Auto gubi snagu po kišnom vremenu pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • akikm99
    CBC Početnik
    • 20.05.2021
    • 5
    • Kosovska Mitrovica
    • Audi A4 B6

Auto gubi snagu po kišnom vremenu pomoc

Pozdrav svima vozim Audi A4 B6 2001 1.9 TDI 96kw. Auto posedujem malo duže od godinu dana, služi me ekstra ide kao blesav.
    Za ovo vreme dok ga posedujem desilo mi se 4-5 puta da mi auto skroz izgubi snagu, tesko probija preko 2000 obrtaja i kada probije ide kao mrtav, trokira dok mu dajem gas slabo ubrzava itd... kao da ne pali turbinu, u leru radi normalno i ne gasi se, ali skroz slabo prima gas i mnogo dimi dok mu se daje gas u leru (sivo-beli dim nije crn). Vozim ga u prvu-drugu brzinu pod punim gasom na 3-3500rmp on ide svega 30-40 kmh. Kada treba da probije i povuče na 2000rmp on uopste ne povuce kao inace dok radi normalno. Kada mi se desi ovaj problem obicno ne traje dugo svega samo jedan dan. Sutra dan auto radi normalno bez ikakvih problema.

Danas sam dosao do zaključka da mi se to desava iskuljucivo kada ga vozim po velikoj kisi. Bio sam do grada padala je ogromna kisa, u toku voznje radio je normalno, parkirao sam ga na par sati kada sam krenuo nazad manifestovao se problem. Sutradan ako bude bilo toplo i suncano cim se bude ugrejao radice normalno. Mada prvi put kada mi se pojavio ovaj problem secam se da je bilo suvo, svaki ostali put je bilo po kisnom vremenu. Sada mi se ovo desilo dva puta u jednoj nedelji i oba put je bilo kise zato sam gotovo siguran da je voda razlog. Posavetovao sam se sa par drugara mehanicara gotovo da je sigurno da je zbog kise negde u****va vodu koja dođe do u**** najverovatnije, i onda trokira i dimi kao da je motor gotov da crkne, cim voda ispari radi normalno.

Sta mislite u cemu je problem odakle da pocnem? kada podignem haubu motor, filetri, creva su suva kao barut ne vidim gde moze da ulazi.
    Da li je moguce da se ovlazi neki elektronski deo ispod motra?

Inace na autu je sve na svom mestu imam i podkrila i šuspleh.

Svaka pomoć bi mi dobro došla, Hvala unapred
  • zeljkoci
    CBC Veteran
    • 12.05.2008
    • 143
    • La
    • Fiat Punto. 1.2

hoce ti simptomi kad je zaprljan EGR ventil

Comment

• akikm99
      CBC Početnik
      • 20.05.2021
      • 5
      • Kosovska Mitrovica
      • Audi A4 B6

Originally posted by zeljkoci View Post
      hoce ti simptomi kad je zaprljan EGR ventil
      Cistio sam EGR i Protokomer kada mi se desilo prvi pu nije bilo to toga

Comment

• veselinovic
        CBC Član
        • 13.11.2010
        • 83
        • RS

Kako ce egr znati kad pada kisa?
        Problem ti vjerovatno pravi struja, ili je neki kabal proglodan ili je los konektor.
        Pogledaj malo konektore oko motora, rastavi naprskaj WD sprejom i sastavi.
        Postoji i mala sansa da se voda provuce nekako do filtera za vazduh i da on onemoguci dovoljan protok. Kazem mala sansa jer bi podpritisak iscijepao filter za cas, ali provjeri i to.

Comment

• akikm99
          CBC Početnik
          • 20.05.2021
          • 5
          • Kosovska Mitrovica
          • Audi A4 B6

Originally posted by veselinovic View Post
          Kako ce egr znati kad pada kisa?
          Problem ti vjerovatno pravi struja, ili je neki kabal proglodan ili je los konektor.
          To sam i ja pomislio ali malo mi je nelogicno ako je do struje ili nekog konektora zasto bi toliko dimio? Skinucu filter za vazduh i videcu da li je vlazan.

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

MOže da dimi zato što, na primer, neki senzor koji ima lošu konekciju šalje pogrešne informacije kompjuteru i samim tim dolazi do lošeg sagorevanja.

Comment

• Blade936
              Tek je upao...
              • 17.09.2021
              • 1
              • Novi Grad
              • Audi a4 b6

Pitanje

Zanima me da li si resio problem posto imam istu situaciju, znaci kao da sam ja pisao pitanje sve isto mi se desava isto auto sve isto

Comment

Working...
              X