RENAULT Megane 1.9 dCi Coupe - preporuke za servis !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lakilucano
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2007
    • 421
    • Bezanijska kosa

Nisu je ni meni spominjali nego ja cuo od drugih i pitao i oni kazu pa mogli bi i to jer ce ta pumpa da se vrti jos 80000 a vec je toliko vrtela. Ali da se ogradim mozda nije takva situacija na meganu. Zovni ih pa ih pitaj direktno za pumpu.
    bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
    Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• dusanns
      CBC Veteran
      • 03.06.2007
      • 199
      • Novi Sad

Moracemo da ispitamo situaciju
      http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Kakva bre pumpa za vodu, gde pise da se to menja na velikom servisu?
        Barem ja tako nesto nisam video za lagunu, niti su mi to savetovali u servisu niti pise u onoj knjizici od auta. A koliko kapiram 1.9 dci je slican, bio u meganu ili u laguni.

Evo koliko je izaslo za lagunu u hit autu, crno na belo, pre nekih godinu i par meseci.

Iliti 566 evra (83 je bio evro tad), zajedno sa plocicama koje nisu bile nesto skupe. Samo za rad su uzeli 10 000.

Comment

• dusanns
          CBC Veteran
          • 03.06.2007
          • 199
          • Novi Sad

Care 566e pa to je PRESKUPO. Moracu da nadjem moj racun pa se javljam sa tacnim podacima.
          Doduse za Lagunu je malo skuplji servis nego za Megana ali opet je jako skupo.

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Znam da jeste, auto je tek tad kupljen, nisam znao ni za kakvu kombinaciju osim da se auto odveze u ovlasceni servis, i nakon sto sam nekoliko pozvao telefonom video sam da su cene slicne.

Bas smo ih cale i ja ispitivali u cemu je fora da toliko kosta, i kao "skuplje je za lagunu nego za megana ili klia, a jos skuplje za vel satisa" i slicna prica. Nisu me nista zeznuli, takve su cene, tako su mi i preko telefona rekli. Kao original delovi, dobio sam gomilu renault kutija od svega toga sto je ugradjeno.

U svakom slucaju, odustao sam od njih, prvenstveno zbog nikakve usluge.

Comment

• click
              CBC Veteran
              • 13.09.2007
              • 128
              • Beograd

Mene je kostao 400 evra, auto Meg II 1.9 dCi, Znaci, svi original filteri (ulja, vazduha, nafte, klime), zupcasti + PK, roleri, spaneri i Elf Excellium (najskuplji Elf). E sad, koliko ja znam, i kako mi je rekao Krstic, postoje dve vrste seta zupcastog kaisa, razlika u ceni 100 evra, i moze se znati koji je na doticnom auto tek po broju sasije/motora. Kod mene je jeftiniji . Servis ovlascen, pregled kompletnog vozila + kompjuterska dijagnostika. Pumpa za vodu nije menjana, nije trebalo, jer sam mu rekao da uradi sve sto treba i da stavi najbolje i original delove. Znam da se kod Peugeot menja, nije preterano skupa, oko 70 evra original. Ja prezadovoljan.
              Znam da drugi ovlasceni serviseri muljaju, da ne sipaju Elf, nego recimo AC Markovic koristi Valvoline, valjda (nisam siguran) i Hit-auto nesto kombinuje.

Comment

• click
                CBC Veteran
                • 13.09.2007
                • 128
                • Beograd

Originally posted by dusanns
                Care 566e pa to je PRESKUPO. Moracu da nadjem moj racun pa se javljam sa tacnim podacima.
                Doduse za Lagunu je malo skuplji servis nego za Megana ali opet je jako skupo.
                Za Passat i Golf TDi zamena samo zupcastog kaisa je oko 700 evra + zamena ulja i filtera oko 200 evra. To je skupo, ovl servis u pitanju.

Comment

• dusanns
                  CBC Veteran
                  • 03.06.2007
                  • 199
                  • Novi Sad

Pa kad sam to rekao naravno da nisam mislio na sve marke vozila nego sam mislio iskljucivo za Lagunu. (za Ferarija je verovatno 5000e )
                  A inace kad sve saberes i oduzmes, pojedini delovi skuplji, ruke skuplje i naravno da ne zaboravimo da je to ipak Beograd, mislim da je to onda to !

Comment

• olala
                    CBC Početnik
                    • 06.02.2008
                    • 9
                    • Beograd

Originally posted by oilmoil
                    NIKAKO AC Markovic na Petlovom brdu (BG)!
                    Slazem se. Krajnje neprofesionalan servis, iako na prvu loptu tj telefonski razgovor vam se tako ne cini.

Da li su u velikoj guzvi pa ne stizu ili sta, u svakom slucaju veliki minus.

Comment

• Neskroman
                      CBC Član
                      • 23.02.2008
                      • 25
                      • Beograd

Renault servis NESA, Pregrevica 182, 011/2617-365 i 065/2617-365.

Servis se nalazi u Zemunu, blizu saobracajne skole. Servis je mali ali Nesa je vrhunski majstor, ceo Zemun ga hvali i uvek je guzva.

ps. Slimili su mi 2 zabice, jednu kad su skidali plastiku od menjaca a drugu kad su skidali tapacir na gepeku ali jbg, nisam se zalio jer su mi resili jefino veliki problem... Cisto da znate, pa im obratite patnju, to sam siguran da je neko od majstora koji su to na brzinu skidali...

Pozdrav

Comment

• botija
                        CBC Početnik
                        • 09.04.2010
                        • 1
                        • Beograd

Re: RENAULT Megane 1.9 dCi Coupe - preporuke za servis !!!

Ne bih preporučio SIO Krstić, s obzirom da ne pristupaju poslu profesionalano, ali zato hoće profesionalno da naplate.

Bio sam kod njih pet šest puta, čak radio veliki servis, upravo iz razloga pročitanih na forumu, većina ih hvali, ali sam se prevario. Svaki problem je "veliki problem" i ne znaju kako da ga reše.

Došao sam sa pitanjem da mi bord kompjuter pokazuje "check injection" i o čemu se zapravo radi. Posle većanja došli su do zaključka da su u pitanju brizgaljke i naravno prljavo gorivo. Inače imam Megan II, 2004, 1.9. dci, prešao 70.000 km i sipam isljučivo na MOL-u.
                        Dao mi je kontakt telefon nekog lika koji čisti brizgaljke itd.

Meni je ipak bilo neverovatno da su u pitanju brizgaljke i rekoh da proverim kod nekog drugog i odem do HIT-a, koji inače ne preferiram jel su preskupi, gde su mi odmah rekli da je u pitanju grejač i naravno isti sam zamenio i sve je bilo OK. Znači da sam poslušao SIO Krstić, skidali bi mi i čistili potpuno bespotrebno nove brizgaljke.

Naknadno mo još par puta pokazivao "check injection" i uvek je u pitanju bio grejač.

Mali servis im je pouzdano među najskupljima i ugrađuju se na cenu delova. Ne kontrolišu opšte stanje vozila već samo ako im ukažeš da bi trebalo pogledati kočnice, nivo tečnosti itd. Odnos je potpuno neprofesionalan.

Gore navedeno se ne odnosi na "Žuću", stara škola, za koga imam samo reči hvale.

Imam sa njima još loših iskustava ali neću da vas zamaram. MIslim da ne bi smeli da budu ovlašćeni servis.

Preporučio bih servis Reno Sava.

Pozdrav,

Comment

• Probisvet
                          CBC Senator XXL
                          • 07.06.2005
                          • 423
                          • FRANCUSKA

Re: RENAULT Megane 1.9 dCi Coupe - preporuke za servis !!!

Reno je kao i ostali tipovi vozila preporucio da zamenom zupcastog kaisa prvi put na 80 hiljada a za ostale na 120 hiljada treba zameniti i pumpu za vodu bila ona vezana sa zupcastim ili ne. Moje iskustvo je takvo kad sam promenio zupcasi kais i sve rolere pumpu za vodu sam promenio hiljadu Km posle da sam to uradio sa promenom zupcastog nebih dva puta skidao sve one drangulije da bih je zamenio. Ovo se odnosi na Reno megan dizel. Na Daevo Nubiri isto uradio i posle oko hiljadu Km morao da menjam pumpu za vodu j**a ko nema u glavi ima u rukama

Comment

Working...
                          X