija na vruc motor, I-zalomljen grejac i nemoze se izmeriti, II,III i IV po 25 bara.
Zamenjena je potom elektronika pumpe.
Pa se to nije poklapalo sa mojom mehanikom pa je morala biti zamenjena i mehanika.
Onda se doslo na identicno stanje kao pre bilo kojih radova.
Sledilo je ispitivanje dizni koje su dobre, vadjenje zalomljenog grejaca da bi se izmerila kompresija i na prvom cilindru.
Uz slabiji akumulator i vec namuceni anlaser na hladan motor je kompresija:
I - 12
II - 22
III - 18
IV - 14
https://www.youtube.com/watch?v=jwT73TyMB5w
Comment
-
-
Malo dopunjen akumulator ali je jos uvek prazniji, sada je svaki put mereno do 7,8 okretaja motora. Rezultat je katastrofalan u sta sam i sam najmanje sumnjao i za sta mi je od 100 ljudi 98 reklo da nije kompresija a samo 2 coveka da moze biti da se desio neki hidro udar ili sta god. Inace auto pali perfektno i sa samo 3 grejaca, radi savrseno sem onog problema a vuce neverovatno dobro. Sada cu probati ako uspem da naduvam vazduh u cilindre da vidim gde to duva kompresiju dal u karter, usis ili izduv. Motor ni malo ne duva ni na cepu ni na meracu.
I - 6
II - 22
III - 13
IV - 7
Comment
-
-
Proverio sam prvo kompresorom i duva sva 3 problematicna cilindra na usis
Skinuo glavu danas, cilindri deluju odlicno, ja mislim da ce donji deo biti dobar a glava odnesena na sredjivanje. Deluje i tu sve kao novo ali usisni ventili ne dihtuju najbolje. Slajfovanje ce to resiti pa cu videcu dali cu resiti moj problem sa ovim sredjivanjem glave.
Comment
-
-
Glava je sredjena, auto je za sada dobar, videcemo testiranje jos koji dan.
Dihtung glave 4300 victor reinz i obrada glave sa novim gumicama ventila 5000, ja sam radio i moj rad se ne racuna.
Do sada je sredjena elektronika pumpe za 250 evra, trazio je jos 150 da sredjuje kaze bregasta sravnjena, ventila 2 izgorela, nisam pristao jer je posle rekao da nece 150 evra nego kao videcemo ako treba generalna onda vise. I vracene su mi pare jer nije bilo dobro, 2 puta zafirom za S.Palanku i 4 puta sa drugim autom.
Mehanika pumpe, bila je dobra ali zbog druge neodgovarajuce elektronike morao sam staviti drugu mehaniku i to je kostalo 100 evra(12000) , majstor za ruke za skidanje pumpe 50 evra, drugi put sam ja skidao on uzubljenje radio, castio sam 20 evra. Postarina za slanje pumpe 2 puta po 1500 dinara.
Ne racunam ni predjenu kilometrazu jednom zafira do Smedereva i 2 puta drugim autom, on je trazio 80 evra i nisam dao jer nije namestio i mnogo puta do Beograda i okoline na defektazu i razne gluposti. Mnogo minuta kredita, srecom sam imao otprilike 1500 mojih i 300,400 tudjih minuta.
Prelivna creva oko 400,500 dinara, creva za naftu oko 600 dinara, 4 teflona na diznama oko 3600, njih sam dodatno 2 puta skidao, verovatno nisam ostetio i menjace se ako bude vracao naftu.
Evo i snimak od jutros kako radi, veoma los snimak zvuka sa telefona, verovatno garaza i kanal pa zato, nesto odzvanja i deluje kao trzavice ali u stvarnosti je sve dobro i radi lepo od pocetka do kraja.
Last edited by espace2beograd; 26.12.2015, 20:42.
Comment
-
-
Meni je to radila firma u Pancevu koja se bavi masinskom obradom motora Mikron, oterao auto kod njih i oni naplacuju 40€
U Beogradu to radi Lav auto, naplacuju 50€ ako je idealna situacija, meni se zalomio grejac gde smeta turbina i taj rad dodatno kosta. Ovako sam ja kuci skinuo sta smeta i odslepao auto, naplaceno 35€ za vadjenje.
Normalno radi se bez skidanja glave.
Comment
-
-
Bitno je samo da stari šrafovi nisu bili istegnuti,to se može videti na njihovom stablu.Inače,po pravilu bi trebalo obavezno staviti nove šrafove.
Sticajem okolnosti,baš sam pre 5 dana stezao glavu na takvom motoru (a ne pamtim kad sam poslednji put to radio na 2.0 dti Opelu) i stari šrafovi su bili žestoko istegnuti u dve zone tamo gde nema navoja. Tako da su morali drugi...
Comment
-
Comment