Renault Laguna 1.9 dCi - klikće na leru, bučniji je, troši..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nenasan
    CBC Član
    • 15.10.2007
    • 73
    • Šabac

Renault Laguna 1.9 dCi - klikće na leru, bučniji je, troši..

Da li neko zna zbog čega je moj voljeni francuz počeo da klikće, ali sporadično kada je na leru, mada se to verovatno dešava i u vožnji, ali se tada ne čuje od uobičajenih bučnost. Kao da mi je auto postao bučniji.
    Neko kaže gorivo loše, pa ne možemo baš sve pripisati lošem gorivu, možda više i nije tako loše.
    Opet neko za bučniji rad pripisuje sklop izduva, kažu da je na LAGUNI dobar auspuh ali spojevi klimaju ???
    Takodje mi se dešava da zimi poveća za litru potrošnju.
    Pazi sad! Zagrejan auto put i za litar više, a kada dodju više temp potrošnja se smanji. Da li je normalno ?
    Inače auto troši samo gorivo još ne ulje i vodu...

Još jedno pitanjce:
    Da li se neko bavio potrošnjom u zavisnosti od širine gume?
    Kod mene je 225/45/17. Da li ona više troši od 205 i slično?
    Auto put 140 km/h 5,8-5,9. provereno do Grčke i nazad zimi 6,8-7,0.
    Pročitao sam da nekome troši toliko sa 160/h ali da li kod njega (ima 120 hp i 225 guma) možda ima veze?
    I da, želeo bih da kupim novu LAGUNU ali sam nesiguran, da ne bude ono prvi se mačići u vodu bacaju. Da li neko zna testove sa manama NOVE LAGUNE, to je važnije od hvaljenja?

TO JE TO HVALA!!!
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Re: Uobičajeni problemi znatiželjnika a drugima sve ok.

Poceo je da klikce jer su mu malo dotrajali hidropodizaci....ili bregasta...klackalice..
    Buka moze da dolazi iz izduvnih lonaca i ako oni spolja izgledaju kao novo. Auspuh je jedan od nabitnijih stvari za kultivisan i zdrav rad motora.
    To sto ti zimi poveca potrosnju za litar je sasvim normalno jer motoru treba duzi period da dosegne radnu temperaturu gde je optimalna potrosnja.
    Sira guma naravno vise trosi od uze gume. Izmedju navedenih sirina *sa zadrzanim istim obimom) razlika u potrosnji je reda 0,2-0,4L na slabijem autu i vise...
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma kreni od auspuha, nosaca motora i menjaca.... Za delove motora je bitno koliko je on sam presao i prethodno odrzavanje!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• nenasan
        CBC Član
        • 15.10.2007
        • 73
        • Šabac

Da znam šta su podizači,svako ko je imao kadet 1.3 imao je taj problem,medjutim ovde se ne radi o konstantnom kliktanju nego o sporadičnom,pre ovog modela nisam imao dizelaša pa mi komša reče da pre od svega kod njih počnu tako da se čuju dizne zbog mnogo sumpora,pa pomislih da je neko od vas imao konkretno otkriven problem a takodje ponekad radi tako tiho i meko da se čovek zapita da li je uopšte dizelaš.No da vas ne bih mnogo smarao možda sam ja i preterana picajzla.
        A što se tiče povećanja potrošnje on meni zimi autoputem(znači ful zagrejan saugh ne radi naravno)e tada bord pokazuje za litar više nego nego kada je recimo spolja 15celzijusa ,ali nije ni važno bitno je da mu je to takav rad i to je to,kupićemo iduće godine novog kada izadje karavan.

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

A to za potrosnju, izmeri starom dobrom metodom, naspes pun rezervoar pa pises kilometre. Ovako po bordu kapiram da i ne mora biti bas pouzdano... Uostalom, ako se ne varam, fabricka norma je oko 7.5 litara kombinovane voznje, a tebi se uklapa potrosnja u to.

Sto se tice nove lagune, ja bih sacekao neko vreme. Koliko sam do sad uvideo, renault voli da resava stvari u hodu, laguna II je dobila solidan broj ispravki u kasnijim godinama proizvodnje...

Druga stvar je sto su oni na sve strane reklamirali kako je nova laguna podrobno testirana, i kako je kvalitet sad za stepenicu iznad... Ko zna, mozda su se i opametili zbog solidnog broja zalbi na lagunu II, a glavni konkurent mondeo postaje sve bolji. Ako uprskaju sad sa ovom lagunom, onda su stvarno izgubili trku. Bolje sacekati malo u svakom slucaju, nije bas jeftina...

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Dizne hoce da se cuju, ako su na kraju radnog veka ili mnogo zaprljane, ali onda u kontinuitetu rade lose!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• nenasan
              CBC Član
              • 15.10.2007
              • 73
              • Šabac

Čitajući vaše savete i komentare primećujem da sam zreo da promenim auto pa makar to opet bila laguna 2 ,jer meni sve radi kako treba jedino što imam utisak da je bučniji.
              Koje ulje sipate,znam 5 w40,ali koji tip?

Comment

Working...
              X