Radi se o - Reault Megan 1.9 dizel '96godiste presao 193 000km.
Ovo sam objavio u rubrici "Pitajte ovde"
Juce sam skinuo grejace i priklucio ih na kablove na koje su obicno i prikljuceni i dao kontakt i svi su se uzarili jednakom brzinom, sto znaci da rade ok, da ne navodim da redovno koristim aditiv za ciscenje sistema napajanja, pumpe visokog pritiska i samih brizgaljki, e sad koji mu je moj da se prilikom startovanja ujutro na spoljnoj temperaturi od 6°C prilikom startovanja kada se upali , zatrese nekoliko puta i pocne da radi normalno.
Dali je problem , po meni, u jednoj od cetiri brizgaljki ili je problem u nekom od cilindara, jer mu je mana sto na motoru, gledano sa prednje strane, izmedju glave i bloka na desnoj strani kod (iber laufa) odnosno izlaza za uljne pare, ima ulja ali ne curi vec kvasi od kako sam ga kupio. U pocetku sam mislio da je do creva koje vezuje izlaz uljnih para i poklopca glave ali sam to eliminisao zamenom selni, to kvasenje je i dalje prisutno. U nedoumici sam dali je zreo za zamenu ulozaka u brizgaljkama ili je nesto drugo u pitanju.
Ovo sam objavio u rubrici "Pitajte ovde"
Promenio sam 4 grejaca na dizel motoru Megana pocetkom Novembra prosle godine i sve je bilo ok do danas. Danas upalim normalno motor ali pocne da mi trza kao da jedan od grejaca ne radi dobro.
Dali je problem , po meni, u jednoj od cetiri brizgaljki ili je problem u nekom od cilindara, jer mu je mana sto na motoru, gledano sa prednje strane, izmedju glave i bloka na desnoj strani kod (iber laufa) odnosno izlaza za uljne pare, ima ulja ali ne curi vec kvasi od kako sam ga kupio. U pocetku sam mislio da je do creva koje vezuje izlaz uljnih para i poklopca glave ali sam to eliminisao zamenom selni, to kvasenje je i dalje prisutno. U nedoumici sam dali je zreo za zamenu ulozaka u brizgaljkama ili je nesto drugo u pitanju.
Comment